AcasăPoliticaCiolacu: În sezonul estival, locuitorii din Ilfov și din București vor merge...

Ciolacu: În sezonul estival, locuitorii din Ilfov și din București vor merge pe autostradă până la Constanța – VIDEO

sursa foto: captură video

Cu doar câteva luni rămase până la începerea noului sezon estival, vin declarații de ultimă oră de la vârful Guvernului.

În sezonul estival locuitorii din Ilfov și din București vor merge pe autostradă până la Constanța – e promisiunea venită miercuri de la premierul Ciolacu.

„Cea mai mare realizare după 30 de ani”

După o vizită de lucru făcută miercuri, 27 martie, împreună cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe șantierul autostrăzii A0 Sud, Lotul 1 Glina – Vidra, premierul Marcel Ciolacu a făcut declarații în fața presei.

„E un moment categoric de mândrie, că după 30 de ani, după ce săptămâna trecută am vorbit de Autostrada Moldovei, în sfârșit, vorbim de Centura Bucureștiului, de A0 și de autostradă. În acest moment cred că în jur de 15 aprilie, și-a asumat constructorul.

Cu alte cuvinte, în sezonul estival și Ilfov, locuitorii din Ilfov și din București vor merge pe autostradă până la Constanța. Cred că e cel mai mare pas şi cea mai mare realizare după 30 de ani. Repet, vorbim deja de certitudini”, a afirmat Ciolacu.

Ciolacu: „Dacă am fi avut şi un primar general care să lucreze și cu Guvernul, și cu Consiliul General…”

Premierul a ales însă să sublinieze că marile investiţii în infrastructură se fac prin coordonarea mai multor instituţii. Și n-a pierdut „ocazia” să-l „înțepe” cu o remarcă pe actualul primar general al Capitalei, Nicușor Dan.

„Cu adevărat, dacă am fi avut şi un primar general care să lucreze și cu Guvernul, și cu Consiliul General, și cu ministrul transporturilor, și cu CNAIR, și cu președintele Consiliului Județean de la Ilfov, fiindcă marile investiții în infrastructură nu se pot face de unul singur, se fac prin coordonare în aplicare.

Eu sunt ferm convins că vom avea primar și la Sectorul 1, primar nou și lucrurile încep să ia un contur nu numai în ceea ce privește autostrăzile, dar și o coerență și o coordonare corectă la nivelul Capitalei”, a mai spus Ciolacu.

La rândul său, Sorin Grindeanu a venit cu unele precizări. „Așa cum spunea prim-ministrul, undeva până în 15 aprilie vom da în circulație aproximativ 13 kilometri, cei 6 kilometri care au fost finalizați la sfârșitul anului trecut, așa cum bine știți, și care nu puteau fi utilizați, plus cei 7 kilometri de pe acest lot I, deci 13 kilometri, asta însemnând că se circulă pe 23,5 kilometri pe A0 Sud, urmând ca diferența de aproape 10 kilometri până în A2 să fie finalizată la începutul acestei veri, tocmai ca să poată fi folosită această această autostradă”, a declarat ministrul Transporturilor.

 

author avatar
Andrei Coman
741 afisari

4 COMENTARII

    • Asta-i tampit. Covrigarule eu merg pe autostrada de la Bucuresti la Constanta de 10 ani.

  1. Comparand ce are Budapesta ca centura si caricatura facuta de astia te trec furia, trsitetea, mihnirea si alte scarbe.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger