AcasăPoliticaCiolacu, despre rotativă: „Se face cu certitudine”/ Ce spune despre data de...

Ciolacu, despre rotativă: „Se face cu certitudine”/ Ce spune despre data de 25 mai

sursa foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Actualul președinte al Camerei Deputaților și lider al PSD-ului spune că rotația guvernamentală se va face „cu certitudine”, conform acordului stabilit la nivelul coaliției.

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu se declară de acord cu premierul Ciucă, președintele PNL-ului, cum că rotația n-ar trebui făcută pe 25 mai, fiind sărbătoare – ziua de Înălțare.

Se face cu certitudine. Atât eu cât si domnul premier suntem oameni de onoare și am înțeles momentul complicat prin care a trecut România, pentru că orice s-ar spune, haide să fim corecți, a fost complicat pentru întreaga Europă, dar am reușit să depășim onorabil aceste crize suprapuse.

Sunt încă multe de facut, dar s-au și luat măsuri corecte, poate unele un pic întârziate. Poate trebuia mai repede reglementarea prețului la energie, poate nu aveam nici inflația de 16%, dar bine că nu am ajuns la 30%”, a spus Ciolacu, citat de romaniatv.net.

Liderul PSD a amintit că social-democrații au decis ca el să fie politicianul ce va fi desemnat premier din partea acestui partid. Ciolacu a dat de înțeles că nu are emoții că Ciucă nu-și va da demisia „la momentul potrivit”, pentru a avea loc rocada premierilor, conform acordului stabilit.

Ciolacu, de acord că rotația n-ar trebui făcută pe 25 mai, de Înălțare

„Noi suntem într-o coaliție care a adus stabilitate în România. În ultimul an au venit în România investiții de 11 miliarde de euro, un record. Dacă ne uităm ce a însemnat acea perioadă de doi ani de guvernare de dreapta, PNL cu USR, și la ce coerență e acum.

Categoric există o decizie în PSD ca eu să fiu desemnat premier. Nu cred că domnul președinte nu a știut de acest acord politic. Constituțional, președintele desemnează premierul la propunerea unei majorități. Majoritatea există și este exclus să am temeri că domnul Ciucă nu-și va prezenta demisia.

Sunt total de acord că nu trebuie făcută rotația pe 25 mai. Suntem politicieni, domnul premier își va prezenta demisia la momentul potrivit. Avem pașii și avem deja totul stabilit”, a mai declarat liderul PSD.

Ciolacu a adus în discuție și programul de guvernare. „Eu vă spun că lucrurile vor fi mai normale și mai simple decât ne imaginăm acum. Important e să avem programul de guvernare finalizat. Se pleacă ca bază de la cel actual, dar vom vrea să venim cu lucruri noi, mai există și alte priorități decât erau acum un an și jumatate. Vom ieși în fața presei și vom spune programul de guvernare și componența Guvernului”, a mai anunțat Ciolacu.

author avatar
Andrei Coman
188 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger