AcasăPoliticaCiolacu, despre pensiile speciale: Dacă luăm ad litteram ce ne-am asumat în...

Ciolacu, despre pensiile speciale: Dacă luăm ad litteram ce ne-am asumat în PNRR, depopulăm MApN, MAI, Justiția (VIDEO)

(sursa foto: Facebook/Partidul Social Democrat)

Subiectul pensiilor speciale continuă să fie unul intens discutat în spațiul public.

Președintele Camerei Deputaților și al PSD-ului, Marcel Ciolacu, a făcut referire la pensiile speciale într-un interviu recent. Politicianul spune că, în cazul în care, la momentul de față, se ia ad litteram – întocmai, cuvânt cu cuvânt – tot ceea ce este asumat în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), atunci „depopulăm Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, Justiţia, toate Serviciile din România”. Șeful formațiunii social-democrate spune că în spaţiul public „este o mare ură împotriva” acestor pensii speciale, care, în opinia sa, e „îndreptăţită”.

„Din punctul meu de vedere, avem o lege deja trecută prin Parlament, prin avizele tuturor miniştrilor şi nu vă ascund că şi astăzi am avut o întâlnire cu domnul prim-ministru şi cu toţi miniştrii de resort, normal şi ministrul Muncii, pentru că el este şeful de filă pe acest jalon şi căutăm soluţiile cele mai bune. Este o discrepanţă mare între practica din Uniunea Europeană, mă refer la pensiile magistraţilor, la pensia din Apărare, din ordine publică, din siguranţă naţională şi ce ne-am asumat noi în PNRR. Decizia şi discuţiile cu Comisia Europeană trebuie să fie unele foarte echilibrate. Dacă în acest moment noi luăm ad litteram ce ne-am asumat în PNRR, depopulăm Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, Justiţia, toate Serviciile din România. Dacă ne dorim acest lucru, eu nu îmi doresc acest lucru, mergem ad-litteram (…)”, a afirmat Marcel Ciolacu, miercuri, la Europa FM.

Ciolacu: „Nu poţi să ieşi la pensie la 45 de ani”

Șeful PSD a săgetat precedentul guvern de dreapta, susținând că a ținut ascuns PNRR-ul , posibil din neglijență sau din „neștiință”.

„Nu vă supăraţi, acel Guvern era condus de un premier de dreapta, era un Guvern de dreapta. Eu nu ştiu cum nişte oameni, după ce au ţinut ascuns PNRR de toată lumea, poate au făcut-o din neglijenţă, poate au făcut-o din neştiinţă, asta înseamnă să laşi să nu fie ceva în dezbatere publică. Nu e o decizie politică uşoară, pentru că în spaţiul public este o mare ură împotriva pensiilor speciale, îndreptăţită. De ce? Pentru că anumite categorii au găsit oportun să facă nişte excese. Vă dau nişte exemple – faptul că la pensie ai mai mult decât aveai în activitate, faptul că îţi faci calculele pe ultima lună de zile faţă de regulile europene unde se face de obicei pe ultimele 12 luni. Tot felul de modificări legislative, în funcţie de cum a convenit cuiva, a creat un val masiv de ură împotriva acestor pensii. Armata nu poate să aibă pensie specială, Armata are pensie de serviciu. Franţa, Belgia, Germania au lege specială în ceea ce priveşte Armata, ordinea publică şi Serviciile. Mai mult, exagerarea unde a mai fost? Nu poţi să ieşi la pensie la 45 de ani, exact când eşti în maturitatea profesională. Toate aceste lucruri sunt prevăzute în modificare”, a mai spus liderul PSD.

„La Parlament nu trebuie să existe niciun fel de pensie specială”

În acest context, politicianul aflat la conducerea PSD a mai declarat că, săptămâna viitoare, Coaliţia are „obligaţia” de a veni cu anumite amendamente, „astfel încât să ne apropiem cât mai mult de îndeplinirea jalonului, pentru că altfel legea trece tacit prin Senat” şi nu poate fi modificată. „Cum este ea acum, nu este acceptată ca îndeplinire de jalon”, a mai spus Ciolacu.

Referitor la pensiile parlamentarilor, liderul PSD a spus că nu sunt prevăzute pe această lege. „Ştiţi foarte bine că nu am pensie specială. (…) Din punctul meu de vedere, la Parlament nu trebuie să existe niciun fel de pensie specială”, a subliniat Ciolacu, președintele Camerei Deputaților.

author avatar
Andrei Coman
543 afisari

25 COMENTARII

  1. mai lasa gargara asta de spoitor , t i g a n borat , unde crezi ca se duc trantorii de care vorbesti , cine are nevoie de puturosi ? taiati pensiile NESIMTITE , nesimtitilor ! cand e vorba de voi va coditi si va tot invartiti , daca era vorba de pensiile oamenilor le taiati in doua secunde !

  2. ,,Poate din nestiinta ,poate din neglijenta”Nu ti-e rusine ,am crezut ca sunteti ,,social-democrati”ca aveti orientari spre poporul acesta care va tine acolo din munca sa ca sa slujiti munca nu hotia dar vad ca voi slujiti ciocoimea don Ciolacu Umbli cu jumatati de masura ,ii protejezi pe javrele astea hoate PNDliste care au ascuns PNNR ul intentionat ,ca nu le convine si spui ca,, poate din nestiinta ,poate din neglijenta ”cand stii clar ca din rea-vointa Bajbai ,ti-e frica sa fii barbat .O scalzi intre bine si rau !Vin alegerile Don’Ciolacu,si o sa-i alegem noi cei multi pe cei care sunt cu noi nu pe vandutii PSDisti Daca nu dispar imediat ,,pensiile astea nesimtite ”o sa trageti ponoasele don ‘ciolacu !

    • IDIOT „progresist” nu o sa ai ce sa votezi, prietenii tai USR-isti isi fac deja bagajele pentru RAHOVA, JILAVA, AIUD ,TARGSOR si alte locuri pitoresti pentru o binemeritata odihna intre 5 si 10 ani fara posibilitatea de eliberare conditionata.
      Si ghici BOU CARPATIN , cine va conduce anchetele? Procurori cu pensii speciale nesimtite!
      Si ghici RAHAT COPT LA SOARE, cine va pronunta sentintele: judecatorii cu pensii speciale nesimtite!
      Mars la munca impostor si javra USR-ista !!!

      • Duca-se acesti USERISTI unde a intarcat mutu iapa ,idiotule imputit si prost PNEDELISTUL p.u..lii,si ghici rahat imputit …pe cine vom spanzura cat de curand jafule drogat ce esti Lasa bautura onanistule !

  3. Măi covrigarule, tu ai toată țigla pe casă ? Păi dacă pleacă judecătorii și
    procurorii din sistem pentru că se desființează pensiile nesimțite, unde se
    duc să muncească, la spații verzi ? În Parlament nu se poate că sunt mulți și
    nu au loc de voi (!)

    • Cine-i covrigar bai basoalda nebuna ?Du-te dracului ametitule Esti beat?Progresisti ,globalisti ,rezisti ,sorosisti ,pndlepristi sunteti voi Siktir boule progresist

  4. Politicienii nostri ori o fac pe prostii, ori chiar sunt prosti. In PNRR scrie ca sistemul trebuie bazat pe contributivitate. Asa ca daca vreti sa pastrati pensiile speciale nu aveti alta posibilitate decat sa stabiliti nivelul de salarizare si contributia asa incat pensiile nesimtie sa ramana la nivelul la care sunt. Asa ar vedea romanii cat ii costa mita pe care o platiti de la buget pentru ca procurorii si judecatorii sa fie obedienti. Nu mai bagati in fata pensiile militare ca militarii de rand au pensii vai de mama lor. In schimb generalii (s-ar parea ca avem mai multi generali decat Marea Britanie, si aia chiar au armata) ies la pensie la 45 de ani si le au corespunzatoare fundurilor care le-au crescut stand pe scaun.

  5. @ Plătiți ca la spații verzi, de la „goana după funcții”, economia privată oferă mult mai multe oporunități de realizare profesională și de cariere, ?

  6. @ Oamenii de afaceri responsabili, care conduc afaceri într-o economie competitivă , de piață, probabil că nu se mai arată dispuși de a plăti taxe de protecție și apărarea de dușmani iluzorii, ?

  7. Să vă voteze specialii și specialii de acum înainte. Sunteți niște dalmațieni cu toți! Să vă fie rușine!

  8. Nu te speria , has mo car , sint altii care de abia asteapta sa huzureasca pe bani grei . jiga be gulea !

  9. Adica o sa fuga judecatorii si porcurorii pentru ca nu vor mai avea pensii speciale? Pai decat sa stea degeaba sa astepte prescriptia si pensia, mai bine sa fuga; cel putin scapa de burta.

    • CU EI SAU FARA EI DREPTATEA ESTE IMPARTITA DUPA BUNUL LOR PLAC SI INTERES.CCR MAI MARE DECIT TOATA GLOATA DE POLITR…SI PRESEDINTE LA UN LOC ca putere in RO

  10. TREBUIE FACUT SI IN ROMANIA CEEA CE SE FACE NORMAL IN LUMEA CIVILIZATA.
    TREBUIE INTERZISE CUMULARILE DE PENSII CU SALARII BUGETATE . TREBUIE INTERZISE CUMULARILE DE MAI MULTE PENSII CUM E CAZUL lui Melescanu care primeste lunar peste 1 milion de lei . JUDECATORII , PROCURORII, POLITISTII NU POT FI CU PENSIE DE SERVICIU SI in acelasi timp AVOCATI (aparatorii hotilor si banditilor).
    PARLAMENTARII SI ALESII LOCALI NU TREBUIE SA AIBA SALARIU MAI MARE DECAT CEL AVUT PE FUNCTIILE DETINUTE ANTERIOR IAR GUVERNANTII NUMITI IN FUNCTII PUBLICE NU POT PRIMI SALARIU MAI MARE DECAT AL PRESEDINTELUI TARII……….
    LEGEA PENSIILOR TREBUIE SA FIE UNITARA SI ELABORATA CONFORM UNOR STANDARDE UNIVERSALE ………………………………

  11. Cum sa depopulezi jegule aceste servicii cand ei au salarii astronomice si munca de mafioti,mai bine zi ca mafiotii astia cu pensii speciale va protejeaza sa jefuiti nestingheriti si sa nu dati socoteala !

  12. Haoleo Ciolaculeee,o sa plece securistii,poltienii,procuroriiiii si judecatorii mei sa culeaga sparanghel in Jermaaania.Uite asa de-ai dreacu,ca sa depopuleze Institutiile statului alea de unde se iese la pensie la 45 de ani. Da’ parlaaaamentaaarii mei,ce fac ? Astia nu depopuleaza ? Astia intai trebuiesa se trezeasca din adormire,dupa aceea sa mai anlizeze,sa supuna dezbaterii in plen,sa ” bage ” amendamente,sa returneze la comisii,dupaaceea iar sa mai dezbata,si in fine sa teeca la vot. Da’ daca nu se intruneste cvorumu’ ramane tot asa,ca randu’ trecut ?

  13. Haoleo Ciolaculeee,o sa plece securistii,polItienii,procuroriiiii si judecatorii mei sa culeaga sparanghel in Jermaaania.Uite asa de-ai dreacu,ca sa depopuleze Institutiile statului alea de unde se iese la pensie la 45 de ani. Da’ parlaaaamentaaarii mei,ce fac ? Astia nu depopuleaza ? Astia mai intai trebuie sa se trezeasca din adormire,dupa aceea sa mai analizeze,sa supuna dezbaterii in plen,sa ” bage ” amendamente,sa returneze la comisii,dupa aceea iar sa mai dezbata,si in fine sa treaca la vot. Da’ daca nu se intruneste cvorumu’ ramane tot asa,ca randu’ trecut ?

  14. Nu taiati va rog pensiile grase
    Ca vom ramane far ‘aceste catze
    Care ne protejeaza si ne tin de sase
    Pe noi hotimea si pe cel cu case

    Nu taiati va rog aceste privilegii
    Furate de hapcai ‘n afara legii
    Ca daca lor le veti lua banetul
    Se inchide si aicea robinetul

    Ma tem sa nu ne plece securistii
    Cu procurori si portocale triste
    Si Daniletii dar si duamna Stanciu
    Atuncea chiar ne paste domnul ,,canciu”

    Sariti cu totii ,toti ,,sparlamentarii”
    Sa nu lasam ca ne palesc magarii
    Si vom ramane fara cascaval
    Acum cand inca stam infipti pe val!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger