AcasăPoliticaCiolacu, mesaj de ultimă oră: „Acesta cred că este singurul “tandem” care...

Ciolacu, mesaj de ultimă oră: „Acesta cred că este singurul “tandem” care contează atât în acest an, cât și în viitor”

sursa foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD, a transmis, miercuri, 12 iunie, un mesaj cu referire la scăderea ratei inflației în luna mai.

Reacționând pe marginea datelor făcute publice de Institutul Național de Statistică (INS), premierul susține că singurul „tandem” care contează este cel legat de menținerea puterii de cumpărare a românilor și de susținerea „avansului” produselor autohtone pe piață.

Ciolacu: Inflația a scăzut în luna mai la aproape 5%

Ciolacu laudă măsurile luate de PSD la guvernare. „Inflația a scăzut în luna mai la aproape 5%, adică atât cât prognoza BNR că va ajunge abia la finalul acestui an!

Măsurile luate de PSD la guvernare, de plafonare a prețurilor la energie și gaze, respectiv a adaosurilor comerciale la alimente de bază, au fost cele mai eficiente soluții în sprijinul românilor.

Am reușit să reducem inflația de la vârful de aproape 17% din noiembrie 2022 cu aproape 12 puncte procentuale – cea mai accentuată scădere din întreaga Uniune Europeană!”, susține Marcel Ciolacu, miercuri, 12 iunie, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Șeful Guvernului și al PSD-ului a adus în discuție și nivelul de trai al românilor. „Nu vom ezita să luăm în continuare decizii care să protejeze nivelul de trai al populației. Vrem să menținem puterea de cumpărare a românilor și să susținem avansul produselor românești pe piață: acesta cred că este singurul “tandem” care contează atât în acest an, cât și în viitor!”, transmite Ciolacu în aceeași postare.

Rata anuală a inflaţiei a coborât, în luna mai 2024, la 5,12%, de la 5,9% în aprilie, în condiţiile în care mărfurile alimentare s-au scumpit cu 1,24%, cele nealimentare cu 6,38%, iar serviciile cu 9,29%, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).