AcasăPoliticaCiolacu, întâlnire de ultimă oră cu Arafat. S-a aflat ce au discutat,...

Ciolacu, întâlnire de ultimă oră cu Arafat. S-a aflat ce au discutat, înaintea unui VOT important!

În așteptarea cifrelor oficiale actualizate cu privire la cazurile de coronavirus din România, în condițiile în care miercuri a fost raportat un record de îmbolnăviri – 555 de noi confirmări COVID în doar 24 de ore, s-a aflat că secretarul de stat aflat în fruntea Departamentului pentru Situații de Urgență a ajuns, în prima parte a acestei zile, la Parlament.

Raed Arafat a avut discuții cu Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților și, totodată, liderul interimar al PSD-ului. La întrevedere au fost prezenți, între alții, senatorii social-democrați Titus Corlățean și Robert Cazanciuc.

Tema principală a discuțiilor a reprezentat-o propunerea legislativă privind carantina și izolarea, redactată ca urmare a deciziei Curții Constituționale, proiect al cărui conținut fusese aprig criticat, zilele trecute, de către liderul PSD. „Guvernul Orban naște un alt zombi legislativ și ne impune dezbatere în regim de urgență. Invităm în Parlament societatea civilă să reparăm împreună haosul PNL! Doar la prima lectură, colegii mei au găsit în legea privind carantina și izolarea aberații majore ce atentează grav la drepturile și libertățile românilor”, susținea, în urmă cu două zile, Marcel Ciolacu.

Concluziile întrevederii

Iată, însă, că, după ce a stat la aceeași masă a discuțiilor cu specialiștii cu care s-a consultat, în ultimul interval, dar și cu Raed Arafat, Ciolacu a anunțat concluzii optimiste în privința proiectului de lege. Asta nu înseamnă că nu a profitat de ocazie pentru a-i săgeta din nou pe liberalii aflați la Guvernare, pentru anumite prevederi conținute de actul normativ propus Legislativului spre dezbatere și votare.

„Cu ajutorul specialiștilor și al societății civile, am construit o lege a carantinei care chiar să-i protejeze pe români în fața pandemiei, nu să acopere abuzurile!

Dimineață, am avut o întâlnire la Parlament cu dl Raed Arafat și mai mulți colegi juriști pentru a găsi cele mai bune formulări la noua lege privind carantina și izolarea.

Asta fiindcă Guvernul PNL elaborează și ne trimite în Parlament doar catastrofe pe care trebuie să le reparăm în regim de urgență. Ieri, i-am chemat la dezbatere pe experții societății civile, care ne-au ajutat să eliminăm aberațiile liberale ce atentau la drepturile și libertățile românilor.

Azi, după discuția foarte aplicată cu dl Arafat, avem garanția că putem da votul final pe o lege coerentă și eficientă!”, a transmis Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook, după întrevederea cu Raed Arafat.

Proiectul în cauză ar urma să fie dezbătut joi, de deputați. Înaintea ședinței de plen, însă, e nevoie ca specialiștii din cadrul Comisiei Juridice a Camerei să adopte un raport referitor la acest proiect de lege. Camera Deputaților este prima sesizată pe acest proiect inițiat de Executivul Orban.

257 afisari

6 COMENTARII

  1. ciolacu l-a asigurat pe Arahat cap de oaie,că va vota tot ce-i cere,chiar daca e neconstituțional! Să nu-și facă griji! Mai latră el la lună așa ca să deruteze românii,dar în rest ce-i cere johannes,PNL,Arahat el va executa pe repede înainte prin vot! Și tot pesedeu la fel că doar sînt o apă și un pămînt!

    • Mamuka Rachela habar n-avea de Skin of Dick , m-a taiat imprejur fara anestezie , cert ca mi-a indepartat preputul si cucul care arata ca chelia din prezent .

  2. Daca legea ramine asa cum vor nazistii, ciolacu sa fuga la Buzau si sa se ascunda in gaura de sarpe, ca sa nu se confrunte cu Fenomenul Beograd !!!

    • NU SUNT NICI UN VLAD TEPES , SUNT CONSTANTIN MOLDOVEAN TIRASPOL , troll boschetar stalinist , ma ascund in gaura de sarpe sa nu ma prinda infirmierii si sa ma reinterneze la balamuc . Sefii s-au saturat de mine si vor sa ma prinda sa-mi taie degetul aratator de la mana dreapta cu care cloncan tastele si ii fac de ras .

  3. Eu zic ca e normal ca o persoana infectata (ma refer la orice boala infectioasa cu putere mare de transmitere, nu doar la COVID) ar trebui sa stea izolata pentru a nu o transmite si altora. Dar, daca izolarea este raspunsul la o problema de sanatate publica, nu e oare o problema de sanatate publica si mizeria din (unele) spitale? Cum sa stai izolat intr-un spital murdar, in care nu se uita nimeni la tine? Exista un drept constitutional la sanatate si obligatia statului de a-l asigura. In cazul Colectiv, unde oamenii au murit de infectii luate din spital, nu era vorba tot de acest drept? Oare cei responsabili de raspandirea atat de mare a COVID la Suceava nu ar trebui sa fie investigati si judecati? La fel si persoana care a infectat medicii de la Gerota? Vad ca despre astea nu se mai comunica nimic (sau nu stiu eu).

  4. Futu-va in gura sa va fut de nenorociti dracului !…………Sunteti nebuni de legat ,si mai dau si legi ……..afara din tara cu voi scirbele dracului !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger