AcasăPoliticaCiolacu se ține tare: nici ca Iohannis, nici ca "baronii roșii". Liderul...

Ciolacu se ține tare: nici ca Iohannis, nici ca „baronii roșii”. Liderul PSD s-a împiedicat în starea de alertă!

Marcel Ciolacu, decizie-fulger după recentele confirmări cu COVID în rândul PSD

Mai-marii formațiunii social-democrate au avut, luni, discuții la sediul PSD, unul dintre principalele subiecte avute în vedere fiind, după cum era ușor de bănuit, intenția Executivului de a prelungi, prin HG, starea de alertă valabilă până pe 16 iunie inclusiv.

În așteptarea formei finale a hotărârii de guvern privind prelungirea acestei stări de alertă, Marcel Ciolacu a anunțat decizia Comitetului Executiv al PSD-ului: „tot ce ține de sănătatea românilor va fi votat de către PSD. Exclus să votăm în continuare achiziții directe și multe alte aberații care au fost în aceste 3 luni de zile și care nu au ajutat pe nimeni, decât pe unii să se îmbogățească”.

Totodată, liderul interimar a dat un semnal clar că pesediștii ar înclina către o eventuală prelungire a măsurii cu doar două săptămâni, nu cu o lună, cum ar putea cere Executivul. „Ne-am dori o stare intermediară și împreună cu colegii am decis – nu va fi prelungită cu mai mult de 15 zile. Acesta este votul nostru. Să vedem dacă se va creiona o majoritate în Parlament, astfel încât aceasta să fie abordarea”, a conchis Marcel Ciolacu.

Cum vede Klaus Iohannis lucrurile

Zilele trecute, joi mai exact, după ce a depus flori la Monumentul dedicat Mineriadei din 13-15 iunie 1990, din Piața Universității, Klaus Iohannis pledase pentru necesitatea prelungirii stării de alertă. „Este încă în comunitate virusul și pentru ca Guvernul să aibă pârghiile necesare să ia măsurile atunci când se impun, după părerea mea, este nevoie de prelungirea stării de alertă. Însă vreau să fac aici o remarcă, care sper să fie bine înțeleasă. Eu nu îmi doresc să se prelungească starea de alertă cu măsurile care acum sunt în vigoare toate. Eu vreau o variantă mai simplă, mai suplă, care conține exact acele lucruri care trebuie să rămână obligatorii, de exemplu portul măștii în interior – suntem în exterior – deci portul măștii în interior, distanțarea, măsurile de igienă. Gândiţi-vă că fără acest instrument al stării de alertă, miniștrii nu mai pot emite ordine care să vină în sprijinul medicilor și în sprijinul sănătății publice, deci sunt motive practice, care ne fac să credem că trebuie să continuăm”, susținea președintele.

Ce spunea Ludovic Orban

Totodată, în cadrul celei mai recente ședințe de Guvern, cea din 11 iunie, premierul Ludovic Orban a pus la rândul său accent pe rațiunile pentru care se cere o astfel de prelungire. „Starea de alertă este indispensabilă pentru a putea menține în vigoare toate reglementările, indiferent că sunt hotărâri de guvern, ordine de ministru, toate reglementările care sunt necesare pentru a garanta protecția sănătății și vieții cetățenilor, indiferent unde se realizează această protecție – prin intermediul reglementărilor pe care le-am stabilit – că este vorba de locul de muncă, de mijloace de transport în comun, de spații comerciale, de terase și în toate categoriile de activități pentru care există reglementări care au fost instituite doar cu scopul de a feri cetățenii români de pericolul infectării cu coronavirus”, afirmase Ludovic Orban, de la Palatul Victoria, pe 11 iunie.

236 afisari

2 COMENTARII

  1. ciolacu așa e el-adică moale și tradator,a tradat românii care au votat PSD,votînd guvernul pnl al lui johannes,și va vota cît va fi el pus prin manevre sfori interimar in fruntea pesedeului.Mai are putin și face un an de cind e ciulacu interimar la pesedeaua tradatoare. Vine el și timpul cînd trebuie sa ne numere oualele!

  2. Ciolacule , o sa vezi tu ce belesti pula!….o sa fie vai de capul tau ! …vine timpul cind trebuie sa dai socoteala ….o belesti pina la cotor nenorocitule mizerabil si tigan pe deasupra !….un securist nenorocit asta esti !….marssssssss idiotule !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger