AcasăPoliticaCiolacu i-a dat temă ministrului Burduja: să verifice ce se întâmplă cu...

Ciolacu i-a dat temă ministrului Burduja: să verifice ce se întâmplă cu prețul la gaze. „Au apărut situații de furnizori care…” – VIDEO

Revenit în țară după recenta vizită făcută în Statele Unite, premierul Marcel Ciolacu i-a „dat temă” ministrului Energiei. I-a cerut lui Sebastian Burduja, la începutul ședinței de Guvern de vineri, 8 decembrie, să verifice prețurile la gaze. Totul, în contextul în care, a remarcat prim-ministrul, unii furnizori „au crescut nefundamentat prețurile”. Deși în Europa acestea au scăzut.

„Apropo de energie şi de faptul că a venit cu adevărat iarna, astăzi alocăm sumele necesare în vederea bunei funcționări a serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat”, a anunțat Marcel Ciolacu, vineri, în debutul ședinței de la Palatul Victoria.

Cere ministrului să „se uite cu atenție” la ce se întâmplă cu prețul la gaze

Premierul i-a cerut ministrului Sebastian Burduja să vadă exact ce se întâmplă în privința prețului la gaze și să verifice situația, Ciolacu declarând că speră că și reprezentanții Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) se vor sesiza pentru a analiza chestiunea.

„În paralel, îi cer domnului ministru al energiei, Sebastian Burduja, să se uite cu atenție la ceea ce se întâmplă în privința prețului la gaze. Am văzut că au apărut situații de furnizori care au crescut nefundamentat prețurile, de vreme ce în toată Europa acestea au scăzut.

E drept că aceste majorări nu se resimt în facturile populației, unde există plafonare. Dar aceste firme vin apoi la stat ca să le decontăm noi diferența față de prețul plafonat. De aceea, vă rog să verificați situația și sper ca și ANRE-ul să se sesizeze”, a mai declarat Ciolacu, la începutul ședinței de vineri a Guvernului pe care-l conduce.

author avatar
Andrei Coman