AcasăPoliticaCiolacu, întâlnire cu reprezentanții patronatelor: „Guvernul susține industria românească”

Ciolacu, întâlnire cu reprezentanții patronatelor: „Guvernul susține industria românească”

sursa foto: Facebook/Guvernul României

Șeful Guvernului, Marcel Ciolacu, a avut, luni, 12 februarie, la Palatul Victoria, o întâlnire cu reprezentanții Confederației Patronale Concordia.

După întrevederea de la sediul Executivului, cu delegația confederației patronale, s-a aflat și care au fost subiectele abordate în cadrul acestor consultări.

Premierul a transmis că Guvernul susține industria românească atât prin direcționarea de fonduri publice, cât și prin soluții legislative.

Citiți și: Gunoiul sub preș. Ce a zis FMI și ce a înțeles Ciolacu

Ciolacu: La nivelul Guvernului acordăm susținere industriei românești

„Industria românească se dezvoltă în majoritatea sectoarelor de activitate. O arată atât cifrele, cât și proiectele de succes pe care le văd în deplasările pe care le fac în țară sau despre care sunt informat la întâlnirile cu mediul de afaceri. La nivelul Guvernului acordăm susținere industriei românești atât prin direcționarea de fonduri publice, cât și prin soluții legislative”, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu, potrivit unui comunicat al Executivului.

Din câte au anunțat oficialii Guvernului, în același comunicat, reprezentanții Confederației Patronale Concordia „au apreciat investițiile publice fără precedent” direcționate pentru finanțarea proiectelor de infrastructură care se derulează în România. Și au menționat faptul că, alături de dezvoltarea proiectelor rutiere, „este nevoie de un accent mai puternic asupra celor din sectorul feroviar”.

Guvern: Au fost abordate și teme legate de fiscalitate

„În consultările cu reprezentanții Concordia au fost abordate și teme legate de fiscalitate și combaterea evaziunii fiscale prin introducerea instrumentelor digitale.

Reprezentanții Guvernului au arătat disponibilitatea de a face ajustările necesare în aplicarea acestor instrumente digitale, în funcție de rezultatele obținute în primele luni de aplicare și de propunerile venite din partea mediului de afaceri”, a mai anunțat Guvernul.

O altă temă „importantă” de discuție

Totodată, de la nivelul Palatului Victoria s-a mai comunicat că o altă „temă importantă” de discuție a vizat promovarea produselor românești pe piețele internaționale „prin pârghiile pe care Guvernul le are la dispoziție”.

Un alt subiect în dialogul reprezentanților Guvernului cu cei ai patronatelor l-a reprezentat stabilizarea prețurilor la unele categorii de produse. „În acest context, premierul Marcel Ciolacu a arătat deschiderea Guvernului spre consultarea mediului de afaceri pentru stabilirea unui acord de voluntariat care să aibă în vedere stabilitatea prețurilor la unele produse alimentare”, a menționat Executivul.

Nu în ultimul rând, Guvernul a anunțat că dialogul cu reprezentanții Confederației Patronale Concordia va continua „cu o succesiune periodică”.

La întâlnirea ce a avut loc luni la Palatul Victoria au participat, din partea Guvernului, alături de premierul Ciolacu, și vicepremierul Marian Neacșu, precum și ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Radu Oprea, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan. Au fost prezenți și șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Mihai Ghigiu, secretarul de stat în ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Cristian Vasilcoiu, reprezentanții Cancelariei Prim-Ministrului Florin Spătaru, consilier de stat, și Mihai Constantin, secretar de stat.

Iar delegația Confederației Patronale Concordia a fost condusă de președintele organizației, Dan Șucu, și de directorul executiv, Radu Burnete.

author avatar
Andrei Coman
190 afisari

7 COMENTARII

  1. Guvernu susține…bla bla bla.. Se vede! Cind min.economiei tristul Popescu zis Dandana duios poreclit de voi a distrus/privatizat,inchis,TERMOCENTRALE ETC. E ANCHETAT ACUM (DAR DOSARELE SINT LA SERTAR IN AȘTEPTAREA PRESCRIERI)DAR ATUNCI PSD Ciolacu la moțiunea contra lui a votat sa ramana-n funcție! Atunci cum poți zice acu ca susții economia cind faci exact invers?

  2. Ba ciolacule, poate ne explici si noua ce inseamna INDUSTRIA ROMANEASCA??? 😀😀😀. CA ZILELE TRECUTE BEHAIAI CA O OAIE CA DACIA I A NOASTRA, NU A STATULUI FRANCEZ PRIN RENAULT, CA FORD UL DE LA CRAIOVA E AL NOSTRU NU AL STAPANILIR RAI AMERLOCI. NU MAI TINE BA CU PROSTEALA IEFTINA DIN VORBE. ROMÂNIA TREZESTE TE, ROEXIT, NATOEXIT, NATIONALIZARE, YANKEES GO HOME, TRAIASCA ROMÂNIA LIBERA

  3. CIOLACULE ,covrigaria nu-i industrie !,multi din cei cu care invarti vorbe sunt de teapa ta niste nimeni care s-au trezit peste noapte mai scule si trancaniti dar habar nu aveti ce-i aia INDUSTRIE !!. MI-E SCARBA DE CE ZDRENTE AZI SE PRETIND CA II FREACA GRIJA DE VIITORUL TARII.

  4. Sustine pe dracu’.Toti fermierii si producatorii interni se vaita de produsele din Ucraina fara taxe vamale de incalca legea concurentei .
    Este politica mondiala sa se vanda sub pret, sa falimenteze producatorii UE iar ei sa fie nevoiti sa vanda pe nimic afacerea? Dupa care isi vor scoate dublu pretul (acum scazut sub piata).Vor face preturile pe piata pe terenurile noastre.Vom manca ce k k vor ei, cat vor ei?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger