AcasăPoliticaCiolacu sare în apărarea lui Weber: Nu poate cineva să o acuze...

Ciolacu sare în apărarea lui Weber: Nu poate cineva să o acuze că e vreo o pesedistă înfocată – VIDEO

Ciolacu sare în apărarea lui Weber: Nu poate cineva să o acuze că e vreo o pesedistă înfocată - VIDEO

După ce s-a aflat că actuala coaliție de guvernare și-a pus în plan să o revoce pe Renate Weber din postura de Avocat al Poporului, liderul PSD a anunțat ce are de gând să facă formațiunea pe care o conduce.

”Ştim cine este Avocatul Poporului în acest moment, vremelnic, ca fiecare dintre noi în anumite funcţii publice. Este doamna Renate Weber. Cred că nu poate cineva să o acuze pe doamna Renate Weber că este vreo o pesedistă înfocată. Dacă luaţi istoricul domniei sale, este un avocat de excepţie, de dreapta””, a susținut Marcel Ciolacu, întrebat fiind, luni, dacă PSD-ul va susține un astfel de demers de revocare.

Ciolacu: Avocatul Poporului face parte din statul de drept

În acest sens, președintele PSD-ului nu a exclus nici varianta ca social-democrații să ajungă să se adreseze Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European, pe acest subiect. Între timp, PSD-ul așteaptă să vadă ce pași vor face actualii guvernanți cu privire la intenția de revocare a actualului Avocat al Poporului. ”Dar cred că discuţia este cu ce se ocupă Avocatul Poporului. Avocatul Poporului păzeşte ca puterea să nu facă abuzuri în ceea ce priveşte drepturile şi libertăţile cetăţeneşti. Ăsta este rostul Avocatului Poporului. (…) Avocatul Poporului face parte din statul de drept, alături de celelalte instituţii, la fel ca CCR-ul – care a fost atacat de către dl Orban, de dl Cîţu şi de preşedintele Iohannis. Cum să ataci Avocatul Poporului? Cine permite într-un stat membru al UE să vii să ataci Avocatul Poporului? Am avut discuţii cu comisarii europeni, am avut și cu preşedintele Parlamentului European (…). Aşteptăm să vedem care sunt demersurile pe care o să le întreprindă actuala coaliţie de guvernare şi vom merge mai departe, inclusiv la Comisia LIBE”, a susținut Ciolacu, de la sediul PSD-ului, la finele reuniunii Biroului Politic Național al partidului.

Vă amintim că în urmă cu doar câteva săptămâni fostul premier Ludovic Orban, actualmente președinte al Camerei Deputaților și lider al PNL-ului, anunțase că a fost inițiată procedura privitoare la revocarea Avocatului Poporului, Renate Weber. DETALII AICI.

127 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger