AcasăPoliticaCiolacu e mulţumit! Ce părere are despre împărțirea posturilor în Parlament

Ciolacu e mulţumit! Ce părere are despre împărțirea posturilor în Parlament

Marcel CiolacuCiolacu e mulţumit! Ce părere are despre împărțirea posturilor în Parlament / foto: RFI.ro

Președintele PSD Marcel Ciolacu este de părere că posturile din comisiile din Parlament au fost împărțite cantitativ și calitativ. Ca atare, PSD va avea șefia a opt comisii în Senat și în Camera Deputaților.

„Cel mai important lucru pe care nu îl încercăm este să schimbăm aritmetica. Coaliția UDMR, USR și PNL au avut aceste voturi pentru a-și impune președinte la Camera Deputaților. PSD e respectat și au fost împărțite ponderile cantitativ și calitativ. Vom avea opt comisii în Senat și în Camera Deputaților”, a spus Marcel Ciolacu.

PSD intră oficial în opoziție

Președintele social-democrat a susținut, marți, o conferință de presă în care a anunțat că PSD intră oficial în opoziție.

„PSD nu se prezintă la consultările de la Cotroceni. Gașca pierzătorilor au creat o majoritate de conjuctură, acest CDR, care nu are legitimitate în fața românior. PSD va intra total în opoziție. Vom face o opoziție dură, cum merită românii să fie reprezentați.

Așteptăm programul de guvernare al noului CDR și bugetul de stat care cu siguranță va fi unul al austerității. Nu vrem să participăm la acest circ oferit de garantul unui partid, nu al Constituției”, a declarat Marcel Ciolacu, marți, înaintea consultărilor.

De ce a renunțat liderul PSD să se bată pentru funcții în Parlament

În urmă cu câteva zile, Marcel Ciolacu declara că liderii PSD nu vor ocupa funcții de conducere în Parlament, au decis joi membrii Biroului Politic Național al social-democraților. „Este timpul ca partidul să promoveze oameni tineri, profesioniști, să ne asigurăm că vom avea viitor împreună”, a transmis joi Marcel Ciolacu, președintele partidului.

„Am asistat, alături de toţi românii, la această bătaie pe ciolan între partidele care au pierdut aceste alegeri. Alături de colegii mei din Consiliul Politic Naţional, am luat hotărârea de a continua să modernizăm PSD şi nicio funcţie din Parlament nu va fi ocupată de către un membru al conducerii PSD sau de către un preşedinte de organizaţie”, a declarat acesta, la finalul şedinţei, care s-a desfăşurat la sediul central al PSD.

author avatar
Andreea Vlad
212 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger