AcasăPoliticaCiolacu, mesaj de ultimă oră: „Ioana Mihăilă trebuie retrasă de urgență”! Reproșuri...

Ciolacu, mesaj de ultimă oră: „Ioana Mihăilă trebuie retrasă de urgență”! Reproșuri unul după altul

(sursa foto: facebook/PSD)

În contextul audierilor, în comisiile de specialitate, a miniștrilor propuși pentru a face parte din Guvernul Cioloș, proceduri care au început încă de dimineață și sunt în plină desfășurare la Parlament, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a trimis un mesaj tranșant menit să ajungă la urechile mai-marilor din USR.

Vizată este Ioana Mihăilă, cea care a demisionat din Guvernul Cîțu, alături de miniștrii USR PLUS, luna trecută, dar pe care Dacian Cioloș, în calitatea sa de premier desemnat, a propus-o din nou pentru a prelua portofoliul Sănătății.

De altfel, Mihăilă este cea care va încheia lista audierilor miniștrilor propuși în Executivul Cioloș, urmând să se prezinte în comisii începând cu ora 18:30, conform calendarului anunțat chiar de partidul care o susține pentru această funcție.

Ciolacu: Mandatul lui Mihăilă este cronica unui DOLIU NAȚIONAL

„Ioana Mihăilă trebuie retrasă de urgență, înaintea audierii din comisii! Asta, dacă Cioloș și USR mai au vreun dram de bun-simț!

NU poți propune la Sănătate aceeași persoană care, din iulie până în septembrie, a ignorat avertizările repetate de la specialiștii din țară, instituții europene și chiar de la OMS privind dezastrul sanitar care urma să lovească România în toamnă!”, susține Marcel Ciolacu, într-un mesaj transmis în după-amiaza zilei de marți, 19 octombrie.

Pe lângă faptul că a „demolat” mandatul ministrului Mihăilă, președintele formațiunii social-democrate a adus în atenție și cifrele cutremurătoare din bilanțul oficial transmis în cursul acestei zile, de către reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică (GCS), cu accent pe cifra din dreptul pierderilor de vieți.

„Mandatul lui Mihăilă este cronica unui DOLIU NAȚIONAL: ZERO testare extinsă, ZERO achiziții de medicamente anti-COVID și, mai ales, ZERO resurse pentru a pregăti spitalele de noul val al pandemiei!

A veni la Sănătate – în ziua cu peste 570 de morți! – cu unul dintre marii vinovați pentru tragedia în care ne aflăm, reprezintă cea mai mare bătaie de joc la adresa românilor!”, conchide Ciolacu.

Cifrele de la GCS

Vă amintim că, potrivit bilanțului anunțat marți de GCS, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 18.863 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19).

S-a aflat, de asemenea, că la Terapie Intensivă sunt internați peste 1.800 de pacienți. Mai exact, că din totalul celor 19.730 de persoane internate cu COVID-19 în unitățile sanitare de profil, 1.805 sunt la ATI.

„Până astăzi, 19 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.486.264 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 6.103 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.261.267 de pacienți au fost declarați vindecați”, conform GCS.

163 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger