AcasăPoliticaCiolacu n-ar fi tentat de fotoliul de la Cotroceni. Ce spune despre...

Ciolacu n-ar fi tentat de fotoliul de la Cotroceni. Ce spune despre o eventuală susținere a lui Geoană la președinție – VIDEO

(sursa foto: Facebook/Marcel Ciolacu)

Până la viitoarele alegeri prezidențiale, ce vor avea loc în 2024, mai e destul timp. Chiar și așa, discuții despre eventuale candidaturi și susțineri pentru potențiali aspiranți la fotoliul destinat primului om în stat au apărut de ceva vreme pe scena politică autohtonă.

În tot acest context, dar și în așteptarea „rotativei” din mai anul viitor, când e posibil ca liderul PSD să facă rocada cu actualul premier Ciucă, la șefia Guvernului, conform protocolului coaliției, Marcel Ciolacu a fost întrebat, într-o emisiune TV, dacă va candida la președinție, în 2024.

„N-aș accepta în acest moment să candidez. Pentru că prima provocare pe care o am ar fi cea de prim-ministru, pe urmă mai vedem”, a declarat Ciolacu, miercuri seară, la postul B1TV.

Șeful PSD: „99,9% nu cred că voi candida la funcția de președinte”

Liderul Partidului Social Democrat a înaintat și un procent, cât să nu lase loc de dubii.

„99,9% nu cred că voi candida la funcția de președinte. (…) PSD a luat anumite decizii greșite, că dacă nu le-ar fi luat ar fi câștigat. (…) Deciziile nu au fost cele corecte sau cele așteptate (…) și atunci trebuie schimbat ceva”, a continuat politicianul care, la această dată, ocupă a treia funcție în stat, fiind președintele Camerei Deputaților.

Ciolacu, întrebat despre Geoană: „A plecat din PSD și și-a creat un partid”

Întrebat cum vede la momentul de față o posibilă susținere de către PSD a lui Mircea Geoană, pentru președinția României, Ciolacu a spus că nu exclude o astfel de variantă. „Este un potențial candidat. Este foarte greu să accept pe cineva care a plecat din PSD și și-a creat un partid, dar nu exclud acest lucru și nu eu decid. Până acum decidea o mână mică – liderii partidului (…) – cine este candidatul.

Acum nu mai decid ei, acum decide decide teritoriul, fiecare primar, viceprimar. Și vom vedea în acel moment”, a răspuns Ciolacu, referindu-se la Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO.