AcasăPoliticaCiolacu insistă: „E nevoie de o supraimpozitare cu caracter temporar a marilor...

Ciolacu insistă: „E nevoie de o supraimpozitare cu caracter temporar a marilor afaceri” – VIDEO

Liderul PSD consideră că e nevoie de o supraimpozitare cu caracter temporar a marilor afaceri, cele de peste 100 de milioane de euro. „Am avea fonduri suplimentare” pentru domenii „cruciale”, cum ar fi Educaţia şi Sănătatea, a susținut Marcel Ciolacu, în argumentarea acestei păreri.

Ciolacu a participat, asemeni premierului, dar și ministrului Finanțelor, la un eveniment ce a avut loc la Ateneul Român.

„Antreprenorul român produce mai mult profit decât marile corporaţii”, a declarat liderul PSD, miercuri seară, în cadrul discursului susținut la ediția cu numărul 30 a Topului Național al Firmelor Private din România.

„Sunt în jur de 320 de mari companii în România cu cifra de afaceri peste 100 de milioane de euro, iar acestea plătesc în medie cam 0,8% impozit pe profit. Adică mai puţin decât acel 1% pe care îl achită microîntreprinderile româneşti. Această situaţie nu poate reprezenta un mediu de afaceri concurenţial şi echitabil”, a continuat Ciolacu.

Rămâne consecvent ideii de supraimpozitare temporară a marilor companii

Președintele PSD a mai afirmat că nu-și schimbă părerea, considerând că e necesară o supraimpozitare, temporară, a marilor afaceri, în speță a celor de peste 100 de milioane de euro.

„De aceea, în ciuda opiniilor dure ale unor analişti sau oameni de afaceri, eu nu îmi schimb părerea că este nevoie de o supraimpozitare cu caracter temporar a marilor afaceri, cele de peste 100 de milioane de euro. Dacă ar exista curajul politic pentru o asemenea soluţie, am avea fonduri suplimentare pentru domenii cruciale, precum Educaţia şi Sănătatea. De aceea, rămân consecvent şi cred că ar fi corect, pe o perioadă limitată de timp, până trec toate aceste crize, să venim cu o astfel de abordare de impozitare a marelui capital”, a mai spus liderul formațiunii social-democrate.

Ciolacu: „Nu vreau să ne luptăm cu multinaţionalele”

Ciolacu a ținut să mai spună că reprezintă un partid care doreşte să protejeze capitalul românesc „într-o competiţie cel mai adesea inegală cu marile companii”.

„Nu vreau să ne luptăm cu multinaţionalele, dimpotrivă, credem că investiţiile străine sunt necesare şi pot dezvolta România. Vrem să stabilim însă nişte reguli care să se aplice tuturor”, a mai declarat Ciolacu.

author avatar
Andrei Coman
127 afisari

4 COMENTARII

  1. Auzi la impistor ce debitează, PSD vrea sa protejeze capitalul românesc, zău, sa mori tu ,de aia ai legiferat tot ce se putea pt vânzarea bucata cu bucata a ce era românesc și întârziere ajutarea masei critice a cetățeanul român,nu nu mai merge gargara asta ciolacule ,lumea te,a mitosit demult ,ca ești un badit sistemul când nu vei mai fi folosiți te va arunca, ca pe,o măsea stricată

  2. Cocalaru de Buzau acest tradator siinfractor care impreuna cu gunoaiele PNL si USR au distrus RO

  3. CIOLACULE ,NU VREI SA TE LUPTI CU MULTINATIONALELE ?,ACOLO E GROSUL !,AIA FURA PE RUPTE DE 25 DE ANI TOT FURA !,DACA TE EI DE EI ZBORI ?,DE AIA ITI ESTE FRICA .

  4. ciolacu , imaginea perfecta a servitorului , umil si gata sa imparta plecaciuni peste tot si la oricine de frica sa nu scape pe cineva nelingusit .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger