AcasăPoliticaCiolacu, întrebat când ar putea crește salariul minim în România. Răspunsul premierului...

Ciolacu, întrebat când ar putea crește salariul minim în România. Răspunsul premierului – VIDEO

Salariul minim va crește în România. Un anunț în acest sens a venit, vineri, de la șeful Guvernului.

Marcel Ciolacu a fost întrebat de presă, vineri, când ar putea creşte salariul minim. Iar premierul și-a început răspunsul dând ca exemplu situația din Germania.

Ciolacu: Discuţiile sunt foarte clare

„Spre exemplu, în Germania salariul minim anul trecut a crescut de trei ori. Este un mecanism prin care-ţi ţii lucrătorii în ţară.

Cu adevărat acest lucru trebuie suportat de către economia reală, prin discuţii vom… Dacă vor fi scoase parte din facilităţile, de exemplu în construcţii, discuţiile sunt foarte clare ca să şi mărim salariul minim, astfel încât…E dreptul dumneavoastră să daţi breaking news că Ciolacu taie salariile…nu le taie. Şi tocmai de aceea vom mări salariul minim, astfel încât să nu piardă nimeni la salariu”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă vor fi eliminate facilităţile fiscale pentru cei din domeniul agriculturii şi construcţiilor, premierul a răspuns: „Nu ştiu. O să continuăm discuţiile. De luni o să avem aceste discuţii cu domnul preşedinte Ciucă (liderul PNL – n.red.)”.

Premierul Ciolacu a participat, vineri, 21 iulie, la Complexul Sportiv Olimpic de la Izvorani, la ceremonia dedicată sportivilor medaliați la competițiile sportive internaționale (Jocurile Europene și Special Olympics) și la momentul depunerii jurământului de către sportivii și antrenorii care fac parte din lotul ce va reprezenta România la Festivalul Olimpic al Tineretului European.

author avatar
Andrei Coman