AcasăPoliticaCiolacu iese la atac: premierul Cîțu, în vizor. ”Se preface că nu...

Ciolacu iese la atac: premierul Cîțu, în vizor. ”Se preface că nu înțelege de ce”

Ciolacu iese la atac: premierul Cîțu, în vizor. ”Se preface că nu înțelege de ce”

Liderul principalei formațiuni de opoziție îl critică pe șeful Guvernului, pe tema campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

”După ce a ratat”, susține Marcel Ciolacu, ”toate țintele de vaccinare, coordonatorul principal al campaniei, premierul Cîțu, se preface că nu înțelege de ce”.

Într-un mesaj transmis miercuri, 28 iulie, liderul PSD dă de înțeles că premierul este preocupat, înainte de orice, de campania internă, pentru șefia PNL-ului, funcție la care Cîțu aspiră, la Congresul din toamnă.

Ciolacu: ”Marele Brad Pitt în mizerie și cu Raluca Turcan von Brukenthal”

”Dacă ar scoate capul din întâlnirile cu primarii din partid, adevărul i-ar exploda în față: Pentru că România este #NEGUVERNATĂ de la începutul anului!!! Campania de vaccinare n-a fost o clipă în #echipacastigatoare! Pentru că voi faceți la Guvern documente de partid și împărțiți banii românilor pentru a pune mâna pe ciolan la PNL, fără a mișca un deget pentru vaccinare și pentru pregătirea țării de un posibil val 4 al pandemiei”, acuză Ciolacu.

Mai mult, nu scapă de critici nici Raluca Turcan, liberala aflată în fruntea Ministerului Muncii. ”Pentru că v-ați pus voi – marele Brad Pitt în mizerie și cu Raluca Turcan von Brukenthal – în tot felul de clipuri penibile doar ca să vă faceți #campanie pentru Congres. I-ați speriat atât de rău pe români, încât închid televizorul numai când vă văd!!”, susține Ciolacu, într-o postare transmisă pe pagina sa de Facebook.

”Ați oprit vaccinul la granița marilor orașe”

Liderul PSD aduce în discuție și situația vaccinării în mediul rural, acuzând lipsa unei strategii în această privință, acuzând lipsa unui parteneriat cu administrațiile locale. ”Pentru că ați oprit vaccinul la granița marilor orașe și nu v-a păsat absolut deloc că există și o Românie #rurală, care avea nevoie de o strategie diferită! Mai mult, NU ați făcut niciun fel de #parteneriat cu administrațiile locale; nu le-ați dat nicio atribuție primarilor în afară să îi cocoșați, ca și anul trecut, cu tot felul de costuri legate de organizarea centrelor de vaccinare. Cât de ticălos să fii să dai acum vina tot pe ei, când toată comanda este la voi și la DSP-ul politizat de voi! Cât de ticălos să fii să vrei ca nota de plată să fie plătită tot de români prin noi și noi restricții absurde?!

Și totul, toată suferința, toate restricțiile și scăderea nivelului de trai pentru ce?! Pentru Congresele voastre de doi bani?!!!”, întreabă Ciolacu.

Gheorghiță, întrebat despre campania din mediul rural

În cadrul unei conferințe de presă susținute, marți, 27 iulie, la Palatul Victoria, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a primit o întrebare cu privire la situația din mediul rural.

Și anume: ”La nivel de ţară, întârzierile din activitatea de vaccinare reproșată de comisarul european pentru sănătate privesc provocarea campaniei din mediul rural, unde aveţi grupele de vârstă 60 -65 de ani, mai ales că România are cea mai mare pondere dintre statele Uniunii Europene cu populația care locuiește în zona rurală. Cum veți soluționa aceste deficiențe din campanie?”

Iar răspunsul dat de Valeriu Gheorghiţă a sunat astfel: ”Acest lucru poate să fie un avantaj și în același timp un dezavantaj, adică faptul că avem circa 50% în rural din punct de vedere al riscului de expunere la boală și din punct de vedere al riscului de răspândire a infecției, aici teoretic stăm mai bine, pentru că probabilitatea de răspândire în rural este mai redusă, acolo sigur că vorbim de riscul individual, fiind persoane vârstnice, persoane în evidență cu boli cronice și cu acces mai dificil la serviciile medicale riscul individual de boală va crește și de evoluție nefavorabilă, dar în același timp este un dezavantaj pentru că acest lucru se asociază cu o reticență mai crescută la vaccinare, ca urmare a temerilor pe care oamenii le au față de reacțiile adverse și ca urmare a accesului mai dificil, chiar și la informații validate științific, pentru că probabilitatea ca o persoană din mediul rural, mai ales după o anumită vârstă, să intre pe platforma națională de vaccinare sau pe pagina de Facebook să afle aceste informații este mai mică și atunci este nevoie ca informarea în rural, cel puțin pentru anumite segmente populaționale, să se facă din poartă în poartă.

Cum? Cu ajutorul colegilor din rețeaua de medicină de familie, asistență medicală și toți cei care s-au oferit voluntari, Crucea Roșie și alte organizații nonguvernamentale, care sprijină acest demers de informare. Informarea nu va fi niciodată suficientă sau nu vom putea spune niciodată că am informat oamenii suficient, pentru că, din perspectiva meseriei de medic, vă pot spune că oamenii întotdeauna vor avea întrebări vizavi de orice demers medical, cu atât mai mult vizavi de vaccinare”.

249 afisari

4 COMENTARII

  1. JOS CIUMA GALBENĂ ALBASTRĂ PORTOCALIE! Pnl+Usr plus!
    Asta este ciuma reală!GENOCID

  2. Pe fraieru ăsta ciuciuciolake ,,trendy” nebarbierit îl freaca grija de vaccinuri, ca n-a vaxxinat cîțu nu-ș ce cifre. 60% din banii sanatatii românilor asigurati la CNAS i-a dat cîțu pe vaccinuri fara sa întrebe pe nimeni! O fi bine bă fraiere? Nu de indatorarea peste 50% din PIB, și de faptul ca e secret unde-s banii împrumutați! Cine dreacu te-a pus pe tine șef la PSD bă rîmă fara coloana vertebrală? cu IQ la genunchiu broaștei! Ești mai prost ca veorica de o mie de ori!

  3. Se preface? Poate chiar nu intelege nimic. Doar de aceea a ajuns prim ministru: ca e cel mai prost dintre ceilalti prosti care compun guwernerul.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger