AcasăPoliticaCiolacu, mesaj categoric la început de an școlar: „Toaletele din fundul curții...

Ciolacu, mesaj categoric la început de an școlar: „Toaletele din fundul curții sunt o rușine și trebuie să dispară definitiv”

Ciolacu, mesaj la început de an școlar: „Toaletele din fundul curții sunt o rușine și trebuie să dispară definitiv” (sursa foto: Marcel Ciolacu/Facebook)

Pe lângă faptul că a ales să le ureze succes elevilor și cadrelor didactice, în noul an școlar, care a început luni, al treilea om în stat și, totodată, liderul PSD a abordat în mesajul transmis în 5 septembrie inclusiv chestiunea unităților școlare care au, încă, în 2022, toaletele în fundul curții.

Marcel Ciolacu susține că toți copiii trebuie să aibă acces la educație de calitate. „Școli și grădinițe deschise! Fără restricții! Aceasta este normalitatea unui început de an școlar, cu părinți și bunici care sunt alături de copiii și nepoții lor în prima zi de școală! Cu multă emoție și speranță, cu șoapte de încurajare la ureche și fără separare la gardurile școlii.
Este primul pas pentru a face uitați acești doi ani grei și lungi, cu o pandemie extrem de prost gestionată care a lăsat urme adânci asupra copiilor.

Lucrurile s-au schimbat din acest punct de vedere, dar nu este suficient. Trebuie să înțelegem că #RomâniaEducată trebuie să funcționeze pentru toți, nu doar pentru elitele privilegiate. Toți copiii, inclusiv cei din familii cu venituri mici, trebuie să aibă acces la educație de calitate”, a transmis Ciolacu, în dimineața zilei de luni, 5 septembrie, pe pagina sa de Facebook.

Problema toaletelor din curtea școlilor. Ciolacu: „O rușine”

Totodată, liderul PSD a adus în atenție și problema WC-urilor din fundul curții, care încă nu și-a găsit cu totul rezolvare, deși suntem în toamna lui 2022. „Investițiile în infrastructura școlară sunt esențiale și ele trebuie să continue. Toaletele din fundul curții sunt o rușine și ele trebuie să dispară definitiv într-o țară europeană. Dar trebuie să ne asigurăm că #toți copiii vor beneficia de sistemul de educație.

De aceea, PSD va fi o voce puternică la dezbaterile din Parlament pe tema noilor legi ale educației pentru a corecta orice discriminări și inechități! Succes tuturor în noul an școlar!”, a mai transmis Ciolacu.

Ciucă, despre numărul toaletelor din curtea școlii: „Este inacceptabil”

Zilele trecute, în ședința de guvern din 31 august, premierul Ciucă vorbise la rândul său despre acest subiect, în contextul apropierii datei la care aveau să înceapă cursurile în școli. „Nu mă sfiesc deloc se discut despre ceea ce înseamnă imaginea sistemului de educație în România, când vorbim de toalete în curtea școlii. S-au făcut demersuri ca numărul acestor unități de învățământ să fie redus, totuși au rămas un număr destul de mare și, din punctul meu de vedere, este inacceptabil. Motiv pentru care, ieri, în videoconferință, am solicitat tuturor autorităților, conducerii Ministerului Educației, precum și autorităților locale, ca până la finele anului să mi se prezinte planul prin care anul viitor să eliminăm această pată de pe imaginea sistemului de învățământ românesc. Este păcat, se fac eforturi, se muncește foarte mult. Am făcut un obiectiv de țară ca educația să rămână în primele priorități ale țării noastre, educația, alături de sănătate, să se înscrie în atenția maximă pe care Guvernul României o acordă, astfel încât să eliminăm aceste diferențe și să putem să ne aliniem la standardele europene. Ca atare, domnule ministru, reiterez decizia de ieri: până la finele anului vă rog să îmi prezentați acest plan”, i-a transmis Ciucă lui Cîmpeanu.

Cîmpeanu: „O problemă exagerată”

Răspunzându-i premierului, Sorin Cîmpeanu a adus în discuție cifre, susținând însă că „trebuie să înțelegem că nu are legătură toaleta în curte cu calitatea educației”.

Planul pe care l-ați cerut pentru conformitatea grupurilor sanitare în școli, ştiind că în urmă cu trei-patru ani erau peste 2.000 de școli cu grupuri sanitare neconforme, iar dacă autoritățile locale vor folosi finanțarea acordată prin bugetul Ministerului Educației, vom rămâne cu 100 de școli, și e vorba de școli mici, am încredere că în doi ani nu va mai exista nicio școală în România. Încrederea se va transpune într-un plan concret de acțiune pe care vi-l vom prezenta, domnule prim-ministru, cum aţi cerut, nu până la sfârșitul anului, și îmi place să cred că îl prezentăm mult mai devreme și mă angajez să îl prezentăm mult mai devreme (…). Este o problemă exagerată şi este legată de foarte multe ori de calitatea educației. E o problemă importantă, trebuie rezolvată, dar trebuie să înțelegem că nu are legătură toaleta în curte cu calitatea educației. Din moment ce mulți dintre noi am făcut performanță învățând în aceste școli, cred că este o dovadă, dar ea trebuie rezolvată, clar, și va fi rezolvată”, a spus Sorin Cîmpeanu, la începutul ședinței de guvern din 31 august.

348 afisari

6 COMENTARII

  1. „Ciolacu, mesaj categoric la început de an școlar: „Toaletele din fundul curții sunt o rușine și trebuie să dispară definitiv”
    Da,sunt de acord dar cu precizarea ca „Pesedeii din fundul curtii sunt o rusine si trebuie sa dispara definitiv”. Bineinteles cu primul jeg numit Ciolacu.

  2. Dupa politica UE, e viitorul eco !
    Fara energie electrica, fara consum de apa….in unele scoli chiar fara hartie !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger