AcasăPoliticaCiolacu, săgeți la bugetarii cu salarii mari: „Nu ți-e rușine să stai...

Ciolacu, săgeți la bugetarii cu salarii mari: „Nu ți-e rușine să stai cu mâna întinsă să îți dau și voucher de vacanță”

sursa foto: Facebook/Guvernul României

Premierul se arată decis să nu renunțe la reforma din administrație.

Șeful Guvernului susține că la momentul de față „este ultimul tren al României de a se dezvolta” și că există risc ca România să piardă fonduri europene. E nevoie de reformă în sistemul bugetar – spune Marcel Ciolacu.

Sunt declarații pe care Ciolacu le-a făcut joi seară, la România TV, în contextul protestului funcționarilor publici față de tăierile de posturi din administrația publică. Premierul, aflat totodată la cârma PSD, spune că nici el și nici liderul PNL, Ninolae Ciucă nu sunt iresponsabili.

Ciolacu: „Aveți fraierul de serviciu care își asumă această reformă”

„Sunt provocări pe care trebuie sa le înțelegem. Este ultimul tren al României de a se dezvolta. Am multe defecte, nu sunt un om iresponsabil. Nici Nicolae Ciucă nu e iresponsabil. Cred că colegii noștri așteaptă o atitudine pe nivelul acestor provocări.

Nu putem să lăsăm România fără fonduri europene. Nu pot să mă duc acasă și să pun eul meu personal și viitorul meu politic și să încep să vă mint.

Este evident că în sistemul bugetar trebuie să se facă o reformă. Trebuia să se facă de foarte mult timp. Aveți fraierul de serviciu care își asumă această reformă”, a afirmat Ciolacu, citat de romaniatv.net.

Ciolacu: Nu pot să accept ca un bugetar care câștigă 2000 de euro să îl alerg prin birou să mai ia și voucher de vacanță

Premierul spune că „nu va fi tăiat niciun salariu în România”. Însă Ciolacu a adus în discuție situația bugetarilor cu salarii mari și cu venituri care le depășesc pe cele ale președintelui. Și chestiunea voucherelor de vacanță care, subliniază premierul, sunt destinate celor cu venituri mici. „Nu poți sa constați că în azilele groazei ai 5 instituții care se calcă pe picioare. Nu va fi tăiat niciun salariu în România. Dar nici nu pot să accept să te duci la serviciu să fii șef peste niște posturi goale. Marea majoritate, peste 70% sunt posturi bugetate.

Eu nu pot să accept ca un bugetar care câștigă 2000 de euro să îl alerg prin birou să mai ia și voucher de vacanță. Voucherele de vacanță sunt pentru cei cu venituri mici. E normal ca dacă ai un salariu mai mic statul sa îți asigure. Dar dacă ai venituri care depășesc pe al președintelui, nu ți-e rușine să stai cu mâna întinsă să îți dau și voucher de vacanță și pachețel. Ți-am dat și sofer”, a completat Ciolacu.

author avatar
Andrei Coman