AcasăPoliticaCiolacu se arată convins: Firea va câştiga Primăria Generală/„Eu nu am discutat...

Ciolacu se arată convins: Firea va câştiga Primăria Generală/„Eu nu am discutat cu Piedone de când…”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, se declară convins că Gabriela Firea, candidata formațiunii social-democrate la Primăria Capitalei, la alegerile din această vară, va câștiga cursa pentru PMB. Și spune că nu vede niciun motiv pentru care bucureștenii l-ar vota pe Nicuşor Dan.

Ciolacu a fost întrebat, marți seară, cum merge campania electorală în Bucureşti şi cum se descurcă Gabriela Firea. Context în care șeful PSD a spus că, în opinia sa, Firea va triumfa la Primăria Generală.

„S-a intrat într-o logică de normalitate şi vedem că fiecare candidat începe şi îşi prezintă programul politic. Din punctul meu de vedere, va câștiga Gabriela Firea Primăria Generală. De aproape 10 ani locuiesc în București, nu văd niciun motiv de ce l-ar vota pe Nicușor Dan. Eu nu văd. Pentru cele 25 de bărcuțe. Mă uitam, și-l invoc iar pe Băluță, a făcut cu Universitatea de Medicină și Farmacie parteneriat, cu Spitalul Universitar, cu Institutul Nasta… Asta face un manager. Eu nu am auzit de o întâlnire a primarului actual cu primarii de sector în ceea ce privește Bucureștiul”, a declarat Ciolacu, marți seară, 14 mai, la Digi24.

Pe de altă parte, șeful Guvernului și al PSD-ului nu s-a ferit să-l critice pe actualul primar al Capitalei, Nicușor Dan, despre care se știe că aspiră la un nou mandat, drept urmare candidează la alegerile din iunie. L-a criticat în contextul în care actualul edil general a tot vorbit despre rechinii imobiliari din Capitală. „Care sunt rechinii? A trecut un mandat, de ce nu vine să ne spună care sunt rechinii. Care sunt dușmanii imaginari? Am înteles, un mandat ne-a păcălit că sunt rechini, că e în faliment primăria, companiile distrug oxigenul și banii bucureștenilor… Companiile sunt la locul lor, am rămas cu rechinii. Unde sunt rechinii? Care sunt?” a transmis Marcel Ciolacu.

Ciolacu: Nu am discutat cu domnul Piedone de când a început campania

Mai mult, a spus că nu are vreun motiv să îl voteze pe Cristian Popescu Piedone. Și a afirmat că nu știe dacă acesta se va retrage din cursa electorală. Și că nu a discutat cu Piedone – actualul edil de la Sectorul 5 – de când a început campania, și că nici nu ar avea de gând să facă acest lucru.

„Nu, nu ştiu. Eu nu am discutat cu domnul Piedone de când a început campania şi nu o să discut până la sfârşitul campaniei. Cred că avem o discuţie mult prea empirică, cum împărţim noi voturile. Cred că bucureştenii vor şti cel mai bine cum să voteze, că electorat de dreapta, electorat de stânga. Va fi şi emoţie, fiindcă întotdeauna la Primăria Generală a Capitalei a existat emoţie şi cred că bucureştenii nu vor ţine foarte mare cont cum se împarte electoral, că domnul Burduja împarte cu Nicuşor, dacă creşte Burduja, pierde Nicuşor.

Părerea mea că suntem într-un film paralel cu ceea ce îşi doresc bucureştenii. Dar, repet, eu nu văd niciun motiv concret, mie nu mi-a spus nimeni un motiv concret decât să nu votez cu Firea, sau să nu votez cu Piedone, sau să nu votez cu Burduja. Dar un motiv concret să votez cu Nicuşor Dan eu nu am”, a susținut Marcel Ciolacu.

Despre asocierea Gabrielei Firea cu „azilele groazei”, Marcel Ciolacu a declarat că „s-a dovedit că nu a avut nicio implicare directă. Acele imagini nu erau din Voluntari, erau din altă comună”. „Nu a fost dânsa implicată. Nu știi ce face fiecare colaborator, fiecare angajat. A plătit. Și-a dat demisia din Guvern”, a mai spus Ciolacu.

author avatar
Andrei Coman