AcasăPoliticaCiolacu, declarații de ultimă oră: „Vor fi printre pensionarii care, la recalculare,...

Ciolacu, declarații de ultimă oră: „Vor fi printre pensionarii care, la recalculare, vor avea cele mai importante creșteri de pensii”

sursa foto: Facebook/Guvernul României

Vin declarații de ultimă oră de la vârful Guvernului, în contextul recalculării pensiilor. Un subiect de mare interes pentru foarte mulți români.

Aflat, marți, în județul Argeș, premierul Marcel Ciolacu a declarat că persoanele care au lucrat la Vidraru vor fi printre pensionarii care, la recalculare, vor avea cele mai importante creşteri de pensii. „Așa este și firesc”, spune șeful Guvernului și al PSD.

„Privim cu toții acest baraj impresionant și vă mărturisesc că simt o uriașă mândrie față de trecut, dar și o încredere totală în viitor. În primul rând, sunt dator să transmit respectul meu total față de miile de muncitori care au lucrat pentru a ridica această adevărată operă de artă. A fost un efort incredibil, de zeci de mii de ore de muncă, în condiții deosebit de grele, în care, din păcate, au fost și accidente și multe vieți pierdute.

Au forat (…) zeci de kilometri de galerii subterane, au excavat milioane de metri cubi de rocă și au turnat mii de tone de beton ca să închidă acest baraj în arc, una dintre cele mai mari lucrări hidroenergetice din România. De aceea, toți cei care au lucrat aici, la Vidraru, sunt atât pentru mine și sunt ferm convins că și pentru dumneavoastră, adevărați eroi ai acestei țări.

Pentru munca lor desăvârșită, statul român are obligația să le arate respectul cuvenit. Iar asta facem prin majorarea și recalculare a pensiilor din acest an, cu atât mai mult cu cât acest lucru va fi făcut de către o argeșeancă de-a dumneavoastră, împreună cu echipa ei de la Ministerul Muncii”, a declarat premierul Ciolacu, marți, 9 iulie.

Ciolacu: Asta înseamnă cu adevărat să prețuim munca în România

Şeful Guvernului a punctat că aceştia vor fi printre beneficiarii celor mai importante creşteri de pensii în urma recalculării.

„Cei care au lucrat aici, la Vidraru, de la mineri, zidari, dulgheri, sudori, mecanici, electricieni, vor fi printre pensionarii care, la recalculare, vor avea cele mai importante creșteri de pensii. Așa este și firesc. Asta înseamnă cu adevărat să prețuim munca în România”, a susținut Ciolacu.

Prim-ministrul face, marți, o vizită la Centrala Hidroelectrică Vidraru.