AcasăPoliticaMarcel Ciolacu avertizează: „O altă Convenție Democrată, cu PNL și USR, se...

Marcel Ciolacu avertizează: „O altă Convenție Democrată, cu PNL și USR, se ceartă pe putere în vreme ce țara se scufundă în criză!”

Ciolacu, mesaj de ultimă oră, menit să ajungă și la urechile lui Iohannis: ”Doar PSD este capabil să scoată țara din cea mai grea...”

În așteptarea concluziilor discuțiilor pe care ar urma să le aibă, miercuri, premierul desemnat, Dacian Cioloș, cu liberalii, UDMR și grupul minorităților naționale, liderul PSD a transmis un mesaj de ultimă oră.

În care face apel la istorie, mai exact la perioada Convenției Democrate. ”Dreapta întoarce România în anii 1996-2000: o altă Convenție Democrată, cu PNL și USR, se ceartă pe putere în vreme ce țara se scufundă în criză!”, susține Marcel Ciolacu, într-un mesaj transmis pe o rețea de socializare.

În tot acest context, politicianul aflat la vârful formațiunii social-democrate aduce în atenție principalele probleme cu care se confruntă România, la momentul de față, inclusiv situația generată de COVID-19. ”Avem cea mai mare inflație din ultimii 10 ani. Școlile și spitalele nu au bani să plătească utilitățile. O treime din micile companii sunt în insolvență sau au închis definitiv afacerile. Iar sistemul sanitar este îngenuncheat de pandemie”, susține Ciolacu, miercuri, pe Facebook.

Săgeți către președinte

Pe de altă parte, liderul PSD face referire și la președintele Iohannis, chiar dacă nu îi menționează numele. Ciolacu amintește, în schimb, de mandatul fostului președinte Constantinescu.

”La Cotroceni, un alt Emil Constantinescu – mult mai depășit de situație – se joacă de-a Ciorbea și Radu Vasile cu Guvernul. Și, la fel ca atunci, indiferent ce combinații ar face, ajungem la același rezultat: doar PSD este capabil să scoată țara din cea mai grea situație socio-economică din ultimii 20 de ani!”, conchide Ciolacu.

Anunțul liderului UDMR

Încă de marți seară, președintele UDMR a anunțat că există deschidere din partea formațiunii pe care o conduce de a participa la discuțiile cu Dacian Cioloș, premierul desemnat și liderul USR.

”Miercuri vom participa la întâlnirea la care Dacian Cioloș a invitat PNL, UDMR și grupul minorităților naționale. Vom asculta cu atenție propunerea președintelui USR: programul de guvernare, strategia propusă pentru atingerea obiectivelor asumate în programul de guvernare, dar şi componența noului cabinet, după care vom decide despre sprijinirea noului guvern.

Refacerea coaliției este posibilă numai dacă toți care au fost prezenți la negocierile din decembrie anul trecut vor face parte din aceasta, adică: PNL, UDMR și grupul minorităților naționale”, a transmis, între altele, Kelemen Hunor, pe aceeași rețea de socializare.

121 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ciolacule daca aveti singe in voi intrati la guvernare si scoateti tara din rahat,daca nu taci si nu mai faceti valuri degeaba.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger