AcasăPoliticaCiolacu îl pune la treabă pe Boloș: „Aştept de la ministrul Finanţelor...

Ciolacu îl pune la treabă pe Boloș: „Aştept de la ministrul Finanţelor un plan de…” – VIDEO

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, la începutul ședinței de Guvern, că aşteaptă de la ministrul Finanţelor – Marcel Boloș – un plan de măsuri, asumat, atât în ceea ce priveşte colectarea la bugetul de stat, cât şi digitalizarea ANAF şi a sistemului vamal.

„Categoric, în anul 2024 nu va fi nicio mărire de impozite în România” – a afirmat Marcel Ciolacu în deschiderea şedinţei de Guvern din 9 noiembrie.

Premierul și, totodată, liderul PSD a vorbit despre nevoia unei reforme fiscale. Și a adăugat că așteaptă de la șeful Ministerului Finanțelor un plan asumat de măsuri.

Vrea termene clare de implementare a sistemului de e-Facturare

„Mai mult, ştim cu toţii că în cererea de plată numărul 4, este nevoie de o reformă fiscală. Dar, până la reforma fiscală, aştept de la ministrul Finanţelor un plan de măsuri administrativ, asumat, atât în ceea ce priveşte colectarea la bugetul de stat, cât şi planul concret, prevăzut şi el, în ceea ce priveşte digitalizarea ANAF şi a sistemului vamal”, a spus Ciolacu.

Șeful Guvernului a mai anunțat că vrea să ştie „termene clare de implementare a sistemului de e-Facturare, sigiliul electronic, împreună cu radarul mărfurilor, facturi electronice pentru toate achiziţiile din sistemul public, facturi electronice pentru toate produsele accizabile sau cu risc mare de evaziune, aici le ştim cu toţii – flori, fructe şi legume”.

El a cerut şi un plan de măsuri administrativ şi legislativ. „Presupun că cel legislativ înseamnă să fie prezentat cu tot cu avize de la colegii noştri din Guvernul României”, a punctat Marcel Ciolacu.

author avatar
Andrei Coman
283 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger