AcasăPoliticaCiolacu, declarații de ultimă oră despre creșterea pensiilor: „Este o lege în...

Ciolacu, declarații de ultimă oră despre creșterea pensiilor: „Este o lege în vigoare/Nu trebuie să anunțe…” – VIDEO

Columbienii au dezvoltat relații puternice cu grupările mafiote italiene și își extind traficul de droguri pe continentul european

Vin vești de ultimă oră pentru pensionari. De această dată de la vârful Guvernului, după ce recent ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, vorbise despre acest subiect de real interes pentru seniori.

Pensiile vor crește anul viitor, dat fiind faptul că există o lege în vigoare. „Nu trebuie să o anunțe nici Boloș, nici Ciolacu, nimeni” – a declarat miercuri premierul.

Totodată, șeful Guvernului a mai spus că își dorește ca pensiile să se majoreze diferențiat – în funcție de venit.

Ciolacu: Îmi doresc, ca și anul trecut, ca pensiile să se mărească diferențiat

Întrebat, miercuri, despre faptul că ministrul Finanțelor spunea că sunt bani la buget, undeva la 16 miliarde pentru o majorare posibilă cu 14% pentru pensii, premierul a ales să facă unele precizări.

Citiți și:  Guvernul face o promisiune curajoasă: „Pensiile românilor cresc”. Au anunţat şi cu cât

Există o lege în vigoare pe care dumneavoastră o cunoașteţi, an de an. Nu trebuie să o anunțe nici Boloș, nici Ciolacu, nici nimeni. Este o lege în vigoare prin care pensiile se indexează cu inflația din anul trecut.

Am făcut o excepție anul trecut pentru că a fost o inflație mare raportată la inflația cu an anterior, era 4% în comparație cu 13,5% că se face media anuală. Nu va încălca nimeni legile din România.

Îmi doresc, ca și anul trecut, ca pensiile să se mărească diferențiat, la unii poate cu 30%, la unii cu 5%, la unii cu 10%, în funcție de venit. Îmi mențin această abordare”, a declarat Marcel Ciolacu.

Când a fost întrebat când ar urma să crească pensiile, premierul a răspuns scurt: „Nu trebuie să anunțe domnul ministru, (…) sunt lucruri normale”.

author avatar
Andrei Coman