AcasăPoliticaCiolacu lucrează pentru AUR. Electoratul PSD migrează în masă

Ciolacu lucrează pentru AUR. Electoratul PSD migrează în masă

Marcel Ciolacu are de luat cam multe decizii

Speranța că numirea unui premier PSD la rocadă va îndrepta lucrurile într-o altă direcție s-a năruit extrem de repede. Absolut toate măsurile luate de Guvernul Ciolacu, precum și absența unor măsuri care ar fi ajutat economia și populația au arătat o cotire spre dreapta extremă a Partidului Social Democrat. Consecința, chiar ireversibilă, este că electoratul PSD a migrat spre AUR, transformându-l, astfel, pe Marcel Ciolacu într-un agent electoral al Alianței pentru Unirea Românilor.

După ce a executat toate numele grele din PSD, pe motiv de primenire a partidului, Marcel Ciolacu a trecut la transformarea formațiunii politice într-o anexă a președintelui Klaus Iohannis. Agenda premierului Ciolacu a fost una pro-Ursula von der Leyen și anti-românească, acesta executând, fără crâcnire, ordinele de la Bruxelles, spre stupefacția tuturor, nu numai a electoratului PSD, care își pusese nădejdea în partid. Pe fermieri și i-a pus în cap, pierzând marea masă a votanților din mediul rural, iar pe constructori i-a îngropat, cu anularea facilității scutirii de o parte din contribuții la salariul minim.

”Am fost simpatizant PSD, dar acum m-am dus la AUR. Nu-mi vine să cred că PSD a luat măsuri care să ne termine, așa că îmi pun speranța în AUR, poate vor reuși să facă ceva și pentru țara asta”, ne-a spus Vasile Stroescu, un antreprenor din sectorul construcții. Exemplul nu este singular. Dezamăgirea față de Partidul Social Democrat este atât de mare, încât o mare parte din electoratul stabil al PSD s-a mutat în curtea AUR, ceea ce induce ideea că Marcel Ciolacu chiar lucrează pentru AUR. De-a lungul existenței sale, cu toate nenorocirile executate la comenzile venite din afară, cum a fost și privatizarea Petrom, Partidul Social Democrat s-a menținut, totuși, pe stânga politică, cu accent pe grija pentru cei mulți, salariați și pensionari. Acum, însă, de la venirea lui Ciolacu la conducerea Executivului, PSD și-a schimbat total orientarea, poziționându-se împotriva celor mulți și, mai grav, împotriva interesului național.

Ucraina, SUA și UE

Prima greșeală uriașă a premierului Marcel Ciolacu a fost să declare că va susține, cu trup și suflet, agricultura din Ucraina. Și asta în timp ce fermierii români au fost lăsați, efectiv, fără niciun fel de sprijin, îngenuncheați de secetă și de invazia cerealelor din Ucraina. Și nu au fost doar declarații, ci, într-adevăr, Guvernul Ciolacu a investit tot ce se putea investi din banii țării pentru a-l ajuta pe Zelenski și pe adevărații proprietari ai cerealelor din Ucraina să-și obțină profituri semnificative. La comanda Ursulei von der Leyen, șefa Comisiei Europene, și a americanilor, același guvern a tocat aproape 7% din PIB pentru a sprijini Ucraina și a cumpăra armament de la americani (a se citi a plăti în avans pentru livrări care nu se știe când vor fi făcute), pentru ca apoi să tabere pe români și să-i extermine cu taxe, impozite și accize.

Mai mult, Guvernul se împrumută într-un ritm infernal, invocând dobânzile pe care trebuie să le plătească pentru împrumuturile fostului premier Florin Cîțu. Între timp, pensiile speciale au rămas la fel de speciale, singurele victime fiind polițiștii și militarii. Pesta porcină africană s-a permanentizat în România, cu consecințe extrem de grave în industria cărnii de porc, care a fost decimată. Și asta doar pentru că interesele politicienilor, pasionați de vânătoare, au făcut ca mistreții, care au împrăștiat și continuă să împrăștie virusul, să circule nestingheriți.

Evaziunea este doar la români

”Am însă un mesaj pentru evazioniști. Voi veni peste voi! Voi veni și vă voi scoate din vămi, vă voi scoate din birourile instituțiilor statului, vă voi scoate de peste tot! Așa cum am început războiul cu cei care distrug viețile oamenilor cu păcănelele, nici voi nu veți scăpa!”, a tunat și a fulgerat Marcel Ciolacu într-un mesaj postat pe Facebook. Sigur, evazioniști pentru Ciolacu sunt ăia care au magazine sătești și care își vând bruma de produse prin piețe. Cu aceștia se războiește premierul, nu cu multinaționalele, care scot zeci de miliarde de euro din țară. Marile încasări bugetare nu vin de la amărâții de antreprenori români, care se chinuie să supraviețuiască de pe-o zi pe alta, ci de la companiile străine, cu cifre de afaceri de miliarde de lei, care declară statului român că sunt pe pierderi sau care au profituri infime. Pentru aceștia, Ciolacu a impus doar un mic impozit de 1% pe cifra de afaceri. Însă pentru IMM-uri, alea cu capital românesc, impozitul a crescut la 3%, așa, ca să nu se supere stăpânii.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
2.754 afisari

17 COMENTARII

      • 🤣
        Îți răspund eu în locul preopinentului!
        I se aseamănă. Și Ciolacu ar fi scris la fel: ” care îl face ” în loc de varianta corectă ” pe care îl face „.

  1. Pai NORMAAAAL! Vrem CORECTITUDINE nu comunism! Si da pentru asta suntem dispusi sa acceptam o conducere AUTORITARA nu dictatoriala!

  2. Cash nu mai ai voie, cu motor pus pe o bicicleta nu ai voie (nu e omologata), la bicicleta electrica daca-i pui maner pentru acceleratie nu mai ai voie sa mergi, ca s-a transformat brusc in moped, cu motocultorul cu remorca nu mai ai voie de acasa pana la camp deoarece motocultoarele nu au voie pe drumul public (in Republica Moldova ai voie cu motocultorul cu remorca inclusiv pe drumurile nationale, cu conditia sa ai obligatoriu un far in fatza si semnalizare), obligativitate sa dai comisioane la banci, nu ai voie sa cumperi o masina noua cu cash (in Angia se poate) nu ai voie cu un pistol de jucarie cu aer comprimat fara permis (in toata Europa sunt la liber pustile si pistoalele cu aer comprimat si pistoalele cu gaze iritante si cu gloante de cauciuc, cu conditia sa aiba cumparatorul minim 18 ani), nu ai voie sa-ti iei o arbaleta fara sa anunti militia, noi suntem mai catolici decat Papa.
    Asa ca adio si un praz verde pentru PSD+PNL, daca nu cu AUR, o sa votez cu ungurii sau cu minoritatile, cu PSD sau PNL niciodata.

    • Vad ca dai englezii favoriți la casa de pariuri pentru pistoale arbalete niște avioane MESSERSMICHT 101 STUKA nu vrei sa te repezi pe cerul patriei asupra a ceea ce nu îți convine? Dai exemplu Moldovei ruse .În Anglia ta nu sînt bănci? Nici mie nu îmi convine actuala stare de lucruri.Ce faci cu pistolul pleci Stalingrad să te lupți cu cine? Adică în Anglia ta ia tata și mama pistol cu gaz, cu electricitate lu ala micu ca să împuște ce?Pe profesor pt note mici.

      • Amendamentul al Doi-lea al Legii Drepturilor al Constitutiei Americane de la 1788, creat de James Madison, zice:

        „O Militie competenta fiind necesara sigurantei unui Stat al Libertatii, dreptul Poporului de a detine si purta arme nu poate fi restrictionat.”

        Adica, scopul detinerii si portului de arma este, in mod fundamental, pentru a da Poporului mijloacele necesare pentru apararea Garantiilor Constitutionale care salvgardeaza libertatile si drepturile cetatenesti pe baza carora a fost constituit Statul. Cu alte cuvinte, un Popor Liber e intotdeauna inarmat, pe cind un Popor dezarmat e intotdeauna un popor de sclavi.

        E simptomatic faptul ca SUA promoveaza peste tot tot felul de chestii numai Garantiile Constitutionale ale Libertatii si Demnitatii Umne din CONSTITUTIA SUA nu. Si mai simptomatica e inversunarea cu care Miscarea Globalista urmareste Dezarmarea Globala ca Cetateanului Civil. Ce se ascunde de fapt in spatele acestei inversunari?

  3. Pina la alegeri tradatorii din echipa cistigatoare distrug tara in asemenea hal incit AUR o sa guverneze singuri.

  4. Ăsta și măciucă sperăm să facă praf alianța uslașă. La propriu și la figurat.

  5. De mai multă vreme se constată că acest guvern Ciolacu, nu mai este guvernul României, ci în funcție de împrejurări, este când guvernul Ucrainei, când agenție a Bruxellesului, când guvernul R. Moldova, sau agent al Israelului. Acest guvern, și din păcate nu numai acesta, se luptă din răsputeri să facă pe placul mahărilor mondiali, mai ales SUA, ca și garanție sigură a perpetuarăm lor la putere. Numai că toate acestea au o limită. Nu este deloc întâmplătoare creșterea , ca în povești, a partidului AUR sau al celui condus de d-na Șoșoacă, cu toate că nu au cei mai carismatici lideri, cei care trec ușor „sticla”, dar au mesajul dorit de foarte mulți români, dacă nu cei mai mulți români. Dar d-l Ciolacu este convins ca pentru a rămâne la putere trebuie să servească stăpânii, numai că acești stăpâni sunt pe alte meleaguri și nu consideră românii adevărații stăpâni ai României, iar guvernul de la Bucurați, ca și președintele de la Cotroceni, trebuie să fie servitorul/servitorii acestuia. Am destule rețineri care privesc AUR, mai ales populismul mesajului, dar tot ce se poate ca la alergiile viitoare să pun ștampila pe acest partid, ca să reamintesc PSD-ului că nu pot accepta un partid care face politica și servește interesele altora.

  6. Foarte bun articolul. Ați uitat să spuneți că slugile Occidentului de la guvernare au dat bani mulți pentru războiul din Ucraina și Israel. Tot la fel și refugiaților din Ucraina. În timp ce pentru protecția socială se alocă sub 1%. Deci, pentru români se dau sume de bani foarte mici sau chiar deloc. Ciolacu e un fel de Traian Băsescu.

  7. Nea covrig dărâmă orice speranță în PSD și alianța contra naturii cu PNL. Să câștige AUR și SOS România. Ne-am săturat de trădători de neam, țară, agramați și fără școală!

  8. Stati linistiti la locurili voastre… toti psd-istii auriti se vor intoarce in psd dupa alegeri… in 2025… ha, ha, ha…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger