AcasăPoliticaCiolacu, primarul PNL la PMB?!

Ciolacu, primarul PNL la PMB?!

Marcel Ciolacu are de luat cam multe decizii

Scenariul „Marcel Ciolacu pentru Capitală” capătă contur pe zi ce trece. Din interiorul PSD a plecat informația, iar Gabriela Firea pare să fi priceput mesajul că amânarea nominalizării sale din partea Partidului Social-Democrat are la bază calcule interne și negocieri la sânge. Dacă așa stau lucrurile și mai este doar o chestiune de timp până va fi făcut anunțul oficial, înseamnă că și la București (după ce, în țară, deja e rezolvată treaba) PSD și PNL au bătut palma – Ciolacu ia Capitala, Ciucă reintră și el în joc, toată lumea e mulțumită.

Gabriela Firea din ce în ce mai plângăciosă

Înainte de toate și orice, toți se întreabă acum ce vor face PSD și PNL, parteneri la guvernare, dar dușmani la împărțirea cașcavalului; roata e rotundă și fiecare vrea o felie cât mai mare.

Liberalii bat tobele că ar vrea să-și încerce șansele cu Sebastian Burduja (Nicușor Dan e scos din orice calcule electorale, doar cine vrea să piardă mai mizează pe el!), dar nici varianta asta nu e sigură. Și, din faptul că social-democrații n-au făcut, până acum, nicio nominalizare, deducem că cele două tabere încă poartă tratative. Dacă vor merge cu un candidat comun sau Bucureștiul va fi sfârtecat într-o feroce bătălie electorală, asta rămâne de aflat în câteva zile.

Marcel Ciolacu are de luat cam multe decizii

Ceasul ticăie, iar bucureștenii numai simpatie nu au pentru politicienii indeciși și care dau semne că se ceartă pe împărțirea ciolanului.

De la premier la primar

Așadar, cum Marcel Ciolacu nu a anunțat-o în mod oficial pe Firea candidatul PSD, înseamnă că nu s-a decis nimic legat de varianta ca PSD și PNL să meargă braț la braț în alegeri. Ciolacu și Ciucă nu au bătut palma (deocamdată) pe împărțirea Capitalei – cu tot ce presupune asta, inclusiv „combinații”.

Dar scenariul ca actualul prim-ministru să intre în arenă candidând la Primăria Capitalei rămâne în picioare. Cum, la fel, tot în picioare – adică, președinte de partid – va rămâne și după alegeri. Da, ați citit bine, dacă va câștiga PMB, Marcel Ciolacu va rămâne la conducerea PSD!; cumva, pentru el este și un test pe care-l dă.

Din capul locului ar trebui clarificat și faptul că trecerea din fotoliul de premier în cel de primar nu este o retrogradare, atunci când vorbim de Capitală. Să nu uităm că, după președintele României, primarul ales al Bucureștiului este politicianul cu cele mai multe voturi de încredere acordate de oameni. Iar pentru Ciolacu, o victorie aici ar echivala cu spulberarea contestatarilor pe care-i are în PSD.

Ce vor face Grindeanu și Tudose

Și dacă am ajuns aici, o întrebare se naște – ce gândesc acum Sorin Grideanu și Mihai Tudose? Sunt două nume cu greutate în partid, foști premieri și lideri care, atunci când deschid gura, fac liniște în jur.

Grindeanu și Tudose luptă pentru interesul personal

Se știe despre Grindeanu că nu-l înghite pe Ciolacu (și reciproca e valabilă) și numai nevoia și obligația îi împiedică pe cei doi să-și declare război pe față. Tudose, foarte spiritual, dar direct, nu scapă niciun prilej să își arate ce-l nemulțumește cu privire la linia pe care o urmează partidul.

În concluzie, cei doi adversari ai liderului PSD își joacă fiecare propria carte, urmărindu-și doar interesul personal. Și, foarte important, par că se țin la distanță de meciul Ciolacu – Firea, neluând partea cuiva.

Lui Pandele i se mai arată, o dată, pisica

De puțină vreme au început să apară prin târg zvonuri cum că Florentin Pandele va fi adus la DNA. Cu mandat și zăngănit de cătușe, zic bârfele, dar noi nu le credem.

Ce credem, în schimb, este că primarului din Voluntari, soțul Gabrielei Firea, i se arată pisica. Din nou, căci pelicula „Azilele”, turnată în 2023, n-a priceput-o prea bine, după cum se vede că stau lucrurile.

Lui Pandele i se arată iar pisica

Supărarea mare în Partidul Social-Democrat are legătură și cu faptul că Pandele a început să vorbească tot mai mult și tot mai tare. „Are gura cam mare”, zic unii pesediști cu ștate vechi, care nu s-au ferit să-i reamintească fostului marinar de povestea cu așezământele de bătrâni; astă-vară, PSD a făcut scut în jurul cuplului Pandele-Firea, dar pare-se că la Voluntari s-a uitat.

„Fac moarte de om pentru familia mea”, nu s-a ferit să amenințe Pandele în trecut, declarații care, cu siguranță, n-au stârnit decât indignare în interiorul PSD.

De ce tot insistă Firea să vină la PMB?

În plus, mulți social-democrați se întreabă de ce tot insistă Firea să vină la PMB. Chiar așa, ce proiecte neterminate are de bate monedă pe misiunea ei la „Capitală”?

Bucureștenii sunt sătui de abureli electorale care nu mai conving pe nimeni. A reușit unul să-i fraierească acum 4 ani, dar e greu de crezut că mai merge și-a doua oară cu aceeași placă. Orașul arată jalnic și, hai să fim sinceri, nici când a plecat Firea, după un mandat întreg și liniștit, cu majoritate în CGMB, nu am putut consemna vreo mare realizare. Asta, dacă nu bifăm cu „+++”, ca la frigidere, repornirea fântânilor arteziene de pe „Unirii”.

Și-atunci, de ce presiunea asta pe care Firea o exercită pentru a fi nominalizată candidatul PSD pentru Primăria Capitalei. I-a promis lui Pandele o nouă linie directă (și nu ne referim la una STB)?

Marți seară, o Gabriela Firea extrem de slabă, chiar plângăcioasă, după cum au comentat mulți, departe de politicianul puternic care dorește să convingă și să arate că el merită, el poate, el face, s-a prezentat, la tv, vorbindu-le bucureștenilor, în primul rând, despre …nimic. A fost o văicăreală de toată jena, mai ales partea asta:

„Am văzut o altă discuție și o altă temere, că potențialul candidat la Primăria Capitalei (…) ar fi un potențial pericol politic pentru că ar emite anumite pretenții la președinția partidului. Eu sunt dispusă să propun și să susțin orice moratoriu al candidatului devenit câștigător la Primăria Capitalei, un moratoriu în interiorul partidului prin care acel candidat câștigător își asumă să nu aibă niciun fel de pretenții politice în sensul preluării formațiunii politice (…) Eu una sunt dispusă să susțin orice fel de moratoriu prin care să se vadă buna credință, faptul că mi-aș dori să pot să muncesc pentru bucureșteni. Nu aș folosi Primăria Capitalei pentru o trambulină politică în sensul preluării unor funcții”.

Și, atunci, de ce atâta disperare să fii nominalizarea PSD pentru București? Oare ce se ascunde în spatele smiorcăielilor neconvingătoare?

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
2.420 afisari

7 COMENTARII

  1. De ce nu ar fi bun un corturar buzoian la Haules-Bucales? Că doar au mai avut la conducere astfel de descremenați.

  2. Scenariu este asta : Ciolanul la Primarie, sa fie ales, iar unul din sclaveti Hellvig sau Ciuca sa iasa Presedinte, asa nu ajunge Joha NNus la bulau. Si dupa 5 ani hellvig pa Presedintie si vine pe turnanta Marcel Sclavete de Buzau

  3. Scenariu este Marcelul de Buzau sa fie Primar, sa-l voteze poporul, iar scla vetii Hellvig sau Ciuca la Presidintie, si dupa 5 ani Hellvig, Johannis scapa de bulau, si dupa 5 ani Hellvig nu mai pupa al doilea mandat si vine scla vetele Marcel si iese Presedinte.

  4. Ăștia din PSD au ajuns atât de idioți incat, la ordin extern ,se vor distruge definitiv și vor ajunge de tot rahatul. Bă, voi chiar atât de cretini sunteți cu adevărat sau ne am dat noi seama prea târziu?

  5. Scenariu este Marcelul de Buzau sa fie Primar, sa-l voteze poporul, iar scla vetii Hellvig sau Ciuca la Presidintie, Johannis scapa de bulau, si dupa 5 ani Hellvig nu mai pupa al doilea mandat si vine scla vetele Marcel si iese Presedinte.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger