AcasăPoliticaUPDATE. Ciolacu, reacție-fulger la anunțul demisiei lui Dîncu de la șefia MApN/Cedează...

UPDATE. Ciolacu, reacție-fulger la anunțul demisiei lui Dîncu de la șefia MApN/Cedează PSD-ul portofoliul Apărării către PNL? – VIDEO

(sursa foto. Ciolacu, reacție-fulger la anunțul demisiei lui Dîncu de la șefia MApN. Ce i-a solicitat premierului Ciucă (sursa foto: Facebook/Marcel ciolacu)

La foarte scurt timp după ce Vasile Dîncu și-a anunțat public demisia din fruntea Ministerului Apărării Naționale (MApN), președintele Camerei Deputaților și, totodată, liderul PSD a transmis o primă reacție.

UPDATE: Marcel Ciolacu a făcut declarații în fața presei, de la Parlament, după demisia lui Dîncu din fruntea Ministerului Apărării. Inclusiv despre discuțiile despre succesorul lui Dîncu în această funcție.

„Cred că această decizie o să iau împreună cu colegii mei. Avem primul Birou Permanent astăzi la ora 18, urmând (…) să recomand din toată convingerea (…) ca domnul prim-ministru în acest moment să preia atribuţiile interimar la Ministerul Apărării. (…) Azi avem BP şi pe urmă o să avem un Consiliu Naţional unde o să avem decizia”, a spus liderul PSD, de la Parlament.

Șeful PSD a ales, însă, să nu comenteze pe marginea numelor vehiculate drept posibil succesor al lui Dîncu, la șefia MApN. „Aș vrea să nu luăm în discuție absolut niciun nume până nu stai de vorbă cu colegii mei”, a spus Ciolacu, răspunzând unei întrebări de la presă.

Mai mult, întrebat dacă e posibil ca PSD să cedeze acest minister – și anume MApN-ul – către PNL, Ciolacu a răspuns: „Este posibil orice în politică”.


 

Un mesaj scurt, din care reiese că Marcel Ciolacu a vorbit deja cu șeful Guvernului, Nicolae Ciucă.

„Îi respect decizia lui Vasile Dîncu și îi mulțumesc pentru activitatea sa în cadrul Ministerului Apărării Naționale”, a transmis Ciolacu, luni, 24 octombrie, prin intermediul Facebook.

Ciolacu a discutat deja cu Ciucă

Al treilea om în stat și, de asemenea, președintele formațiunii social-democrate a precizat, totodată, că a stat de vorbă cu prim-ministrul Ciucă, Ciolacu anunțând că i-a cerut șefului Executivului să preia, interimat, postura de ministru al Apărării.

Am avut deja o discuție cu premierul Ciucă și i-am solicitat să preia interimatul la MAPN, pentru că România are obligația să asigure stabilitate pe flancul estic al NATO”, a mai scris Marcel Ciolacu în scurtul mesaj transmis pe rețeaua de socializare.

Mesajul lui Dîncu

De altfel, tot pe Facebook a anunțat și Vasile Dîncu, în urmă cu doar câteva zeci de minute, că în cursul dimineții de luni i-a înaintat premierului Ciucă demisia din funcția de ministru al Apărării.

Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcție pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie și programele care necesită fluiditate pe întreg lanțul de comandă și pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a Ministerului Apărării Naționale și a Armatei Române”, a transmis, între altele, Dîncu – VEZI detalii AICI.

Marți are loc o ședință CSAT, la Cotroceni

Anunțul că Dîncu demisionează din fruntea MApN vine cu doar o zi înainte ca la Palatul Cotroceni să aibă loc ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, pe care Administrația Prezidențială a anunțat că președintele Iohannis a convocat-o pentru marți, 25 octombrie 2022, începând cu ora 14:00.

Conform sursei citate, pe ordinea de zi a ședinței CSAT sunt incluse, între altele, subiecte referitoare la: „evoluții privind situația de securitate în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. Implicații pentru România”, „îmbunătățirea rezilienței energetice a României pentru asigurarea securității în domeniu prin adaptarea operativă și dezvoltarea de noi capacități de producție energetice, în contextul războiului din Ucraina”, dar și măsuri privind modernizarea Armatei României.

503 afisari

7 COMENTARII

  1. O altă dovadă că porcușorul de Guineea, ciolanu, nu-i altceva decât o marionetă pusă în fruntea șobolanilor roșii.

    • PROPAGANDA LINGAILOR IN CUUR DE PE ZIARE.COM DEPASESTE ORICE LIMITA CHIAR SI PE CEA DE PE TIMPUL LUI CEAUSESCU ! MUISTII SI PUPATORII DE GAOZURI MARONII DE PE ZIARE.COM AU IMPUS O CENZURA SEVERA SI LINSUL IN CUUR A POLITICIENILOR ACTUALI IN FRUNTE CU SALAMUL DE SIBIU ESTE OBLIGATORIE ? IN CAZ CONTRAR CENZURA SI INSULTE SI AMENINTARI PE ZIARE.COM

      FOSA SEPTICA ZIARE.COM UN SITE AI FOSTILOR COMUNISTI . ACTUALII PUPUNCURISTI FIDELI AI REGIMULUI DICTATORIAL CU O COALITIE LA ORDINUL UNUI VENETIC
      INTOARCEREA IN TIMP SI A NOII EPOCI DE AUR ESTE REALIZATA DE UN IMPOSTOR PERFID SI TIRANIC LA FEL CA CEAUSESCU
      LUATI AMINTE DACA VRETI CA ISTORIA SA NU SE MAI REPETE

  2. ciuca interimar?
    sa fie direct johanis interimar la aparare, asa slujitorii intunericului ar sta linistiti.
    talharii astia nu se mai ascund.
    ce coincidenta, demisia lui dancu vine odata cu prezenta diviziei 101 aeropurtate americane la noi.
    johanis deja era de facto presedinte la pnl, psd, prim ministru.
    acum va fi de facto si ministrul apararii.
    din toata istoria asta plina de tradatori, cele mai bleaah momente sunt discursurile scursuri ale lui ciolacu-groparul psd si al social-democratiei din romania.

    • la fel de bun ca mircea badea.
      psd partidul lasilor!
      pnl partidul tradatorilor!
      in romania, la momentul actual, cel mai bun prim ministru ar fi serghei mizil. si tot el, interimar la aparare.

  3. Securitatea a inteles ca este iminenta taierea, reducerea, desfiintarea pensiilor lor, calculate cu sporuri de 100 % si pentru un stagiu de cotizare de 20 de ani. Si atunci, fara sa fie necesara „moartea unor oameni”, vorba lui Johanis, (care ne-ar putea spune ce a vrut sa zica), ca in cazul Colectiv, l-au demis pe Dincu, ca sa-l puna acolo pe securistul Ciuca, sa le salveze laturile. Rusine Armatei Romane

  4. Ciolacule, ce-ai facut ? L-ai suparat pe Il Comandante ?
    Dincu s-a usurat contra sistemului, si s-a udat pe pantaloni ? Si tie nu ti-a spus, o fi fost omu constipat intelectual, ca deh

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger