AcasăPoliticaCiolacu, în ședința de Guvern: „Peste 1,2 miliarde de lei vor ajunge...

Ciolacu, în ședința de Guvern: „Peste 1,2 miliarde de lei vor ajunge la fermierii din sectoarele vegetal şi zootehnic” – VIDEO

Peste 1,2 miliarde de lei vor ajunge la fermierii din sectoarele vegetal şi zootehnic, în urma a două hotărâri de Guvern care vor fi aprobate vineri. Anunțul a venit de la premierul Marcel Ciolacu și a fost făcut la începutul ședinței Executivului, din 16 februarie.

Fondurile reprezintă ajutoarele naţionale tranzitorii finanţate din fonduri europene, a precizat șeful Executivului. Iar de aceste sume ar urma să beneficieze peste 700.000 de fermieri.

„Aprobăm două hotărâri de Guvern prin care peste 1,2 miliarde de lei vor ajunge la fermierii din sectorul vegetal şi zootehnic în contul cererilor depuse în cursul anului trecut. Fondurile reprezintă ajutoarele naţionale tranzitorii finanţate din fonduri europene.

De aceste sume vor beneficia peste 550.000 de fermieri din sectorul vegetal şi 200.000 de fermieri din cel zootehnic”, a declarat premierul, la începutul şedinţei de Guvern.

Ce a mai anunțat Ciolacu

Și nu au fost singurele aspecte anunțate de către premierul Marcel Ciolacu, în startul ședinței de vineri, de la Palatul Victoria.

„Avem în primă lectură un act normativ foarte important. Trebuie să asigurăm în continuare persoanelor din categoriile vulnerabile dreptul la ajutorul de încălzire şi suplimentul pentru energie pentru cât a rămas din sezonul rece. Astfel, majorările de pensii sau salarii de la 1 ianuarie nu vor fi luate în calcul la stabilirea acestor forme de sprijin.

Fără această măsură, multor români le-ar înceta aceste ajutoare sau le-ar primi în valori mai mici. Ar fi profund incorect să ajungem la asemenea situaţii, mai ales în acest moment. Aşadar, luăm această decizie de exceptare, fiind vorba de viaţa a circa 800.000 de familii, ce beneficiază de aceste ajutoare”, a precizat Ciolacu.

author avatar
Andrei Coman
164 afisari

1 COMENTARIU

  1. Astea s simple pomeni, ca si maririle false de pensii anulate imediat sau chisr inainte de maririle de preturi ale retailerilor corporatisti care jefuiesc tot si duc la ei acasa. ciolacule. Vrei sa faci ceva pt tara ta si pt noi, goneste i pe toti, cheama ne acasa copiii si nepotii transformati in sclavi, nationalizeaza tot ce e strain in tara asta, scoate ne din ue si nato care ne jefuiesc si hai sa mcepem sa reconstruim. AVEM CU CE SA FACEM RECONSTRUCTIA TARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger