AcasăPoliticaCiolacu e categoric: „Pe cap de locuitor, România consumă cea mai puţină...

Ciolacu e categoric: „Pe cap de locuitor, România consumă cea mai puţină energie din Europa/Trebuie să-i lăsăm pe români în pace” – VIDEO

(sursa foto: Facebook/Marcel Ciolacu)

Subiectul economiei la curentul electric rămâne în atenție. Liderul PSD a făcut declarații pe această temă, spunând că, pe cap de locuitor, România consumă cea mai puţină energie din Europa. Marcel Ciolacu dă de înțeles că românii au singuri înțelepciunea de a face singuri economie, raportat la propriul buget al familiei, cât să nu mai fie nevoie ca oficialii să-i îndemne în această privință.

Liderul PSD a adus în atenșie cifre venite de la Institutul Național de Statistică (INS). „Haideți să spunem adevărurile: înţelegem cu toţii, pe cap de locuitor, România consumă cea mai puţină energie din Europa, respectiv 2,4 megawaţi. Consumăm, ca să avem și o comparaţie, de două ori şi jumătate mai puţin de un german care consumă în jur de 6,5 megawaţi. Anul acesta am consumat, conform INS-ului, cu 5,2% mai puţină energie electrică. Dacă ne uităm la populaţie, deja am consumat cu 8% mai puţin”, a susținut Ciolacu, marți seară, la Antena 3.

Ciolacu: „Ce economie să mai facă România?”

Președintele PSD-ului a subliniat că România are cel mai mic consum de energie din Europa, iar oamenii se raportează oricum la bugetul familiei, când e vorba de făcut economie la curent electric.

„Ce vrem noi, de fapt? Ce economie să mai facă România? Avem cel mai mic consum din Europa. (…) Noi trebuie să-i lăsăm pe români în pace, au singuri înţelepciunea de a face economie atât cât au nevoie, fiindcă îşi fac o economie la propriul buget al familiei. Deja am dovedit că reacţia românilor este una corectă şi să nu mai intervenim cu astfel de anunţuri. Dacă vrea UE şi ar fi culmea să fiu considerat împotriva UE, au vreun plan şi au norme de aplicare, să ni le trimită. Mai puţin aia cu duşul în doi, cred că e deja un pic cam mult”, a mai spus politicianul aflat în fruntea Camerei Deputaților și la șefia PSD.

Cât privește consumul de gaze, Ciolacu a precizat următoarele aspecte: „Avem o reducere de consum la gaze (…) de aproximativ 18%. Deci reacţia a fost una pe măsură. Deci toată lumea a început să se gospodărească, nu cred că Guverul trebuie să vină cu măsuri suplimentare să cerem ceva românilor în această perioadă, fiindcă că este aberant”.

237 afisari

5 COMENTARII

  1. probabil are aprobare de la brxl de vorbeste asa , asta nici nu respira fara aprobare .

  2. Suntem cei mai economi
    Asta spune totul despre nivelul nostru de dezvoltare in raport cu restul tarilor din UE
    Asta si numarul de tuburi de pasta de dinti consumate intr-un an de catre romani .

    • Citește despre pasta de dinți ( istoria ei) și vei afla că nivelul de dezvoltare nu are de-a face cu cantitatea folosită și calitatea acesteia!😎

  3. Bai ciorlakule, poate ca unii dintre romanasi nu o sa va lase pe voi in pace in iarna asta, cam asa trebuie citit acest mesaj subliminal al hotului pesedist !! Scapa numai cine poate, bai bronzatule de Bukale, oricum acolo la voi in sud, in sudanistan o sa fie distractie maxima, mai ales la ce fel de specimene de babuini vietuiesc pe acolo, dintre care majoritatea inca nu au coborat din kopak, asa ca de-abia asteptam marele balci, se pare ca o sa fie cu runde eliminatorii, ca in Squid Games 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger