AcasăPoliticaCiolacu, replică dură la adresa Vienei: N-am nicio problemă ca Austria să...

Ciolacu, replică dură la adresa Vienei: N-am nicio problemă ca Austria să iasă din Schengen, să își facă ziduri kilometrice – VIDEO

Șeful Guvernului și al PSD-ului, Marcel Ciolacu, a declarat luni, de la sediul partidului pe care-l conduce, că dacă Austria va vota din nou împotriva intrării României în spațiul Schengen, atunci statul român va depune plângere contra guvernului vienez la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE).

„Eu cu certitudine, dacă vreți să simplificăm, dacă în decembrie, Austria va vota împotriva aderării României la spațiul Schengen, voi ataca la CJUE. Mai mult, eu doresc ca în acest demers – este un atac al statului român nu al unei persoane fizice (…), să am partener (…) Consiliul European, Parlamentul European și Comisia Europeana care ne susțin și așa au declarat. Deci lucrurile nu sunt așa comode pentru dl prim-ministru Nehammer”, a afirmat șeful Executivului, în fața presei, aflat la sediul PSD.

Ciolacu: Să iasă din Schengen și noi o să ne descurcăm în interiorul Schengen fără probleme

Premierul a adăugat că dacă Viena consideră că România nu trebuie primită pentru că spațiul Schengen nu funcționează cum trebuie, atunci să iasă Austria din Schengen.

„Eu n-am să fiu niciodată ipocrit, nu pot să spun că n-am nimic cu România dar că spațiul Schengen este depășit. Atunci de ce am votat anul trecut cu Croația? E o întrebare legitimă a românilor pentru premierul Nehammer. Dacă e așa de distrus Schengen, eu n-am nicio problemă ca Austria să iasă din Schengen, să își facă ziduri kilometrice, cu sârmă ghimpată și electrice, n-am nici problemă. Dacă Austria dorește această abordare cu garduri, să și le plătească, să iasă din Schengen și noi o să ne descurcăm în interiorul Schengen fără probleme”, a mai declarat Ciolacu.

author avatar
Andrei Coman