AcasăPoliticaCiolacu se bazează pe un ”act patriotic” al actualului lider PNL în...

Ciolacu se bazează pe un ”act patriotic” al actualului lider PNL în cazul moțiunii de cenzură: ”Poate domnul Orban ne face o surpriză şi…”- VIDEO

Ciolacu se bazează pe un ”act patriotic” al actualului lider PNL în cazul moțiunii de cenzură: ”Poate domnul Orban ne face o surpriză şi...”- VIDEO

Cu scurtă vreme înainte ca moțiunea prin care PSD-ul speră să dărâme Guvernul Cîțu să fie spusă votului, liderul principalei formațiuni de Opoziție a vorbit despre șansele pe care le are această inițiativă de a trece de Parlament. Totul, în condițiile în care vineri un deputat PSD spunea că le-ar mai lipsi 29 de voturi.

Liderul social-democrat a anunțat că există speranțe că și unii parlamentari din partea Puterii vor vota moțiunea de cenzură. ”Noi avem o posibilă singură lipsă – un deputat care are o boală incurabilă într-o fază foarte avansată -, dar şi el încearcă să ajungă la vot. Am înţeles de la colegii de la AUR că sunt cu toţii prezenţi. Categoric, deja au anunţat cei neafiliaţi că vor susţine moţiunea, vor fi voturi şi de la grupul minorităţilor şi ne mai trebuiesc voturi din zona actuală a acestei coaliții, a acestei puteri. Ţinând cont că 70% dintre români consideră că suntem într-o direcţie greşită, sunt ferm convins că există şi parlamentari din actuala putere care consideră că suntem în direcţia greşită şi sperăm că voteze această moţiune”, a declarat Ciolacu, duminică seară, pe 27 iunie, la Antena3.

Mai mult, președintele principalei formațiuni de Opoziție dă de înțeles că s-ar baza inclusiv pe Ludovic Orban, liderul PNL – care candidează, după cum se știe, pentru un nou mandat în fruntea partidului, în privința acestei moțiuni. ”Poate domnul Orban ne face o surpriză şi îndeamnă anumiţi colegi să voteze această moţiune, nu neapărat ţinând cont de lupta lor politică internă. Poate face un act patriotic şi scapă această ţară de…”, a mai fost auzit spunând Ciolacu.

Totodată, liderul PSD a susținut că ”este posibil ca marţi să treacă această moţiune de cenzură. Eu am spus că are 50% şanse”. ”Este nevoie de anumite voturi din actualul arc guvernamental”, a mai punctat Marcel Ciolacu.

Suciu: Ne lipsesc 29 de voturi, pe matematica parlamentară, ca această moţiune să treacă

Vineri, 25 iunie, deputatul PSD de Bistrița Daniel Suciu adusese în discuție la rândul său moțiunea împotriva Guvernului. ”Ce pot să vă garantez este că toţi parlamentarii PSD vor fi acolo şi vor vota această moţiune de cenzură. Până nu se numără ultima bilă, nu putem şti care sunt şansele acestei moţiuni. Ca să citez clasici în viaţă, şansele sunt 50-50. Este adevărat că ne lipsesc 29 de voturi, pe matematica parlamentară, ca această moţiune să treacă”, a declarat Suciu, într-o conferință de presă, de la sediul PSD Bistrița-Năsăud.

Voturile care mai lipsesc ar putea veni inclusiv de la liberali, a susținut social-democratul, răspunzând unei întrebări în acest sens. ”Chiar şi de la PNL. Chiar şi de la USR, chiar şi de la grupul minorităţilor naţionale. (…) Există nemulţumiri foarte mari în rândul parlamentarilor PNL vizavi de activitatea miniştrilor USR şi nemulţumiri ale parlamentarilor USR vizavi de activitatea miniştrilor PNL. Şi, dacă toate aceste nemulţumiri sunt exprimate pe la colţuri sau chiar şi public, pentru că unii şi-au asumat acest lucru, mă gândesc, ca un act de responsabilitate şi de curaj politic, ar putea vota unii dintre ei această moţiune”, a susținut Daniel Suciu.

86 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger