AcasăPoliticaCiolacu reacționează la „anunțul triumfalist” făcut de Iohannis de la Bruxelles. Trimitere...

Ciolacu reacționează la „anunțul triumfalist” făcut de Iohannis de la Bruxelles. Trimitere la alocații și pensii!

Marcel Ciolacu

Nici bine nu a ieșit președintele Iohannis în fața presei, de la Bruxelles, anunțând că, după patru zile și tot atâtea nopți de discuții, la reuniunea la care au fost prezenți liderii europeni s-a ajuns la un „acord extrem de important pentru România”, că președintele interimar al principalei formațiuni de opoziție a ieșit la rampă cu un mesaj.

„Dacă ar fi să dăm crezare anunțului triumfalist al președintelui Iohannis de la Bruxelles, Guvernul PNL trebuie să dubleze alocațiile și să crească pensiile cu 40%. Nu mai are nicio scuză! Faceți investițiile din bani europeni și creșteți puterea de cumpărare a românilor!”, a cerut Marcel Ciolacu, prin intermediul unui mesaj transmis pe pagina sa oficială de Facebook.

Adresându-i-se în mod special șefului Guvernului, liderul interimar al PSD-ului dă de înțeles că ar fi cazul ca premierul să facă precizări clare cu privire la repartizarea acestor sume, respectiv cuantumul granturilor și al împrumuturilor. „Îl aștept pe Orban să le spună românilor câți din acești bani sunt de fapt împrumuturi și nu alocări nerambursabile, câți sunt pentru relansarea economică rapidă și câți sunt pentru exercițiul financiar 2021-2027”, notează Ciolacu.

Pe ce a pus accent Klaus Iohannis, la finele reuniunii Consiliului European

Reacția liderului interimar al Partidului Social Democrat a venit după ce, în cursul dimineții de marți, primul om în stat, aflat la Bruxelles, a anunțat, la încheierea reuniunii Consiliului European, că s-a ajuns la un numitor comun, după negocierile-maraton. „Am ajuns la un acord foarte important pentru Europa, un acord extrem de important pentru România. Iată că, după discuții foarte complicate, după negocieri foarte complicate, după patru zile și patru nopți de negociere, am obținut pentru România o sumă impresionantă – 79,9 miliarde de euro – pentru proiectele europene, negocieri care ne permit acum să trecem la etapa următoare”, a precizat, în primă fază, președintele.

Liderul de la Cotroceni a făcut referire și la direcționarea acestor fonduri. „Vom folosi această sumă de 80 de miliarde pentru a reface infrastructura în România, pentru a construi spitale, școli, pentru a moderniza marile sisteme publice. Este, de asemenea, foarte important de știut că o parte semnificativă din acești bani va fi folosită pentru relansare, pentru revigorare economică”, a mai punctat Iohannis.