AcasăPoliticaCiolacu, săgeți la adresa lui Drulă, în startul ședinței de Guvern. „Când...

Ciolacu, săgeți la adresa lui Drulă, în startul ședinței de Guvern. „Când era domnul ministru ‘Rangă’…” – VIDEO

sursa foto: Guvernul României/Facebook

Premierul Marcel Ciolacu l-a „săgetat” la începutul ședinței de Guvern de miercuri, 29 noiembrie, pe fostul ministru USR al Transporturilor, Cătălin Drulă, pe tema investițiilor în proiecte de infrastructură. A făcut referire la fostul șef de la Transporturi folosind apelativul ministrul „Rangă”.

Prim-ministrul l-a lăudat, în schimb, pe actualul șef de la Ministerul Transporturilor, social-democratul Sorin Grindeanu. Pentru „investiții record” de 64 miliarde de lei la 10 luni.

Atac la „ministrul Rangă”, laude pentru Grindeanu

Avem astăzi (miercuri-n.red.) pe ordinea de zi și câteva proiecte de infrastructură, exproprieri şi aprobări de indicatori tehnico-economici pentru mai multe loturi de autostradă, plus o solicitare de suplimentare a bugetului pentru Ministerul Transporturilor, care vine absolut normal, având în vedere ritmul lucrărilor.

Înțeleg că astăzi (miercuri-n.red.) chiar se deschide Lotul 2 de autostradă de pe noua centură a Capitalei. Sunt investiții record de infrastructură în acest an și asta explică suma fără precedent a investițiilor, respectiv 64 de miliarde de lei în execuția bugetară pe 10 luni din anul 2023. Suntem la 35% față de 2022 la investiții, unde v-ați concurat dumneavoastră pe dumneavoastră, domnule Grindeanu, iar comparativ cu 2021, când era domnul ministru ‘Rangă’, investițiile erau la 38 de miliarde – creșterea este de aproximativ 70%”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri, 29 noiembrie, la începutul ședinței de Guvern.

Ce asigurări le dă premierul primarilor

Totodată, șeful Guvernului a ales să menționeze că, în această săptămână, România a atins procentul de 90% la absorbția banilor europeni din exercițiul financiar ce se va încheia la finalul anului. „Ținând cont că mai avem și luna decembrie, sunt ferm convins că Ministerul Fondurilor va depăși acest procent. Ultimul exercițiu financiar închis de România a fost la 54%, din câte îmi aduc eu aminte”, a mai spus Ciolacu, în cadrul ședinței de la Palatul Victoria.

De asemenea, premierul a mai anunțat că Guvernul va aloca, miercuri, aproximativ 1,58 de miliarde de lei, care vor merge către autoritățile locale, fiind vorba și de finanțarea lucrărilor de infrastructură. „Vom acorda suma totală de aproximativ 1,58 de miliarde de lei, care vor merge pentru acoperirea cheltuielilor curente și de capital ale autorităților locale, precum și pentru finanțarea lucrărilor de infrastructură, prioritate fiind, normal, exercițiul financiar trecut. Aș vrea să-i asigur pe toți primarii că și în următoarele ședințe de Guvern vom aproba acele cheltuieli esențiale de care administrația locală are nevoie, plus finanțarea investițiilor prioritare”, a declarat Marcel Ciolacu.

 

author avatar
Andrei Coman
364 afisari

3 COMENTARII

  1. S-a dus cu o haita sa darame niste chioscuri lovind cu ranga.Mare eroism !Pai asta era treaba de ministru ? Puteam trimite cativa huligani, lasand la o pare ca acele chioscuri erau utile romanilor dimineata,mai luau pe fuga un pateu,o placinta,un suc ,un pachet de tigari,etc. Bai Drula, chioscurile nu trebuiau distruse ci scoase la licitatie veneau niste venituri plus cateva sute,poate mii de locuri de munca. Dar unde nu-i cap,clacsonul nu ajunge !

    • Aha!
      Da, mai ales studentii care traiesc cu un pateu si o cafea10 ore de curs !
      Acum se duc la scoala cu burta goala.
      Durla in dex inseamna altceva.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger