AcasăPoliticaCiolacu, mesaj de ultimă oră: Am lansat campania națională de strângere de...

Ciolacu, mesaj de ultimă oră: Am lansat campania națională de strângere de semnături! Despre ce proiect este vorba

Social-democrații strâng semnături pentru susținerea proiectului de lege depus în Parlament, ce vizează plafonarea prețurilor energiei și gazelor. Un anunț în acest sens a venit de la liderul PSD, joi, 30 septembrie, chiar în ziua în care va fi prezentată într-o ședință comună a Legislativului moțiunea de cenzură depusă de PSD la adresa Guvernului condus de către Florin Cîțu.

”Am lansat campania națională de strângere de semnături pentru susținerea proiectului nostru de lege privind plafonarea prețurilor energiei și gazelor. Nu vrem doar să stopăm creșterea facturilor, ci să și compensăm o parte dintre scumpirile deja operate de furnizori.

Este o lege vitală pentru milioane de familii înaintea sezonului rece. Fără acest sprijin, românii vor trăi câteva luni crâncene”, susține Ciolacu.

Săgeți la Cîțu: ”Dintr-o ambiție prostească”

În același mesaj transmis pe o rețea de socializare, liderul social-democrat dă exemplul Italiei, amintind de o măsură luată de Guvernul de la Roma. ”În țările care au luat măsuri similare, oamenii văd rapid efectele. În Italia, Guvernul a alocat deja trei miliarde pentru susținerea consumatorilor, iar populația simte deja la jumătate impactul creșterii prețurilor.

De aceea, semnăturile voastre pentru a sprijini dezbaterea rapidă a acestui proiect sunt extrem de importante. În fața unui suport popular masiv, parlamentarii puterii nu se vor mai opune – cum a făcut luni întregi Cîțu, dintr-o ambiție prostească – soluției plafonării”, susține Ciolacu, pe Facebook.

Totodată, politicianul aflat la șefia principalei formațiuni de opoziție face trimitere și la moțiunea de cenzură depusă de PSD – ințiată de 157 de senatori și deputați – al cărei text va fi prezentat joi în Parlament, urmând ca marțea viitoare să aibă loc dezbaterea și votul.

”Cu #JosCîțu rezolvăm totul marțea viitoare. Acum, la fel de important este să reusim să dăm și #josfacturile!”, mai scrie Ciolacu, în finalul postării de joi, 30 septembrie.

Ce prevede proiectul

În acest context, amintim că din direcția formațiunii social-democrate s-a transmis că ”PSD este singura formațiune parlamentară care a depus în Parlament un proiect de lege care prevede plafonarea prețurilor la electricitate și gaze la nivelul mediei ultimelor 6 luni și subvenționarea a 50% din scumpirea rezultată în facturile populației.

Plafonul este stabilit la media prețurilor din perioada martie-septembrie 2021.
Acest lucru implică o scădere a prețurilor la o valoare care se menține pe întreaga durată a celor 6 luni de plafonare”.

Proiectul poate fi consultat AICI.

257 afisari

1 COMENTARIU

  1. @ Un psd-ist care zice că nu funcționează piața liberă concurențială și că firmele din domeniul energiei și cel al gazelor funcționează ca oligopoluri, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger