AcasăPoliticaCiolacu pune piciorul în prag înainte de consultările de la Cotroceni. Mesaj...

Ciolacu pune piciorul în prag înainte de consultările de la Cotroceni. Mesaj pentru Iohannis

Ciolacu pune piciorul în prag, înainte de consultările de la Cotroceni. Mesaj pentru Iohannis (foto: Facebook)

În așteptarea rezultatelor finale ale alegerilor și a consultărilor pe care Klaus Iohannis urmează să le facă la Cotroceni, pe tema formării noului Guvern, Marcel Ciolacu a anunțat că, dacă PSD nu va deschide lista formațiunilor invitate la aceste discuții cu Klaus Iohannis, s-ar putea ca social-democrații să nici nu participe.

”Trebuie să revenim la spiritul Constituției (…). Primul partid care trebuie să fie invitat la Cotroceni trebuie să fie PSD și sper din tot sufletul ca președintele să nu facă greșeala de a invita PNL înainte. (…) Să nu jignească câștigătorii acestor alegeri”, a declarat Marcel Ciolacu, marți seară, la TVR1.

Liderul PSD a anunțat că, în cazul în care nu se are în vedere această ierarhie, e posibil să ia o decizie, împreună cu ai săi colegi din partid, în sensul de a nu răspunde invitației de a merge la aceste consultări. „Dacă nu suntem invitați ca partid câștigător să mergem cu propunerea noastră de prim-ministru, este posibil să nu mergem la aceste consultări. Cred că perioada campaniei și a jignirilor a apus și este cazul ca președintele să intre în haina constituțională de respect față de toată clasa politică”, a precizat Marcel Ciolacu.

Ce spunea Iohannis în prima sa reacție de după alegeri

În cadrul primei sale reacții pe tema rezultatelor alegerilor parlamentare, Klaus Iohanis declarase, în seara zilei de luni, 7 decembrie, că urmează să convoace consultări cu partidele care vor avea reprezentanți în viitorul Legislativ.

Rezultatele alegerilor arată că nu există un câștigător clar al acestor alegeri. Iar dacă ne uităm pe rezultatele care momentan se numesc provizorii, dar s-au numărat aproape toate voturile, vedem că Partidul Național Liberal în 2016 obținuse 20%, acum a obținut 25%, deci, o creștere clară. USR, între timp împreună cu PLUS, a obținut în 2016 8%, între timp au crescut la 15%, evident, o creștere. PSD, care obținuse în 2016 45%, a scăzut dramatic la 29%.

Este, deci, clar, dacă adunăm aceste rezultate, că centrul dreapta, partidele de centru-dreapta împreună au obținut peste 50% dintre voturile valabil exprimate. Și pot să vă spun cu toată sinceritatea că acesta a fost obiectivul meu și din acest motiv a trebuit să mă exprim un pic mai des în public în ultimele săptămâni.

În acest fel, PSD poate, în fine, după un ciclu întreg de alegeri – europarlamentare, referendum, prezidențiale – PSD poate să rămână în afara deciziei politice.

Acum, ce va urma – se cristalizează rapid deja o coaliție de centru-dreapta, care va putea să propună un guvern de coaliție. Peste doar câteva zile, voi convoca consultări cu partidele care se vor regăsi în noul Parlament, consultări pentru a găsi cea mai bună soluție pentru România”, afirma președintele, luni seară, de la Cotroceni.

467 afisari

5 COMENTARII

  1. Misca domnule Ciolacu
    PNL nu este partid de domnișoare
    PSD de un an tace și înghite pe nemestecate toate gunoaiele.
    Vezi exemplu de la USR și AUR!

  2. Muicaaaa, ce-i mai tremura izmenele lui Iohan ca PSD -ul nu mai merge la Cotroceni… Pai, ce raspuns vreti mai clar cand v-a spus ca indiferent de scorul in alegeri el nu V_A NUMI persoana din PSD care sa faca noul Guvern. Mai, va imbatati cu apa calda ??? Despre ce Constitutie tot vorbiti… nu v-a fost clar pana acum ??? Voi santeti ca pe vremuri cu reusitul la facultate. La intrebarea : ai intrat ??? raspunsul era : Da, dar fara loc. Asa santeti si voi… castigatori fara loc. Daca nu mi-ar veni sa plang as rade.

    • Tot eu, nenea Ciolacu poate si-a pus piciorul in prag, s-au il va pune, dar acasa la dansul…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger