AcasăPoliticaCiolacu: Scumpirile la carburanți, „anormale”. Ce urmează? „Va trebui să...” - VIDEO

Ciolacu: Scumpirile la carburanți, „anormale”. Ce urmează? „Va trebui să…” – VIDEO

Ciolacu: Scumpirile la carburanți, „anormale”. Ce urmează? „Va trebui să...” - VIDEO

Că în ultima vreme s-au scumpit semnificativ carburanții au constat-o în propriul buzunar șoferii care au mers să alimenteze la benzinărie. Un veritabil coșmar, mai ales că creșterile de preț de la pompă au venit după cele la gaze naturale și la energia electrică, scumpiri reflectate în facturile la principalele utilități.

Mai nou, s-a aflat și cum vede lucrurile liderul PSD, Marcel Ciolacu, cel care a spus, joi, 16 iunie, că aceste scumpiri sunt „anormale”. De altfel, și premierul Ciucă ceruse, în urmă cu doar câteva ore, la începutul ședinței de Guvern, să se verifice prețurile la carburanți – mesajul fiind adresat Ministerelor Energiei și Finanțelor.

Ciolacu: „Va trebui să intervenim”

„În acest moment, trebuie să recunoaștem că trecem printr-o perioadă complicată. Am scăpat de scumpirile de la gaze și de la energie și necesitatea noastră a tuturor să ne încălzim pe perioada iernii și ne-am trezit cu niște scumpiri, din punctul meu de vedere, anormale ținând cont că barilul nu s-a scumpit… anormale la carburanți. Și va trebui să intervenim pe acest segment.

Întrebat cum anume se va interveni, Ciolacu a răspuns: „În acest moment strângem toate informările și informațiile necesare pentru a lua o decizie, atât prin Ministerul Finanțelor, cât și prin ANAF”.

Declarațiile președintelui PSD survin anunțului venit de la vârful Guvernului. Și anume de la premierul Ciucă, șeful Executivului transmițând, la începutul reuniunii de joi de la Palatul Victoria, că cere Ministerului Energiei și Ministerului Finanțelor „să verifice elementele de preț la carburanți, astfel încât să putem să avem o decizie în cadrul Guvernului privind modul în care s-a ajuns la acest nivel al prețului la carburanți”.