AcasăPoliticaCiolacu pune tunurile pe premierul Cîţu: ”Foloseşte banii românilor pentru a cumpăra...

Ciolacu pune tunurile pe premierul Cîţu: ”Foloseşte banii românilor pentru a cumpăra voturile de la…” – VIDEO

Ciolacu pune tunurile pe premierul Cîţu: ”Foloseşte banii românilor pentru a cumpăra voturile de la...” - VIDEO

Pe măsură ce continuă cursa electorală dintre Florin Cîțu și Ludovic Orban pentru șefia Partidului Național Liberal, iar de ceva zile încoace se vorbește intens despre rectificarea bugetară, în contextul în care premierul a preluat și interimatul la Finanțe, după revocarea ministrului Nazare, liderul principalei formațiuni de opoziție a pus tunurile pe șeful Guvernului.

Tocmai pe subiectul rectificării bugetare, care ar urma să se facă în cursul lunii august.
Vizat de acuzele pe care le-a lansat recent Marcel Ciolacu, la un post TV de știri, a fost și actualul lider al Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, politicianul care ocupă totodată a treia funcție în stat.

”Ei confundă aceşti bani cu banii pe care să-i folosească într-o luptă electorală din interiorul PNL-ului. E evident că este şi ilegal, este şi abuziv şi total imoral să faci aşa ceva. Eram obişnuit de la domnul Orban, care a folosit anumite rectificări bugetare (…) sau hotărâri de Guvern să aloce bani primarilor PNL ca mită pentru a obţine voturile românilor. Acum, trecem la next level. Primul ministru Cîţu, care se luptă cu domnul Orban, foloseşte banii românilor pentru a cumpăra voturile de la delegaţii de la congres”, a susținut Marcel Ciolacu, marți seară, la România TV.

”Parcă sunt clovni”

În tot acest context, Ciolacu a adus în discuție și anumite episoade care l-au avut în prim plan pe liderul PNL, inclusiv momentul în care Ludovic Orban s-a trezit udat de stropitorile de la Guver, în pline declarații de presă – VEZI AICI.

Președintele PSD-ului ar vedea necesară chiar o intervenție din partea șefului statului. ”Noi realizăm în ce penibilitate ne-au adus, până la urmă acești doi, nici nu ştiu, parcă sunt clovni. Când îi vezi cu bodyguarzi la şedinţe, se stropesc cu apă, bodyguarzii nu l-au recunoscut pe Orban. Unde a ajuns România? Dintr-un circ şi dintr-o dorinţă a unui preşedinte de ţară, a lui Iohannis, de a avea guvernul său – eu nu înţeleg de ce nu intervine şi nu spune: ‘băi, oameni, am greşit şi nu se mai poate continua aşa’”, a afirmat Ciolacu.

Ce anunțase Cîțu în cursul zilei de marți

În cursul zilei de marți, 13 iulie, șeful Guvernului vorbise în fața presei despre rectificarea bugetară, după ce cu o zi înainte anunțase, de această dată pe Facebook, faptul că se estimează adoptarea Ordonanței cu privire la rectificarea bugetului de stat în perioada 16 -20 august. ”În acest moment a început doar programarea, avem calendarul pentru rectificarea bugetară. Avem o situaţie pe fiecare minister, vedem unde sunt lucrurile. Eu v-am spus ieri că sunt 12 miliarde de lei care nu au fost cheltuiţi, deşi erau alocaţi pentru primul semestru. De asta trebuie să începem să vedem unde sunt aceşti bani.

Am văzut pe unde sunt şi de acolo începem – vedem execuţia. 86 de miliarde de lei credite de angajament nefolosite în primul semestru, deci, e clar că execuţia bugetară nu este satisfăcătoare, din punctul meu de vedere, şi vreau întâi să mă uit la detalii şi apoi discutăm”, a declarat Cîțu.

87 afisari

2 COMENTARII

  1. Unde e # rezist, gata mucles fara demonstratii, ca banii nu-s ai nostrii, sau UM 000 C a dat ordin si se merge pe burta

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger