AcasăPoliticaCiolacu, replică-fulger pentru un lider PNL: „Toată lumea are dreptul de a...

Ciolacu, replică-fulger pentru un lider PNL: „Toată lumea are dreptul de a avea o…” – VIDEO

Premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD, i-a răspuns, marți, prim-vicepreşedintelui PNL, Dan Motreanu. Liderul din cadrul formațiunii liberale susținuse public faptul că Ciolacu ar trebui să își dea demisia dacă proiectul privind eliminarea pensiile speciale ale parlamentarilor este respins de Curtea Constituțională (CCR).

„Categoric şi mă duc la CCR, pe urmă să decid şi în locul CCR, nu? Trăim într-o ţară liberă şi toată lumea are dreptul de a avea o opinie”, a afirmat Marcel Ciolacu, răspunzând unei întrebări primite marți în cadrul unei conferințe de presă.

„Am un program coerent de care mă voi ţine în fiecare zi”, a mai spus premierul.

Mesajul lui Motreanu

Europarlamentarul Dan Motreanu, de la PNL, scrisese, luni, pe Facebook, faptul că Marcel Ciolacu „ar trebui să își depună mandatul de premier dacă proiectul prin care pretinde că sunt eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor este respins de Curtea Constituțională”.

Parlamentarii beneficiază astăzi de pensii speciale din cauza unei legi care a intrat în vigoare în 2015, printre semnatari aflându-se Marcel Ciolacu.

În toți acești ani, PNL a susținut că toate pensiile trebuie calculate pe bază de contributivitate. Parlamentul a votat două proiecte ale PNL – privind anularea și, ulterior, impozitarea tuturor pensiilor speciale, dar, din păcate, au fost respinse de CCR.

Astăzi Marcel Ciolacu se bate cu pumnii în piept că ar fi eliminat pensiile speciale pentru parlamentari. De fapt, proiectul depus de Alfred Simonis (PSD) este în mod intenționat neconstituțional. În mod incorect, Marcel Ciolacu acuză PNL de faptul că nu a eliminat pensiile speciale ale parlamentarilor. Ce ”uită” Marcel Ciolacu să spună este că și la precedentul vot referitor la pensiile parlamentarilor a fost supus aprobării tot un proiect al PSD. Și atunci PSD a anunțat cu surle și trâmbițe eliminarea pensiilor speciale. Dar proiectul a fost declarat neconstituțional după ce mai mulți foști parlamentari s-au adresat instanțelor”, a scris Motreanu, între altele, pe pagina sa de Facebook, în după-amiaza zilei de luni, 26 iunie.

author avatar
Andrei Coman