AcasăPoliticaCiolacu, primele declarații după rezultatele exit-poll. „PSD a câștigat alegerile”/Ce spune despre...

Ciolacu, primele declarații după rezultatele exit-poll. „PSD a câștigat alegerile”/Ce spune despre scorul de la Primăria Capitalei

sursa foto: captură video

După ce s-au închis urnele din secțiile de votare și au fost anunțate primele rezultate tip exit-poll, de la alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie, Marcel Ciolacu – premierul și, totodată, liderul PSD – a ieșit și a făcut primele declarații în fața presei.

Flancat de mai mulți lideri social-democrați, inclusiv de Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei, clasată pe locul 2 conform acestor rezultate tip exit-poll, Ciolacu a făcut declarații cu privire la votul de duminică.

Citiți și: Rezultate exit-poll ora 22.00. Nicuşor Dan câştigă un nou mandat la Primăria Capitalei! Gabriela Firea, pe locul 2. Piedone, pe 3

Ciolacu: „Democrația a triumfat/PSD a câștigat alegerile”

„În această seară, democrația a triumfat. (…) PSD a câștigat alegerile. Tot ce am obținut astăzi reprezintă încrederea pe care ne-au dat-o românii (…) votul dat azi a confirmat că am guvernat bine într-o perioadă complicată, iar măsurile luate de PSD la guvernare au fost apreciate de către români”, a spus Marcel Ciolacu.

PSD a obținut un scor mai bun în comparație cu alegerile din 2020. Vom avea mai mulți primari în municipii reședinte de județ, mai mulți primari în orașe, comune, și mai multi consilieri județeni și locali”, a completat Ciolacu.

„Ne-am îndeplinit obiectivul: guvernul pe care-l conduc are legitimitatea românilor. România va avea o voce puternică în Parlamentul European”, a spus premierul.

I-a mulțumit Gabrielei Firea

„Pe de ală parte, scorul de la Primăria Capitalei este o lecție de democrație pe care o respectăm. Îi mulțumesc Gabrielei Firea pentru că a făcut o campanie foarte bună și a făcut tot ce a putut ca PSD să aibă un scor bun în București”, a mai afirmat Marcel Ciolacu, având-o în stânga sa pe candidata PSD la Primăria Generală a Bucureștilor.

Liderul PSD a spus că social-democrații vor reveni cu date, pe măsură ce vor avea toate rezultatele din teritoriu.