AcasăPoliticaCiolacu: ”Emoția primei zile de școală este umbrită de frustrare”

Ciolacu: ”Emoția primei zile de școală este umbrită de frustrare”

Liderul principalei formațiuni de opoziție s-a înscris în rândul politicienilor care au ales să transmită mesaje luni, 13 septembrie, în ziua în care a început noul an școlar.

Marcel Ciolacu a făcut public un mesaj prin intermediul unei rețele de socializare. S-a întâmplat după ce președintele Iohannis și ministrul Cîmpeanu, de la Educație, au fost prezenți la un liceu din județul Prahova, la ceremonia prilejuită de starul noului an școlar, și înainte de a începe cea programată la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, din Capitală, unde a fost anunțată prezența premierului Cîțu.

Liderul PSD aduce în discuție faptul că, deși a început școala, nu se știe cât timp vor rămâne deschise unitățile de învățământ. ”Din păcate, și în acest an, emoția primei zile de școală este umbrită de frustrare.

Frustrare, pentru că nu se știe pentru cât timp școlile vor fi deschise!

Frustrare, pentru că nu toate școlile au fost pregătite pentru desfășurarea noului an școlar în condiții de siguranță!”, susține Ciolacu, în mesajul postat pe Facebook.

Ciolacu: România Educată nu este în fața unei tablete pe care Ministerul Educației a uitat să o trimită

Politicianul aflat în fruntea Partidului Social Democrat a făcut referire și la îndelung menționatul proiect ”România Educată”, la care a făcut referire în numeroase rânduri și președintele Iohannis, inclusiv luni, în discursul susținut în Prahova. Cu tot cu săgeți la adresa instituției în fruntea căreia se află Sorin Cîmpeanu.

Și, da, aveți dreptate! #RomaniaEducata nu este în fața unei tablete pe care Ministerul Educației a uitat să o trimită.

Locul copiilor este în școală! Alături de cei de vârsta lor! Alături de profesori! Mult succes în noul an școlar!

#RomaniaEducata este a generațiilor pe care trebuie să le protejăm aici și acum pentru a avea cu toții un viitor mai bun!”, a concluzionat Ciolacu.

Iohannis: Există oportunitatea istorică de a realiza lucruri de amploare

Adresându-se elevilor, profesorilor și oficialilor prezenți la ceremonia de deschidere a noului an școlar, Liceul Tehnologic „Carol I”, din comuna prahoveană Valea Doftanei, Klaus Iohannis a făcut trimitere la acest proiect – ”România Educată”.

”Prin implementarea Proiectului „România Educată” și cu sprijinul alocărilor record prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență, avem de acum șansa unică de a transforma radical mediul școlar.

Există oportunitatea istorică de a realiza lucruri de amploare, amânate de decenii, precum dotarea laboratoarelor școlare, măsuri concrete pentru a preveni abandonul școlar, susținerea învățământului profesional dual sau digitalizarea administrației școlare.

Cu parteneriate solide, cu dedicare din partea cadrelor didactice, cu un management curajos și deschis spre modernizare și cu elevi pregătiți pentru viitor, școli precum cea în care ne aflăm astăzi vor contribui în mod decisiv la construirea României Educate, o țară în care accesul la învățământ de calitate este asigurat tuturor”, a declarat liderul de la Cotroceni.

75 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger