AcasăPoliticaCiolacu, la deschiderea noului an școlar: „Cred în învăţământul dual şi voi...

Ciolacu, la deschiderea noului an școlar: „Cred în învăţământul dual şi voi face tot ce ţine de mine pentru…” – VIDEO

Premierul a ales să participe la ceremonia de deschidere a noului an școlar, 2023-2024, la o unitate de învățământ din sectorul 3 al Capitalei.

Marcel Ciolacu a fost prezent – alături de primarul Robert Negoiță și de prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, – la ceremonia de la „Colegiul Tehnic Anghel Saligny” din București.

Premierul a afirmat că va face tot ce ţine de el pentru dezvoltarea învăţământului dual împreună cu companiile şi cu administraţiile locale.

Ciolacu: Imediat cum termină liceul, ei se angajează

Cred în învăţământul dual şi voi face tot ce ţine de mine pentru dezvoltarea învăţământului dual împreună cu companiile, împreună cu administraţiile locale şi, nu în ultimul rând, cu directorii care doresc ca în acest Colegiu Tehnic „Anghel Saligny” să scoată copii profesionişti. Imediat cum termină liceul, ei se angajează. Anul trecut, din 54, 40 s-au angajat imediat.

România are nevoie de sistemul privat. Fără companii importante şi fără tineri care ştiu să aibă o misiune foarte clară, nu se va dezvolta România şi cred că aceasta este datoria noastră, să ne implicăm şi să le creăm o alternativă copiilor şi părinţilor”, a declarat Ciolacu, de față cu elevii și oficialii prezenți la ceremonia de deschidere a anului școlar.

„Este un colegiu de excepţie, o bază de excepţie. Din punctul meu de vedere aceasta este calea de urmat”, a mai ales să puncteze premierul.

Ciolacu: E clar că acesta este drumul de urmat

Totodată, șeful Guvernului a prezentat și o serie de cifre considerate a fi relevante în acest context. „Prin 2018 – mă uitam pe cifre – erau vreo 168 de elevi în sectorul 3, în sistemul dual de învăţământ.

Astăzi, vorbim de aproape o mie, de şase şcoli tehnice. Din ce în ce mai multe companii se implică direct cu sistemul de învăţământ şi cu colegiile tehnice – este clar că acesta este drumul de urmat”, a conchis Marcel Ciolacu.

154 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Imagini spectaculoase, de Ziua Națională. Fenomenul surprins pe cer, la Alba Iulia – VIDEO

Fenomen optic spectaculos pe cerul României, chiar de Ziua Națională! Imaginile au fost surprinse la Alba Iulia.Un curcubeu a apărut pe cerul orașului Alba...

Șofer ucrainean, prins când încerca să intre în România pe la Giurgiu, conducând băut. Cât arăta etilotestul

Un șofer ucrainean a intrat în atenția polițiștilor giurgiuveni. S-a întâmplat la primele ore ale zilei de vineri, 1 decembrie.Un cetăţean ucrainean de 46...