AcasăPoliticaCiolacu, mesaj categoric, de ULTIMĂ ORĂ: „Trebuie să existe un blocaj total...

Ciolacu, mesaj categoric, de ULTIMĂ ORĂ: „Trebuie să existe un blocaj total pe teritoriul României a oricăror firme ruseşti”

Ciolacu, mesaj categoric, de ULTIMĂ ORĂ: „Trebuie să existe un blocaj total pe teritoriul României a oricăror firme ruseşti”

Liderul Partidului Social Democrat, ocupant al fotoliului de președinte al Camerei Deputaților, a treia funcție în stat, a făcut, luni, 28 februarie, o serie de declarații, în contextul în care urmează să aibă loc un plen comun convocat„pentru o declarație a Parlamentului României în ceea ce privește evenimentele din Ucraina”.

„Vom veni şi cu elemente din sancţiunile decise la nivelul Uniunii Europene. Și o declaraţie să fim foarte bine înţeleşi că ceea ce se întâmplă în Ucraina, în anul 2022, depăşeşte limitele de acceptare – un stat suveran este atacat şi în acest moment toată lumea ne uităm fără să intervenim mai ferm”, a afirmat Ciolacu, de la sediul PSD.

Și nu sunt singurele declarații venite de la vârful formațiunii social-democrate, în prima zi a acestei săptămâni. Întrebat, în ceea ce privește firmele rusești, ce poate face Guvernul României, Ciolacu a răspuns scurt: „Trebuie să existe un blocaj total pe teritoriul României a oricăror firme ruseşti şi a oricăror oameni de afaceri ruşi”.

Ciolacu: Răspunsul comunității internaționale trebuie să fie mult mai ferm

Duminică, 27 februarie, Marcel Ciolacu transmisese, de această dată pe Facebook, faptul că „situația din Ucraina este tot mai dramatică, iar discuțiile pe care le-am avut cu românii de acolo, dar și valul tot mai mare de refugiați confirmă amplitudinea dezastrului”.

Ciolacu a mai menționat că „răspunsul comunității internaționale trebuie să fie mult mai ferm. Nu vorbim de o calamitate naturală, ci de un război declanșat inutil de către Putin. Precedentul a fost creat, iar orice stat care nu beneficiază de protecția NATO poate să devină o nouă “Ucraina”, în lipsa unei reacții foarte puternice de descurajare din partea lumii civilizate.

Decizia de a scoate mai multe bănci rusești din sistemul SWIFT este un prim pas, dar sancțiunile trebuie să fie mai puternice. Suspendarea Federației Ruse din Consiliul Europei, poate chiar din ONU, sunt de asemenea justificate. Impresia rămâne că nu se face încă tot ce este posibil”.

Cîțu: Trebuie să acționăm ACUM

În tot acest context, amintim că încă de sâmbătă Florin Cîțu, liderul PNL aflat la șefia Senatului, anunța, pe Twitter, că „sunt necesare imediat restricții mai dure asupra Rusiei”. „Ar trebui să vizăm TOATE interesele financiare ale Rusiei din țările noastre, precum și persoanele conectate la Kremlin și activele acestora. Istoria ne va judeca după acțiunile noastre. Trebuie să acționăm ACUM”, a transmis Cîțu, pe Facebook, în 26 februarie.

161 afisari

2 COMENTARII

  1. Puteti sa le inchideti ,asta este cel mai usor si poate gasiti solutii sa
    redeschideti centrale si sa urgentati deschiderea de hidrocentrale,
    ca avem nevoie de energie electrica si gaze ,cu un pret care sa nu
    duca la falimente de companii romanesti si falimente individuale,
    poate asa mai faceti ceva si voi ,caci vaz ca ne bazam pe ce s-a
    construit inainte de 1990 si poate gasiti solutii si pt.ca Azomures
    fabricantul de ingrasaminte atat de necesare pt.agricultura ,sa
    reporneasca productia cu preturi accesibile agricultorilor.
    Cand declarati ca inchideti companiile din RO cu actionari rusi ,
    a-ti facut un studiu care sa arate :
    1/ Cati someri romani ar fi
    2/ Ce suma in lei ar trebui statul sa plateasca somerilor pe toata
    perioada de somaj
    3/ Ce sume ar pierde statul din TVA ,taxe si impozite si taxe si impozite
    provenite din salariile angajatilor romani ,dar si din sumele cheltuite
    de angajati in consum
    4/Ce sume ar pierde statul din TVA ,taxe si impozite ,+someri,provenite
    de la firmele care colaboreaza pe orizontala cu companiile cu actionari rusi
    In mare cam astea ar fi problemele ,din pacate suntem multi in RO care
    muncim cu gura si ne minunam ce tari suntem.

  2. Ciolacule, bai homosexualule, poate ne spui si ce fac romanii cu facturile uriase!! Deschideti alte hodrocentrale?? Termocentrale??? Ne luam gazele inapoi de la austrieci!?? Scoti rusii din tara? Foarte bine!! Dar fa ca preturile sa ramana neschimbate, nu sa se faca de 10 ori mai mari pentru ca sunteti niste cretini care va luati lumina de la securisti cu scopul de a termina poporul!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger