AcasăPoliticaCiolacu declară război speculei: „Avem pregătit un program îndrăzneț” - VIDEO

Ciolacu declară război speculei: „Avem pregătit un program îndrăzneț” – VIDEO

sursa foto: captură video

Premierul desemnat, Marcel Ciolacu, a prezentat obiectivele viitorului Executiv pe care-l va conduce. O bătălie se va duce, spune liderul PSD, cu prețurile și cu specula.

Premierul desemnat a declarat public că nu vor fi iertați cei care profită în urma crizelor, pe spatele românilor.

Prima noastră luptă va fi cu prețurile și cu specula. În acest sens avem pregătit un program îndrăzneț și coerent prin care vizăm stoparea creșterii prețurilor la principalele alimente de bază.

Planul nostru implică în ponderi diferite toți actorii importanți, de la producători la distribuitori și în final la marile lanțuri de magazine. (…) Vă spun că nu îi vom ierta pe cei care profită de pe urma crizelor, pe spatele românilor. Mai mult, singura șansă de a ieși din criza în care ne aflăm este ca România să se dezvolte prin patriotism economic”, a anunțat Marcel Ciolacu, marți seară, în fața presei, flancat de miniștrii PSD propuși pentru a face parte din viitorul Cabinet.

„România poate trece de la o economie bazată pe consum de bunuri din import la o economie bazată pe producție. Doar așa vom obține creștere economică, aici, în România, doar așa vom crea locuri de muncă și vom echilibra balanța comercială”, a mai spus Ciolacu.

Nu au fost singurele promisiuni ce au venit de la premierul desemnat. „Vrem să înființăm locuri de muncă și mai multe, dar și mai bine plătite. Lucrătorii români trebuie determinați, prin măsuri, să rămână în România, de aceea vom reduce gradual impozitarea muncii, mai ales pentru cei cu venituri mici și medii”, a afirmat Ciolacu.

Ciolacu: Această guvernare va fi despre REFORME ȘI ECONOMIE/Plan cu 5 mari obiective

De altfel, premierul desemnat a ales să prezinte, miercuri dimineață, pe pagina sa de Facebook, în linii mari, cele cinci obiective din planul guvernării.

„Această guvernare va fi despre REFORME ȘI ECONOMIE.

Știm exact ce avem de făcut și propunem un plan cu 5 mari obiective:
1. Rezolvarea odată pentru totdeauna a problemei pensiilor speciale și adoptarea noii legi privind salarizarea unitară;
2. Stoparea creșterii prețurilor și refacerea puterii de cumpărare ;
3. Dezvoltarea sistemelor publice de Educație și Sănătate – principalul argument pentru a-i convinge pe românii plecați să se întoarcă în țară;
4. Patriotism economic – dezvoltare economică prin creșterea producției naționale, atragerea de bani europeni și alocări bugetare;
5. Crearea de locuri de muncă mai multe și mai bine plătite.

Avem mult de muncă în următorul an și jumătate!”, a transmis Marcel Ciolacu pe Facebook.

author avatar
Andrei Coman
382 afisari

20 COMENTARII

  1. Oo! Numai specula?
    Grup organizat in marile piete, vorbesc printre dinti de frica producatorii/ vanzatorii din piete.
    Noaptea se aduc marfuri din import si se amesteca peste rosiile catravetii, vanzatorilor.Se vand ca produse autohtone.
    Mai ales peste fructe, seara mai da si cu spray de muste sa nu se adune insectele.
    Nimeni din institutiile statului nu prinde macar unul.

    • Specula cea mai mare se face la gaz și la curentul electric. Acolo musiu Ciolacu are interzis să se bage că altfel îi sare scaunul de sub fund. Micii producători de alimente trebuie regulați ca să prospere marile lanțuri de supermarketuri. Cine face speculă? Cel care primește 2 lei pe litrul de lapte că altfel rămâne cu el? Ce bandă de tâlhari la drumul mare ne conduc spre dezastru, sărăcie și foamete…

  2. Specula, marea specula, este in piata de energie si gaze. Daca vor sa faca ceva serios, sa intervina masiv in combaterea, macar reducerea evaziunii fiscale. Atunci vor fi bani pentru salarii si pensii si pentru investitii.

  3. acest ipocrit si mincinos vorbeste de parca pina acum a fost in opozitie nu la putere . incearca sa-i prosteasca pe prosti la fel ca si cu pnrr care spune ca nu stia de el dar care l-a votat .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger