AcasăPoliticaCiolacu îi taie elanul lui Cîțu: „Nu poate să vină prim-ministru după...

Ciolacu îi taie elanul lui Cîțu: „Nu poate să vină prim-ministru după ce…” – VIDEO

Înaintea unei noi runde de negocieri cu liberalii, de la vârful Partidului Social Democrat s-a aflat că în cursul acestei zile va avea loc o ședință decisivă la PSD, cu privire la desemnarea propunerii de prim-ministru.

După ce Florin Cîțu a ieșit, marți seară, anunțând, la finele unei ședințe a conducerii partidului, că „decizia PNL este de a da primul premier, din partea PNL” și că „s-a votat decizia de a avea un sistem alternativ de premier”, Marcel Ciolacu a făcut în primă fază referire la definitivarea discuțiilor pe programul de guvernare.

„Cred că deja ar trebui să ne grăbim să finalizăm aceste discuţii în ceea ce priveşte primul-ministru. Mi-aş dori un program de guvernare clar cu priorităţile şi urgenţele românilor din acest moment, ţinând cont că va veni iarna şi să ne pregătim pentru valul cinci. Pe urmă, un program de guvernare pe termen mediu până în 2024.

Astăzi, mai mult ca sigur că se va finaliza acest program de guvernare pe toate capitolele – şi social şi justiţie ș.a.m.d.”, a punctat Marcel Ciolacu, în dimineața zilei de miercuri, 17 noiembrie, aflat la sediul PSD.

Ciolacu: „Vă reamintesc că PSD a câştigat alegerile generale”

În tot acest context, până ca liderii social-democrați să ajungă din nou la masa discuțiilor, pentru o nouă întrunire a Consiliului Politic Naţional, după cea de zilele trecute, Ciolacu a invocat din nou „voința românilor” și rezultatul obținut de PSD la cele mai recente alegeri generale.

„Mai mult ca sigur că PSD va face astăzi un Consiliu Politic Naţional unde va decide prim-ministrul desemnat, aşa cum am şi spus că o să o facem. Dar cel mai important e să nu construim ceva neţinând cont de absolut nimic, numai de interese personale. Trebuie să ţinem cont în primul rând de voinţa românilor. Vă reamintesc că PSD a câştigat alegerile generale.

Dacă vom construi ceva normal şi vom ţine cont în primul rând de dorinţa românilor, sunt ferm convins că va fi o coaliţie funcţională şi vom avea un Guvern al României eficient”, a completat Ciolacu.

Ciolacu: „E normal să solicităm prima rotaţie”

Se așteaptă, așadar, ca în ședința conducerii formațiunii social-democrate să se ia o hotărâre cu privire la propunerea de premier din partea PSD-ului.

„Logic. Din moment ce PSD a câştigat alegerile, e normal să solicităm prima rotaţie să fie la PSD. Și atunci există negocieri. Vom găsi o cale astfel încât să nu iasă nimeni păcălit, fiindcă întotdeauna când s-au făcut coaliţii în care a ieşit cineva păcălit, acea coaliţie nu funcţionat şi acest lucru s-a reflectat în nivelul de trai al românilor”, a declarat Ciolacu.

Ciolacu: „Nu poate să vină în acest moment prim-ministrul României”

Liderul PSD a afirmat că speră ca în cursul acestei zile să se încheie negocierile. Pe de altă parte, acesta a transmis un mesaj menit să ajungă în atenția actualului lider PNL și, totodată, premier interimar, după ce moțiunea de cenzură depusă de PSD a trecut de votul Parlamentului, iar Guvernul Cîțu a picat.

„Vreţi să vă răspund în fiecare dimineaţă la aceeaşi întrebare şi să creăm o tensiune, în ceva ce dorim să construim? Nu vă mai răspund. Că am obosit. Intrăm într-o normalitate şi sunt ferm convins că şi domnul Cîţu va înţelege această normalitate, că nu poate să vină în acest moment prim-ministrul României, după ce a fost demis, atunci cu certitudine ne vom înţelege”, a susținut Ciolacu.

460 afisari

5 COMENTARII

  1. Trist, foarte trist, halal pepiniera de cadre, mai ales la PNL ! Iohannis, tartorul acestor crize care macina Romania, tace si o sa apara cat de curand in postura de salvator(pentru fraieri).

  2. & Observați și că, ajuns la Cotroceni, Iohannis zise că ,,A avut ghinion”, pe care totuși își propuse să îl redistribuie, „mai socialist”, cu pandemie și vaccinare, ceea ce îl puse mai la vedere și pe Arafat, care zicea cam la fel, ?

  3. Pai mai ciolacule, daca ati castigat alegerile parlamentare si ati dat jos guwernerul liberalo-usr-ist prin motiune, ce mai cauta macar si discutia despre un pm liberal? Nu e o prostie? Guvernul trebuie sa aiba un pm psd-ist si sa se formeze in jurul PSD Atat si nimic mai mul;t. Restul e prosteala.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger