AcasăPoliticaCiolacu e de părere că Orban ar fi trebuit să-și dea demisia...

Ciolacu e de părere că Orban ar fi trebuit să-și dea demisia după apariția pozei din birou: E inacceptabil

"După 15 iunie, este timpul să punem punct modelului liberal de a administra o țară doar cu amenzi, amenințări și restricții. Să terminăm cu #Klaustrofobia, să ne gândim cum relansăm România!", cere Ciolacu

Liderul interimar al principalului partid de opoziție, PSD, consideră că după apariția îndelung comentatei poze cu Ludovic Orban, premierul ar fi trebuit să facă un pas în spate.

Vorbind, într-o apariție televizată, despre fotografia în care șeful Guvernului a fost surprins alături de mai mulți miniștri, fumând, într-o incintă de la Palatul Victoria, încăpere în care se pot vedea pe o masă și pahare cu băutură, Marcel Ciolacu a adus în primă fază în discuție sloganul prezidențial. „Dacă am fi trăit într-o societate normală, cum era sloganul electoral al lui Iohannis, ‘O Românie normală’, în seara aceasta am fi vorbit de viitorul prim ministru – cine va fi acela, ce majorități se creează în Parlament”, a declarat liderul interimar al PSD, duminică, la Antena 3. Întrebat, concret, dacă ar fi trebuit ca premierul să-şi dea demisia, Ciolacu a răspuns scurt: „de îndată”.

Argumentele lui Ciolacu pentru demisia lui Orban

Mai mult, social-democratul aflat în cea de-a treia funcție în stat e de părere că șeful Executivului și-ar fi pierdut credibilitatea în ochii românilor, punând totul în contextul celor două luni de restricții, din perioada stării de urgență, dar și „ipocrizia” purtării măștii de către premier în conferințele de presă și diferența de atitudine în interiorul sediului Guvernului.

„Indiferent ce sărbătorești, nu ai voie în biroul premierului să stai să fumezi, să consumi alcool, este un lucru elementar. (…) În acest moment, Orban nu mai are niciun fel de credibilitate la români. Am ținut pe români două luni în case, au urmat cele trei zile ale prostiei PNL, au fost un vid legislativ, de atunci ar fi trebuit să-și dea demisia și acum a venit această fotografie. E inacceptabil să soliciţi românilor un lucru, din funcția de prim-ministru, şi tu să încalci toate regulile”, a adăugat Ciolacu.

Chiar și așa, președintele interimar al Partidului Social Democrat a reiterat – răspunzând unei întrebări – că partidul său nu intenționează să depună o moțiune de cenzură la adresa actualului Cabinet, pe timpul stării de alertă, considerent ce fusese valabil și câtă vreme în România a fost stare de urgență.

Vă amintim că premierul a explicat că poza a fost surprinsă de ziua sa. Și că a plătit o amendă de 3.000 de lei. Citiți și:Premierul Orban, amendat cu 3.000 de lei. De ce a fost sancționat premierul 

62 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger