AcasăPoliticaCiolacu și Ciucă - prea mici, prea slabi, prea de tot!

Ciolacu și Ciucă – prea mici, prea slabi, prea de tot!

Prin felul în care au gestionat până acum scrutinul pentru București, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă ne arată că sunt doi lideri prea mici și prea slabi pentru un an electoral 2024 atât de important. Faptul că nu știu cum să managerieze situația ivită – au pus candidat un personaj compromis din punct de vedere al imaginii – confirmă ceea ce scriam în Național, anume că premierul în funcție și șeful Senatului sunt total rupți și de realitate, dar și de baza propriilor partide.

Continuând pe drumul ăsta, Ciolacu și Ciucă vor sfârși prin a fi ei trecuți pe buletinele de vot – cele interne, ale PSD-iștilor și PNL-iștilor nemulțumiți de cum merg lucrurile.

Contextul pentru ceea ce se întâmplă acum este simplu, însă tot trebuie reamintit: social-democrații și liberalii l-au ales (sau le-a fost impus?!) pe Cătălin Cîrstoiu drept candidat comun pentru București, doar că managerul Spitalului „Municipal” are în dulap mai multe schelete decât am putea găsi într-un cimitir.

Cîrstoiu, o „bubă” cronicizată

Dezvăluirile au început să curgă, iar în momentul de față coaliția PSD-PNL nu mai știe cum să iasă din această încurcătură.

Calculele nu sunt deloc simple – dacă anunță că-l schimbă pe Cîrstoiu, Ciolacu și Ciucă și-ar recunoaște propriile greșeli, dar dacă nu fac nimic, șansele să câștige Capitala vor fi și mai mici pe măsură ce se apropie data de 9 iunie.

Cei doi lideri politici au început cu stângul anul electoral 2024, nu și-au făcut bine calculele, nu au ales ce trebuie și „buba” s-a cronicizat acum, când mai sunt în jur de 50 de zile până la alegeri.

Culmea, Partidul Național Liberal nu este la prima gafă de acest gen, mai are experiența unor nominalizări nepotrivite – remember „Bușoi candidat”! Oare Ciucă nu a învățat nimic din acele bâlbe?

Din Orientul Mijlociu, acolo unde efectuează o vizită oficială, Marcel Ciolacu și-a dat seama că medicul Cătălin Cîrstoiu nu e ceea ce trebuie și îi dă „calde”, sperând să-l împingă să renunțe singur. „Nu trebuie să mi se explice mie. Trebuie să se explice bucureștenilor toate aceste acuzații. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să explice bucureștenilor (…) Nu riscăm nimic pentru că nu și-a depus candidatura”, spune Ciolacu, părând că se spală pe mâini de problema asta.

Ce jocuri fac Firea și Burduja

Încă din primele zile, când s-a aflat că managerul Spitalului „Municipal” este alesul lui Ciolacu&Ciucă, „Național” a tras un semnal de alarmă legat de pericolul ascuns din spatele acestei nominalizări. Spuneam, la momentul respectiv, că filialele din București ale PSD și PNL nu vor pune umărul în aceste alegeri locale și iată că am avut dreptate.

Activul de partid nu mișcă un deget pentru acest candidat considerat străin. Cătălin Cîrstoiu nu îi poate convinge pe tinerii social-democrați să iasă pe străzi, prin parcuri și centrul Capitalei la împărțit de pliante, la strâns de semnături etc.

Aceeași situație și în tabăra liberală, ba chiar mai rău, acolo se aude că Sebastian Burduja este atât de supărat pe Nicolae Ciucă încât le-ar fi dat de înțeles colegilor săi că au liber să facă fix ce doresc. Iar PNL București a înțeles că asta înseamnă să nu se spetească sărind în ajutorul lui Cîrstoiu. Dimpotrivă, umblă vorba că liberalii s-au dat, deja, de partea lui Nicușor Dan, primele contacte între cele două tabere având loc chiar pe stradă, între echipele de campanie.

Firea și Burduja, foștii „candidați la candidatură”, sunt doi oameni suficient de inteligenți încât să știe cum să joace teatru – spun că ajută și acceptă decizia șefilor, dar în realitate fac invers și îl sabotează la greu pe Cîrstoiu!

Confirmarea stă în informația legată de problemele avute cu strângerea semnăturilor – se pare că atât social-democrații, cât și liberalii n-au reușit să facă rost de numărul de semnături necesare pentru a depune candidatura lui Cătălin Cîrstoiu; varianta transmisă șefilor Ciolacu și Ciucă este aceea că bucureștenii refuză să iscălească pentru susținerea unui candidat necunoscut și controversat, în același timp. Dar, adevărul este că niciuna dintre echipe nu s-a spetit să alerge după semnături prin Capitală.

Făcând aceste jocuri, PSD București îi arată pisica lui Marcel Ciolacu – ești și tu pe buletinele de vot, dar ale noastre, și vezi că riști să nu intri în turul 2!

Finul lui Băsescu NU poate fi o soluție!

Rămâne un mister cum a fost posibil ca PSD și PNL să-l nominalizeze drept candidat la Primăria București pe finul lui Traian Băsescu. Din start, social-democrații și-au tăiat singuri câteva procente.

În București, chiar și după 10 ani de la plecarea sa, sentimentul anti-Băsescu este încă destul de puternic. Vorbim despre un oraș în care mulți oameni de afaceri au fost hingheriți de regimul opresiv al fostului pedelist. Bucureștenii n-au uitat vremurile când procurorii DNA erau asmuțiți asupra lor, vizat fiind exclusiv capitalul românesc, în timp ce firmele și marile multinaționale străine prosperau în liniște.

Statul paralel a luat ființă la București și l-a nășit chiar fostul președinte, cel care atât de bine a controlat „Sistemul” încât era să-și bage toată familia în pușcărie.

Dacă se merge în continuare pe mâna lui Cîrstoiu, o bună parte din electoral PSD se va îndrepta spre Piedone. Iar dintre liberalii de rând, unii vor vota cu Nicușor Dan. Este clar că simpatizanții PSD și PNL din București nici nu vor să audă de Traian Băsescu, aspect de care vedem că Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă nu au ținut cont absolut deloc atunci când au ales candidatul pentru Capitală.

Păstrându-l pe Cătălin Cîrstoiu, PSD&PNL nu arată decât amatorism politic, iar riscul este să urmeze un fiasco total pe 9 iunie. Și nu-i exclus ca înfrângerea la București, plus surprizele care vor mai fi în țară (nelipsite la orice scrutin electoral) să arunce în aer coaliția de guvernare, asta fix înaintea „parlamentarelor”.

În mod cert vor începe să se atace, se vor scoate ochii pentru eșec, iar Ciolacu și Ciucă vor fi trași la răspundere, considerați – și pe bună dreptate! – vinovați de înfrângerea la scor în București.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.451 afisari

4 COMENTARII

  1. Ciolacu și Ciucă – prea mici, prea slabi, prea de tot, prea slugi !
    Pe Ciolacu il abuzeaza Johannis la greu, saracul, din el a ramas doar gaura de la covrig.

  2. Cineva își bate joc de ei prin sugestiile pe care le oferă. Iar ei nu știu ce să mai facă. Plus că nu știu încă ce comanda externa vor primi. Ideea e că până la urma tot pe Firea o vor pune. Au făcut circ cu medicul de genunchi că sa i spele imaginea lui Firea pe care i a stricat o covrigaru vara trecuta tot din prostia din capul lui

  3. PSD și PNL numai au cum să ajungă la guvernare prin exprimarea liberă a cetățenilor la urnele de vot, pentru că nimeni nu-i mai crede și alege ,doar prin alte mijloace dacă recurg mai pot ajunge,lumea este sătulă peste cap de acești trădători și ei știu vasta ,nu mai au cu ce minți poporul , într-un final și-au dat mâna cele două partide

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger