AcasăPoliticaCiolacu, replică-fulger pentru un lider PNL: „Toată lumea are dreptul de a...

Ciolacu, replică-fulger pentru un lider PNL: „Toată lumea are dreptul de a avea o…” – VIDEO

Premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD, i-a răspuns, marți, prim-vicepreşedintelui PNL, Dan Motreanu. Liderul din cadrul formațiunii liberale susținuse public faptul că Ciolacu ar trebui să își dea demisia dacă proiectul privind eliminarea pensiile speciale ale parlamentarilor este respins de Curtea Constituțională (CCR).

„Categoric şi mă duc la CCR, pe urmă să decid şi în locul CCR, nu? Trăim într-o ţară liberă şi toată lumea are dreptul de a avea o opinie”, a afirmat Marcel Ciolacu, răspunzând unei întrebări primite marți în cadrul unei conferințe de presă.

„Am un program coerent de care mă voi ţine în fiecare zi”, a mai spus premierul.

Mesajul lui Motreanu

Europarlamentarul Dan Motreanu, de la PNL, scrisese, luni, pe Facebook, faptul că Marcel Ciolacu „ar trebui să își depună mandatul de premier dacă proiectul prin care pretinde că sunt eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor este respins de Curtea Constituțională”.

Parlamentarii beneficiază astăzi de pensii speciale din cauza unei legi care a intrat în vigoare în 2015, printre semnatari aflându-se Marcel Ciolacu.

În toți acești ani, PNL a susținut că toate pensiile trebuie calculate pe bază de contributivitate. Parlamentul a votat două proiecte ale PNL – privind anularea și, ulterior, impozitarea tuturor pensiilor speciale, dar, din păcate, au fost respinse de CCR.

Astăzi Marcel Ciolacu se bate cu pumnii în piept că ar fi eliminat pensiile speciale pentru parlamentari. De fapt, proiectul depus de Alfred Simonis (PSD) este în mod intenționat neconstituțional. În mod incorect, Marcel Ciolacu acuză PNL de faptul că nu a eliminat pensiile speciale ale parlamentarilor. Ce ”uită” Marcel Ciolacu să spună este că și la precedentul vot referitor la pensiile parlamentarilor a fost supus aprobării tot un proiect al PSD. Și atunci PSD a anunțat cu surle și trâmbițe eliminarea pensiilor speciale. Dar proiectul a fost declarat neconstituțional după ce mai mulți foști parlamentari s-au adresat instanțelor”, a scris Motreanu, între altele, pe pagina sa de Facebook, în după-amiaza zilei de luni, 26 iunie.

author avatar
Andrei Coman
544 afisari

24 COMENTARII

  1. Ciolacul este un șmecheraș de Buzău ,doar nu degeaba a stat pe lângă Omar Hayssan covrigărie,știe ca legea va puca ,dar face ce știe cel mai bine tergiversează, că nimeni să nu zică ,ca nu s încercat, mare blestem pe biata cu astfel de trădători la cârma ei.

    • OMAR HAISSAM A FOST IN ROMANIA VARFUL DE LANCE AL KOMINTERN…SPIONAJUL MILITAR G R U RUSIA-CHINA……NASTASE,MITREA,DANCILA,DRAGNEA,OPREA-IZMENARUL>>>TOTI SUNT AGENTI KOMINTERN…….CENTRUL DE COMANDA ESTE OMV-GAZPROM VIENA….SI AFACERILE DIN AUGSBURG-GERMANIA……FIRMELE KUKA(MIDEA GRUP) KONTRON-AG….KONTRON SERVICES SRL….TOATE SUNT ALE KOMINTERN-CHINA RUSIA-GERMANIA-AUSTRIA….TRAILES BAHTALO STUPID PEOPLE

      • GERMANIA-AUSTRIA-FRANTA PRODUC RACHETE DE CROAZIERA HIPERSONICE IN CHINA….DE 15ANI…

          • SA NU UITAM DE AFACEREA HUAWEI(CHINA)-TELEKOM(GERMANIA)…..CU 5G….SI COVID TRANSMIS PRIN G S M CU TELEFONIA MOBILA….VALABIL SI IN ROMANIA

          • TEROAREA G S M-5G….CARE A ASASINAT CU MICROUNDE O GRAMADA DE DIPLOMATI N A T O….MADE IN GERMANY AUGSBURG

          • FIRMELE DIN AUGSBURG GERRMANIA SI VIENA AUSTRIA PRODUC TOT FELUL DE ARME INTERZISE DE CONVENTIILE O N U…PENTRU KOMINTERN…DE 25DE ANI…INCLUSIV ARME NUCLEARE TACTICE

          • CEL MAI MARE CLIENT AL LOR ESTE G R U RUSIA……SI TAVARISCII DE LA BEIJING CHINA…PRIN MULTINATIONALELE KOMINTERN DE PE TERITORIUL U E CU ACTIONARIAT CHINEZO-GERMAN

          • PLATILE CU TELEFONUL,BITCOIN,TRAFICANTII DE ARME,PANAMA,MONACO,COSTA RICA…..TOTUL ESTE CHINA+GERMANIA/AUSTRIA

  2. CATA MIZERIE POATE FI IN JUSTITIE !, SA CONDITIONEZI RESPECTAREA LEGILOR ,IMPARTIALITATEA IN ACTUL DE JUSTITIE DE SALARIUL PE CARE IL PRIMESTI !,SA MOTIVEZI SALARIZAREA NESIMTITA CA SI ELEMENT IN COMBATEREA CORUPTIEI DIN JUSTITIE !,SA PRETINZI PENSIE MAI MARE DECAT CONTRIBUTIVITATEA !,SA PRETINZI PENSIE DE LA BUGETUL DE STAT SUPLIMENTARA SI DE LA FONDUL DE PENSII !.
    ATI INVENTAT TOT FELUL DE SPORURI PE MOTIVE INEXISTENTE SI NECUANTIFICABILE IN LACOMIA CE VA CARACTERIZEAZA.
    CE CCR ESTE ALA CARE INCALCA CONSTITUTIA ?.
    AMBIGUITATEA ,NESIMTIREA ,LACOMIA , AU FACUT DIN ACTUL DE JUSTITIE O MASCARADA IN CARE NU MAI CREDE NIMENI, IMPREUNA CU GASTILE POLITICE ATI DISTRUS TARA SI PE ROMANI.

  3. @ Legea „specialiștilor” liberali de eliminare a pensiilor speciale a fost declarată neconstituțională de unii dintre cei ”interesați”, ?

  4. „Categoric şi mă duc la CCR, pe urmă să decid şi în locul CCR, nu? Trăim într-o ţară liberă şi toată lumea are dreptul de a avea o opinie” … la greu mintind in posturi cheie / cum mai ‘nainte si acum … olguta si budai / legea pensiilor (nu speciale – sa nu intrati in deriva) !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger