AcasăPoliticaCiolacu se declară „ferm convins”: Guvernul viitor va funcţiona mai bine decât...

Ciolacu se declară „ferm convins”: Guvernul viitor va funcţiona mai bine decât actualul!

(sursa foto: Facebook/Marcel Ciolacu)

Liderul PSD se arată convins că rotația premierilor se va face, fiind vorba despre un pas convenit prin protocol – la nivel de coaliție. Mai mult, Marcel Ciolacu susține că viitorul Executiv va funcționa „mai bine” decât actualul. Adică decât Guvernul condus de către Nicolae Ciucă, președintele PNL.

„Categoric va exista această rotaţie, este o premieră în politică. Este un lucru convenit printr-un protocol politic. Avem un acord ştiut de un an şi jumătate. Ştiam acest lucru şi eu, şi domnul Ciucă, şi domnul Boloş, şi domnul Grindeanu, şi toată lumea. Este un acord politic şi cred că trebuie şi noi, politicienii, să dăm dovadă că ne ţinem cuvântul după 32 de ani. (…) Sunt ferm convins că Guvernul viitor va funcţiona mai bine decât actualul Guvern”, a spus liderul PSD, miercuri, la Europa FM.

Întrebat ce-i reproșează lui Ciucă, șeful PSD a răspuns scurt: „Eu nu îi reproşez nimic”.
Potrivit declarațiilor făcute de către președintele PSD, rotaţia va fi „foarte rapidă şi foarte lină” şi „va avea raţiuni, în primul rând statale, nu politice”.

Ce spune despre varianta anticipatelor: „Trebuie să ne adresăm românilor şi să întrebăm”

Pe de altă parte, Ciolacu a fost întrebat și despre varianta alegerilor anticipate, mai ales în contextul recentelor declarații pe care le-a făcut Kelemen Hunor, vicepremier în Executivul Ciucă și liderul UDMR, formațiune ce face parte din actuala coaliție de guvernare. Detalii aici: Criză în coaliție?! Se cer alegeri anticipate: „2024 e un an mort, ne trebuie o majoritate stabilă”

Liderul PSD spune că în condițiile actuale nu vede premisele unor alegeri anticipate. Iată ce explicații au venit de la Ciolacu, pe acest subiect: „În condiţiile actuale, eu nu văd premisele unor alegeri anticipate. Dacă decizia unei coaliţii este de a avea alegeri anticipate, cred că, în primul şi în primul rând, trebuie să ne adresăm românilor şi să întrebăm dacă ei sunt dispuşi să facem anticipate şi de ce vrem anticipate. Să forţăm nişte anticipate pe o şmecherie tipic oamenilor politici, eu nu voi merge. Dacă avem argumente faţă de români de ce să facem anticipate, venim, argumentăm, explicăm românilor şi românii, presupun că există aceste instrumente – sondajele, şi vom vedea dacă sunt de acord sau nu cu acest exerciţiu, democratic, de altfel, care nu s-a întâmplat în România niciodată până acum”.

183 afisari

8 COMENTARII

  1. Ha ha…..pai cum sa vrea anticipate unul care urmeaza la cascaval…Cei care vor anticipate suntem noi…poporul…care nu avem niciun reprezentant serior in Parlament//Trebuie sa va dam cu FLIT peste bot la toti la alegeri…sunteti toti manjiti la gura

  2. Stai relaxa morți, nu te pune 8mpistorul kwj premier și nici anticipate nu o sa fie ,tu ești profilul perfect de obedient slugarnic vândut intereselor de afară, care ai distrus și cea mai rămas din psd

  3. Va fi guvernul AUR, ne-am saturat de hoti si lichele pesediste, peneliste, usriste, udmeriste, cu risc de revolte. Ne umilesc si ne afiseaza steaguri, ne murdaresc si batjocoresc eroii neamului si gloria strabuna, crime oribile, sate intregi de romani omorati si ingropati de vii, trasul pe roate, etc. si tu te pupi cu ei, le pui la vanzare mosiile si terenurile tarii, la toate ocaziile isi cheama ciracii de la Budapesta sa ne batjocoreasca neamul si istoria, le- ati umplut tara romaneasca de moluri unguresti si ungurisme.Nerusinati si tradatori de tara scrie pe voi si partidele voastre.Avea dreptate ceasca!

  4. La cata ura si dusmanie au cu noi ungurii, un guvern care tine la tara ar trebui sa urgenteze o autostrada care sa ocoleasca Ungaria, prin Serbia – Croatia.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Stormy Daniels a povestit cum Donald Trump a provocat-o să-l „pleznească la fund”: „Mi-am pierdut cunoștința”

Fosta actriță de filme pentru adulți Stormy Daniels depune mărturie la New York, în procesul fostului lider de la Casa Albă și a povestit,...

Avertizare de ploi, grindină și vijelii. Zonele aflate sub COD GALBEN – HARTA/Cum va fi vremea în București

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis, miercuri, o atenționare Cod galben de vreme instabilă.Conform hărții aferente avertizării meteo, mai multe județe...
proger