AcasăPoliticaCiolacu și Ciucă, vitezomani pe contrasens

Ciolacu și Ciucă, vitezomani pe contrasens

Dezastru electoral: Ciolacu și Ciucă

Știrea zilei nu este desemnarea medicului Cătălin Cîrstoiu drept candidat comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei, ci haosul și starea de tensiune care domnesc în cele două partide. Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă se cred alergători de cursă lungă, dar bagă viteză pe contrasens și s-ar putea să fie trași pe dreapta după alegeri și amendați pentru depășirea limitei de putere și conducerea acestor organizații politice spre dezastrul electoral.

PNL nu simte nevoia de medic

Dacă nu câștigă în București, este posibil ca pe unul dintre cei doi lideri să nu-i apuce toamna „parlamentarelor”.

Liberalii nu vor la medic

Nici bine nu s-a vehiculat numele lui Cătălin Cîrstoiu că vocile importante din PNL au și ieșit la atac. Înțelegem din asta că Nicolae Ciucă doar i-a informat pe liderii partidului de alegerea făcută, nicidecum nu s-a consultat cu ei, că de ținut cont de părerea lor nici nu mai poate fi vorba.

Însă, tot vâslind împotriva curentului, nu-i exclus ca și el să aibă parte de același tratament.

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL și una dintre vocile puternice din conducere, n-a mai așteptat anunțul oficial și s-a năpustit asupra alesului – Cătălin Cîrstoiu.

Rareș Bogdan șterge pe jos cu doctorul candidat

„Am vrut să-l sun pe maestrul Cristoiu, cu care am făcut vreo trei ani emisiuni, și să-l întreb «Ce faci, maestre, candidezi?». De fapt, e Cîrstoiu, nu Cristoiu. Eu nu îl cunosc pe domnul acesta. Am înțeles că e doctor de dinți… nu de dinți, de genunchi. Eu nu am probleme cu genunchii, din fericire încă mă țin genunchii. Eu nu îl știu, să-i dea Dumnezeu sănătate!

Când eram la Barcelona, am primit numele unui arhitect celebru, am înțeles, domnul Florescu. Vineri (n.r. – 15 martie) îmi spuneau că domnul Florescu este candidat. Am dat repede pe Google, am văzut că e un domn extrem de apreciat. Dacă ne spunea dinainte ce se dorește, am fi vorbit și cu nepotul lui Gaudi.

Arhitectul Florescu sau doctorul de genunchi, eu nu îi știu, noi nu i-am testat (…) La Capitală se caută o soluție optimă, dacă soluția optimă este domnul Cîrstoiu, mergem pe Cîrstoiu”, a declarat Rareș Bogdan.

Alți liberali n-au mai vorbit pe subiect, dar nici n-a fost nevoie, a exprimat Rareș Bogdan suficient de bine care este starea de spirit în partid.

Burduja și Firea, cadou de consolare sau umiliți total?

Gabriela Firea și Sebastian Burduja au sperat până în ultima clipă că vor fi nominalizați, totuși, mai cu seamă că deja își formaseră echipe de campanie, iar oamenii au fost asigurați că „totul va fi bine!”. De unde, dacă la PSD nu s-a pus problema în niciun moment, la liberali Burduja a apucat doar să-i vadă spatele lui Nicolae Ciucă! Se aude că președintele PNL ar fi aruncat peste umăr un „poate data viitoare” când a auzit pronunțat numele ministrului Energiei.

Firea și Burduja umiliți

Chemat la Guvern pentru a fi prezentat organizațiilor din București, Cătălin Cîrstoiu a primit și doi șefi de campanie. Nu știm dacă este un cadou de consolare sau umilința supremă, dar Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă i-au anunțat pe Firea și Burduja că sunt vizați pentru a aceste funcții.

Până să accepte deloc onoranta poziție, Gabriela Firea a și lansat pe piață zvonul că s-ar putea să candideze, totuși, ca independent și, mai mult, că nu este exclusă o ieșire a sa din PSD.

O implozie în Partidul Social Democrat nu ar fi ceva nemaiauzit, mai cu seamă că meciul grupării „Firea-Pandele” cu Ciolacu pare că intră în prelungiri.

Înțelegem că propunerea făcută celor doi ar avea în spate temerea că organizațiile PSD București și PNL București nu vor trage tare în aceste alegeri locale. Neavând un candidat propriu și cu șeful filialei pus cu botul pe labe, cine ar mai avea chef de făcut campanie, de alergat prin oraș pentru a împărți fluturași și a lipi afișe prin piețe!?

Să te ții scandal de acum înainte, mai ales când Ciolacu și Ciucă vor sesiza că nimeni nu vrea să tragă la căruța lui Cîrstoiu.

Candidat cu ștaif. Și bani mulți. Și schelete în dulap

Orice s-ar spune, medicul Cătălin Cîrstoiu are ștaif. Și bani. Mulți, foarte mulți, cât să-i umple cele 25 de conturi în valută și lei, dezvăluite marți dimineață, la prima oră, de cei cei care au vrut să-i ureze „Bun venit” în acest joc numit „Cum se face politică în România”. Bine, nu ne îndoim că este vreun neinițiat, doar tatăl său a condus destinele județului Argeș, ca prefect, atâția ani! Măcar atâta lucru să-l știe și el, că anunțul candidaturii la PMB îl transformă într-o țintă.

Și cea mai bună dovadă sunt dezvăluirile apărute la doar câteva ore după ce s-a aflat că a bătut palma cu Ciolacu și Ciucă.

Mai întâi, despre averea sa. Pentru un „medic de genunchi”, cum i-a spus Rareș Bogdan, stă chiar foarte bine – are 11 conturi în euro (406.997 euro), 10 conturi în lei ( 1.571.544 lei) şi 4 conturi în dolari (52.530 dolari). Plus bijuterii în valoare de 150.000 de euro, o vilă în Mogoșoaia, un teren intravilan undeva în județul Ilfov și un penthouse în Sectorul 1, de peste 100 de metri pătraţi.

Dar dezvăluirile au atins și cariera profesională a medicului, fiind pusă sub semnul întrebării ascensiunea sa – se pare că finul lui Traian Băsescu ar fi ajuns medic primar înainte să termine Rezidențiatul, potrivit mai multor surse de presă.

„Ăsta are mai multe schelete în dulap decât Cimitirul Săpânța”, au comentat românii pe Facebook. Dar, din păcate, nimic nu e vesel aici – Ciolacu și Ciucă vin cu mielul la tăiat în cursa pentru București, iar alegătorii sunt, încă o dată, înșelați cu promisiunea unei schimbări. Ce să voteze omul de rând între un medic milionar și clanul lui Piedone?

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.530 afisari

4 COMENTARII

  1. Si uite asa psd si pnl au dat primaria capitalei cadou lui nicusor dan pentru inca un mandat. combinatii de N luate cate K. Ceva aranjamente unt, este imppsibil altfel ca psd si pnl sa si zboare creierii in felul acesta cu un candidat cu sanse ZERO

  2. L-au impus pedelistii vopsiti in galben si albastru???
    Spitalul Universitar e mizerabil dar atentia domnului Cirstoiu este pentru clinica privata / farmaceutica pe care o detine
    Conflict de interese?
    Finutu’ lu’ Base la primarie?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger