AcasăPoliticaCiolacu i-a dat temă ministrului Burduja: să verifice ce se întâmplă cu...

Ciolacu i-a dat temă ministrului Burduja: să verifice ce se întâmplă cu prețul la gaze. „Au apărut situații de furnizori care…” – VIDEO

Revenit în țară după recenta vizită făcută în Statele Unite, premierul Marcel Ciolacu i-a „dat temă” ministrului Energiei. I-a cerut lui Sebastian Burduja, la începutul ședinței de Guvern de vineri, 8 decembrie, să verifice prețurile la gaze. Totul, în contextul în care, a remarcat prim-ministrul, unii furnizori „au crescut nefundamentat prețurile”. Deși în Europa acestea au scăzut.

„Apropo de energie şi de faptul că a venit cu adevărat iarna, astăzi alocăm sumele necesare în vederea bunei funcționări a serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat”, a anunțat Marcel Ciolacu, vineri, în debutul ședinței de la Palatul Victoria.

Cere ministrului să „se uite cu atenție” la ce se întâmplă cu prețul la gaze

Premierul i-a cerut ministrului Sebastian Burduja să vadă exact ce se întâmplă în privința prețului la gaze și să verifice situația, Ciolacu declarând că speră că și reprezentanții Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) se vor sesiza pentru a analiza chestiunea.

„În paralel, îi cer domnului ministru al energiei, Sebastian Burduja, să se uite cu atenție la ceea ce se întâmplă în privința prețului la gaze. Am văzut că au apărut situații de furnizori care au crescut nefundamentat prețurile, de vreme ce în toată Europa acestea au scăzut.

E drept că aceste majorări nu se resimt în facturile populației, unde există plafonare. Dar aceste firme vin apoi la stat ca să le decontăm noi diferența față de prețul plafonat. De aceea, vă rog să verificați situația și sper ca și ANRE-ul să se sesizeze”, a mai declarat Ciolacu, la începutul ședinței de vineri a Guvernului pe care-l conduce.

author avatar
Andrei Coman
429 afisari

6 COMENTARII

  1. Sa o verifice si pe Turcan la buget.
    Castelul Peles are proprietari care au castigat de la Statul Roman, cladiri, terenuri, paduri si mai au si un venit gratis garantat de stat si bani din folosirea castelului.
    Sa umble la conturile alea grase printesele si sa isi repare castelul !
    Statul nu poate investi in cladiri private.

  2. iar face pe surprinsul Ciolacu de cresterile de preturi la furnizori de parca nu cu el s-au inteles . teatru ieftin , la fel cand facea pe suparatul pe johanis . prost actor !

  3. Ce ba nu stiti toti ca dati bani aiurea ,ca ati distrus economia,afacerile si ati adus falimentul personal chiar daca suntem producatori platim mai mult decat aia care nu au nimic.ca sunteti slugi?

  4. Sa inteleg ca guverul doreste tarife mici la energie, usor suportabile de romani? Sa fim seriosi! Guvernul vrea facturi cat mai mari, imense, uriase, daca s-ar putea o factura > o pensie. De ce? Simplu. Factura mare inseamna TVA mare adica sume mari la un buget si asa facut praf de astronomica incompetenta guvernamentala. Daca oamenii raman fara bani guvernul, in nesfarsita lui marinimie incepe sa dea cu vouchere, ajutoare, tichete, compensari, carduri sociale si alte tampenii din astea care au rolul de a securiza voturile celor in dificultate, pe care tot guvernul i-a impins sa ajunga muritori de foame. Iar daca mai vin neinvitati si „expertii internationali” de la FMI, simple benzi de magnetofon care stiu un singur lucru, mariti taxele si scadeti veniturile, neintelegand nimic din economia Romaniei, atunci chiar ca ne-a luat gaia de tot.

  5. Pai E.oN mi a zis ca nu poa sa mi micsoreze pretu la gaz pt ca pierde banii de la guvern cu ordonanta 27.
    deci guvernu roman tine preturile sus cu oUG27.
    adica antinational cetatenesc patriotic

  6. Iar anre e degeaba, desi sesizati de 3 ori mi au dat cu tifla, raspund cu legislatia de lemn

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger