AcasăPoliticaCiolacu, replică dură la adresa Vienei: N-am nicio problemă ca Austria să...

Ciolacu, replică dură la adresa Vienei: N-am nicio problemă ca Austria să iasă din Schengen, să își facă ziduri kilometrice – VIDEO

Șeful Guvernului și al PSD-ului, Marcel Ciolacu, a declarat luni, de la sediul partidului pe care-l conduce, că dacă Austria va vota din nou împotriva intrării României în spațiul Schengen, atunci statul român va depune plângere contra guvernului vienez la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE).

„Eu cu certitudine, dacă vreți să simplificăm, dacă în decembrie, Austria va vota împotriva aderării României la spațiul Schengen, voi ataca la CJUE. Mai mult, eu doresc ca în acest demers – este un atac al statului român nu al unei persoane fizice (…), să am partener (…) Consiliul European, Parlamentul European și Comisia Europeana care ne susțin și așa au declarat. Deci lucrurile nu sunt așa comode pentru dl prim-ministru Nehammer”, a afirmat șeful Executivului, în fața presei, aflat la sediul PSD.

Ciolacu: Să iasă din Schengen și noi o să ne descurcăm în interiorul Schengen fără probleme

Premierul a adăugat că dacă Viena consideră că România nu trebuie primită pentru că spațiul Schengen nu funcționează cum trebuie, atunci să iasă Austria din Schengen.

„Eu n-am să fiu niciodată ipocrit, nu pot să spun că n-am nimic cu România dar că spațiul Schengen este depășit. Atunci de ce am votat anul trecut cu Croația? E o întrebare legitimă a românilor pentru premierul Nehammer. Dacă e așa de distrus Schengen, eu n-am nicio problemă ca Austria să iasă din Schengen, să își facă ziduri kilometrice, cu sârmă ghimpată și electrice, n-am nici problemă. Dacă Austria dorește această abordare cu garduri, să și le plătească, să iasă din Schengen și noi o să ne descurcăm în interiorul Schengen fără probleme”, a mai declarat Ciolacu.

author avatar
Andrei Coman
254 afisari

5 COMENTARII

  1. Idee foarte proasta sa dam in judecata Austria.
    Avem sanse doar cand se va schimba legislatia europeana provind dreptul de veto.
    In baza legislatiei de acum, slabe sanse

  2. Marcelino, fante de Buzau-d na Docuz{fosta Negoita) stie, lasa te de teatru si impresii artistice si ocupa te de lucruri serioase, ca vine F.M.I.ul in Romania si ne …..rezolva sub toate aspectele……

  3. & Probabil că domnul Ciolacu cere pentru domnul Iohannis, alții, integrare în Schengen, probabil că nu i-a zis domnul Iohannis să ceară însă, probabil că așa e obișnuit domnul Ciolacu, să ceară, ? Probabil că nu se poate spune totuși că au ieșit domnul Iohannis cu domnul Ciolacu, la cerșit, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger