AcasăPoliticaCiolacu: „Eu NU vreau taxe noi, ci vreau să-și plătească taxele și...

Ciolacu: „Eu NU vreau taxe noi, ci vreau să-și plătească taxele și cei care nu plăteau până acum!” – VIDEO

La Palatul Victoria a început, joi, ședința de Guvern. Iar încă din deschiderea reuniunii Executivului, premierul Marcel Ciolacu a declarat că ANAF a început să-şi facă treaba şi să colecteze aproape de ţinta asumată, astfel că în luna octombrie colectarea veniturilor a ajuns la un nivel record de 40 de miliarde de lei. Șeful Guvernului spune că anul viitor nu vor fi taxe noi.

„ANAF a început să-şi facă treaba şi să colecteze aproape de ţinta asumată. În octombrie colectarea veniturilor a ajuns la un nivel record de 40 de miliarde de lei. Sunt convins că, păstrând acelaşi ritm până la finele anului şi ţinând sub control cheltuielile neesenţiale, vom respecta ţinta de deficit agreată cu Comisia Europeană”, a declarat Ciolacu, de la Palatul Victoria.

Citiți și:Sindicaliștii de la Fisc dau din casă: ”Nu are nimeni interesul să întărească structurile ANAF”

Premierul a completat spunând că „un argument în plus sunt acţiunile mult mai susţinute contra evaziunii fiscale, pe care le-am văzut cu toţii în ultimele zile”.

Ciolacu: „Am spus foarte clar că anul viitor nu vor fi taxe noi”

„Din punctul meu de vedrere, în sfârşit, instituţiile statului încep să arate determinare împotriva celor care fraudează banii românilor. Iar a elimina evazioniştii care fură zeci de miliarde de lei anual este cheia pentru a obţine fondurile necesare şi pentru creşterile de pensii, şi pentru educaţie, şi pentru sănătate”, a mai afirmat prim-ministrul.

Și tot la începutul ședinței de Guvern de joi, 16 noiembrie, premierul a afirmat, cu subiect și predicat, faptul că, anul viitor, în 2024, nu vor fi taxe noi. Dar că vrea ca și cei care nu plăteau până acum să-și achite dările către stat.

„Am spus foarte clar că anul viitor nu vor fi taxe noi. Vreau un singur lucru, în schimb, vreau să-şi plătească taxele şi cei care nu plăteau până acum, cei care fraudau statul şi care fură din sănătatea, educaţia şi pensiile românilor”, a mai declarat șeful Guvernului.

259 afisari

4 COMENTARII

  1. „Eu NU vreau taxe noi, ci vreau să-și plătească taxele și cei care nu plăteau până acum!”
    Pe multinationale si pe mafia arabeasca de legume-fructe le-ai intrebat Marcele de taxe? Ca eu cred ca nu prea ai corajul sa ii intrebi pe astia, ii intrebi pe aia care vand gogonele la poarta.

  2. Cheltuielile neesențiale fiind și risipa banului public și ofensator cu ucrainienii, care primesc ajutor de la statul rămân decât cetățeanul român de rând

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Peste 120 de blocuri din Capitală, fără apă caldă și căldură din cauza unei avarii. Anunțul Termoenergetica

O veste cum nu se poate mai proastă, la început de săptămână, pentru locuitorii a peste 120 de blocuri din Capitală. Deși afară e...

Chiar şi ministrul Agriculturii recunoaşte că România e groapă de gunoi: „Intră lactate care n-au văzut laptele”. Inutil, tot nu face nimic

Afirmaţie şocantă de la ministrul Agriculturii, Florin Barbu. A spus că, în România, intră produse din lapte care nu sunt produse, de fapt, din...