AcasăPoliticaCiolacu, după ședința conducerii PSD: „Este evident că alegerile pentru funcţia de...

Ciolacu, după ședința conducerii PSD: „Este evident că alegerile pentru funcţia de preşedinte sunt în septembrie, aşa cum am hotărât în cadrul…”

sursa foto: Facebook/Marcel Ciolacu

După ce au trecut localele și europarlamentarele din 9 iunie, reprezentanții partidelor se concentrează acum pe stabilirea strategiei pentru alegerile prezidențiale.

Așa că au loc ședințe și discuții. După reuniunea conducerii PSD, ce a avut loc vineri, la Sâmbăta de Sus, în județul Brașov, Marcel Ciolacu a ieșit în fața presei. Și a vorbit inclusiv despre scrutinul pentru cea mai înaltă funcție în stat, și anume despre alegerile în urma cărora se va afla cine va ocupa fotoliul de la Cotroceni.

După încheierea ședinței Consiliului Politic Naţional (CPN) al PSD, desfășurată în 14 iunie la Sâmbăta de Sus, premierul Marcel Ciolacu, liderul formațiunii social-democrate, a declarat că alegerile pentru funcţia de preşedinte al ţării sunt în luna septembrie, aşa cum s-a hotărât în coaliţie.

Citiți și: România, împărțită: Ciucă la „Cotroceni”, Ciolacu la Palatul Victoria!

Ciolacu: Ştiţi foarte bine că am pus o condiţie foarte clară

„Este evident că alegerile pentru funcţia de preşedinte sunt în septembrie, aşa cum am hotărât în cadrul coaliţiei şi cum este corect faţă de toate partidele politice, şi acum vorbesc din funcţia de prim-ministru.

Ştiţi foarte bine că am pus o condiţie foarte clară, nu am anunţat comasarea alegerilor până când nu am avut calendarul întreg al alegerilor, pentru că nu ai dreptul din funcţia de prim-ministru să faci modificări ale calendarului electoral în funcţie de interese proprii de partid. Decizia a fost în acel moment luată în cadrul coaliţiei, alegerile europarlamentare să fie comasate cu alegerile locale pe data de 9 iunie, alegerile pentru funcţia de preşedinte – pe 15 şi 29 septembrie şi alegerile generale pe 9 decembrie”, a spus Ciolacu, după şedinţa CPN al PSD, citat de Agerpres.

Din câte a adăugat premierul, indiferent dacă va fi un candidat unic al PSD şi PNL la alegerile prezidenţiale sau dacă PSD va merge singur la aceste alegeri, social-democraţii vor avea candidat la funcţia de preşedinte al României.

Când va avea loc congresul în care se va stabili prezidențiabilul

Totodată, Marcel Ciolacu a anunțat că, la începutul lunii iulie, PSD va avea un congres în care va fi decis candidatul la prezidenţiale. „Întotdeauna sunt mai multe variante”, important fiind ca social-democrații să ia cea mai bună hotărâre – a mai susținut liderul PSD.

„Eu am anunţat foarte clar că nu voi candida la funcţia de preşedinte din partea PSD. Am scos din tot tabloul un pătrăţel şi l-am haşurat, rămânând restul de logică. (…) Mai am un pătrăţel haşurat în întregul tablou, faptul că la începutul lunii iulie PSD va avea un congres de desemnare a candidatului. (… ) Întotdeauna sunt mai multe variante, important ca eu şi colegii să luăm decizia cea mai bună”, a susţinut el, conform sursei citate.

Ce spunea secretarul general al PSD, înainte de ședință

Vă amintim că, înainte de a începe ședința în care mai-marii formațiunii social-democrate s-au reunit, vineri, la Sâmbăta de Sus, secretarul general al Partidului Social Democrat, Paul Stănescu, declara că PSD va avea candidat la la funcţia prezidenţială, un membru al PSD.

„Partidul Social Democrat va avea candidat la funcţia prezidenţială, un membru al PSD”, a spus Paul Stănescu înainte de şedinţa CPN.

Întrebat de presă dacă candidatul PSD va fi Marcel Ciolacu, Stănescu a răspuns scurt: „Cutuma partidului cam aşa a fost”.

Totodată, secretarul general al PSD a fost întrebat de jurnaliști și dacă alegerile prezidenţiale vor rămâne în luna septembrie. „Cred că da”, a răspuns Paul Stănescu.