AcasăPoliticaCiolacu, previziune sumbră: Vine iarna, o să fie o jale, o să...

Ciolacu, previziune sumbră: Vine iarna, o să fie o jale, o să înghețe lumea în casă! – VIDEO

Ciolacu, previziune sumbră: Vine iarna, o să fie o jale, o să înghețe lumea în casă - VIDEO (sursa foto: Facebook)

Liderul principalei formațiuni de opoziție l-a săgetat pe actualul premier, cu trimitere la recentele declarații ale liberalului aflat în fruntea echipei de la Palatul Victoria, referitor la ”analiza/anchetă” pe care a anunțat că ă va cere, pentru a se vedea cum s-a pregătit Ministerul Sănătății pentru valul al patrulea al pandemiei.

”Auziți aberație, primul ministru cere anchetă să vadă de ce nu-s pregătiți de valul 4. Păi tu ce ai făcut, mă, primul ministru? (…) Vin cu alea – ne trebuiesc paturi ATI. Păi ai medici la ATI, să acoperi paturile, ai ventilatoare? (…) E al patrulea val, nu primul, nu al doilea.

Premierul să se spele pe mâini, `domne, voi cere…` Du-te, mă, acasă, dă-ți demisia, omul lui Dumnezeu, și-asa vine moțiunea. Și așa nu scapi”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri seară, la România TV.

Ciolacu: Restul statelor europene iau măsuri

Și nu a fost singurul subiect abordat de către președintele PSD-ului, care a făcut referire și la situația de la iarnă, pe fondul scumpirilor la utilități. Politicianul a făcut o previziune în termeni sumbri.

”Vine iarna, o să fie o jale, o să înghețe lumea în casă! Gigacaloria se anunță deja că va fi mai scumpă cu peste 60%. (…) Am distrus industria românească, nu mai e competitivă. Restul statelor europene iau măsuri în ceea ce privește aceste scumpiri, și în zona de IMM-uri și de industrie (…) Astea-s problemele reale ale țării”, a susținut Ciolacu.

Firea: Insistăm ca salariul minim să fie majorat cu 200 de lei net

Pe de altă parte, tot în cursul zilei de miercuri, Gabriela Firea, prim-vicepreședintele PSD-ului și fosta șefă de la Primăria Capitalei, a adus în atenție chestiunea salariului minim, tot în contextul scumpirilor.

”Ei cu bătălia pe funcții, noi cu problemele oamenilor! Insistăm ca salariul minim să fie majorat cu 200 de lei net, bani care să rămână efectiv în buzunarul oamenilor. Ar însemna o creștere a venitului cu aproape 15%, aproape dublu față de varianta guvernului”, a transmis Gabriela Firea, într-un mesaj făcut public în dimineața zilei de miercuri, 22 septembrie, via Facebook.

Firea a făcut referire la prețul la energie. ”România are unul dintre cele mai mici salarii minime europene și unul dintre cele mai mari prețuri la energie!

De exemplu, s-a înregistrat un nou record maxim al prețul pe piața spot a energiei – 1202 lei/MWH”, a mai menționat senatoarea PSD.

103 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger