AcasăPoliticaCiolacu nu vrea făină de insecte în produsele tradiționale românești. „Am depus...

Ciolacu nu vrea făină de insecte în produsele tradiționale românești. „Am depus proiectul de lege”

sursa foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, liderul PSD și președintele Camerei Deputaților, a făcut un anunț de ultim moment. E vorba despre un proiect de lege ce a fost depus joi la Parlament.

Vestea vine chiar cu câteva zile înainte de Paște, perioadă în care multe gospodine au început deja pregătirile pentru a prepara acasă cozonaci și pască, pe care le vor pune pe masă de Sărbătorile Pascale.

Protejăm produsele tradiționale românești! Am depus astăzi proiectul de lege prin care se interzice utilizarea făinii de insecte în prepararea produselor prevăzute în Registrul Național al Produselor Tradiționale”, a anunțat Ciolacu, joi, 13 aprilie, pe Facebook.

Ciolacu: Oamenii trebuie să știe ce cumpără, iar eticheta să fie clară

Liderul PSD aduce în discuție exemplul altor state europene în această privință. „Așa cum au făcut și alte țări europene, la fel trebuie să facem și noi! În plus, toate produsele alimentare care vin din import și conțin ingrediente obținute din insecte trebuie să fie expuse separat pe rafturile magazinelor. Oamenii trebuie să știe ce cumpără, iar eticheta să fie clară și să conțină informații complete cu privire la aceste produse”, a mai scris Ciolacu.

Al treilea om în stat și, totodată, președintele PSD-ului își încheie mesajul menționând faptul că „patriotismul economic înseamnă protejarea producătorilor locali și a produselor și mâncării tradiționale românești”.

author avatar
Andrei Coman